עוגת שוקולד גבינה קפה וערמונים
עוגת שוקולד גבינה קפה וערמונים - שילוב מהמם של טעמים בעוגת גבינה אפויה מושחתת, מושקעת אך לא מורכבת להכנה, עם שכבת בראוניז וערמונים
עוגת שוקולד גבינה קפה וערמונים - שילוב מהמם של טעמים בעוגת גבינה אפויה מושחתת, מושקעת אך לא מורכבת להכנה, עם שכבת בראוניז וערמונים
- קרין גורן
-
מרכיבים15
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-35 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 15 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-35 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
שכבת בראוניז
ערמונים
-
2 חבילות ערמונים בוואקום
שכבת גבינה
-
500 גרם גבינה לבנה 5%
-
1גביע או 200 מ"ל שמנת חמוצה 15%
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
1 כפית תמצית וניל
-
4 ביצים L
קישוט
-
10 קוביות שוקולד מריר
-
1 כפית שמן קנולה
אופן הכנה
- מכינים את הבראוניז: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במיקרוגל ממיסים חמאה ושוקולד.
- בקערה נפרדת טורפים סוכר, אבקת קפה נמס וביצים. מוסיפים את תערובת השוקולד וטורפים לאיחוד. מנפים פנימה קמח ומלח וטורפים לתערובת אחידה ומבריקה.
- משטחים את התערובת בתבנית משומנת ואופים 30 דקות, עד ששכבת השוקולד תפוחה ויציבה למגע. מצננים מעט. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות.
- בינתיים מכינים את שכבת הגבינה: בקערה מערבבים גבינה, שמנת חמוצה, סוכר ותמצית וניל. רצוי להשהות כמה דקות בצד להמסת הסוכר. טורפים פנימה את הביצים.
- מרכיבים, מסיימים לאפות ומצננים:
- מפזרים ערמונים על שכבת הבראוניז האפויה. מוזגים מעל בעדינות את תערובת הגבינה. אופים עוד 45-50 דקות, עד שמלית הגבינה מתייצבת (עדיין מעט רוטטת כמו ג’לי במרכזה).
- מוציאים מהתנור ומצננים. מעבירים למקרר למינימום 4 שעות (עדיף לילה) לקירור והתייצבות.
- מקשטים ומגישים: מערבבים שוקולד מומס ושמן ומזלפים בעזרת כפית פסים על העוגה, לקישוט. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבראוניז: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במיקרוגל ממיסים חמאה ושוקולד.
- בקערה נפרדת טורפים סוכר, אבקת קפה נמס וביצים. מוסיפים את תערובת השוקולד וטורפים לאיחוד. מנפים פנימה קמח ומלח וטורפים לתערובת אחידה ומבריקה.
- משטחים את התערובת בתבנית משומנת ואופים 30 דקות, עד ששכבת השוקולד תפוחה ויציבה למגע. מצננים מעט. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות.
- בינתיים מכינים את שכבת הגבינה: בקערה מערבבים גבינה, שמנת חמוצה, סוכר ותמצית וניל. רצוי להשהות כמה דקות בצד להמסת הסוכר. טורפים פנימה את הביצים.
- מרכיבים, מסיימים לאפות ומצננים:
- מפזרים ערמונים על שכבת הבראוניז האפויה. מוזגים מעל בעדינות את תערובת הגבינה. אופים עוד 45-50 דקות, עד שמלית הגבינה מתייצבת (עדיין מעט רוטטת כמו ג’לי במרכזה).
- מוציאים מהתנור ומצננים. מעבירים למקרר למינימום 4 שעות (עדיף לילה) לקירור והתייצבות.
- מקשטים ומגישים: מערבבים שוקולד מומס ושמן ומזלפים בעזרת כפית פסים על העוגה, לקישוט. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)