-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מערבבים בקערה אבקת שקדים וקמח.
- בסיר קטן ממיסים את השוקולד, הקקאו, 3/4 כוס מהסוכר והמים. מסירים מהאש וטורפים פנימה את החלמונים והרום. מערבבים פנימה את תערובת השקדים.
- במיקסר מקציפים את החלבונים עם מלח לקצף רך. מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר (1/4 כוס), ומקציפים לקצף יציב וגמיש.
- טורפים רבע מהקצף לתערובת השוקולד. מקפלים פנימה את יתרת הקצף.
- משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-20-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
- מצננים (העוגה צונחת ונסדקת מעט, כמו סופלה). בזהירות, מבלי לשבור את שולי העוגה, מעבירים סכין מסביב לעוגה ומשחררים אותה מהתבנית. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מערבבים בקערה אבקת שקדים וקמח.
- בסיר קטן ממיסים את השוקולד, הקקאו, 3/4 כוס מהסוכר והמים. מסירים מהאש וטורפים פנימה את החלמונים והרום. מערבבים פנימה את תערובת השקדים.
- במיקסר מקציפים את החלבונים עם מלח לקצף רך. מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר (1/4 כוס), ומקציפים לקצף יציב וגמיש.
- טורפים רבע מהקצף לתערובת השוקולד. מקפלים פנימה את יתרת הקצף.
- משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-20-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
- מצננים (העוגה צונחת ונסדקת מעט, כמו סופלה). בזהירות, מבלי לשבור את שולי העוגה, מעבירים סכין מסביב לעוגה ומשחררים אותה מהתבנית. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
הערות
- אפשר להשתמש בהכנת העוגה בתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ.
הערות
- אפשר להשתמש בהכנת העוגה בתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)