עוגה ג’ינג’ית עם נמשים
עוגה ג'ינג'ית עם נמשים זה שידוך בין עוגת קן נמלים הברזילאית לעוגת גזר, והתוצאה יוצאת טעימה, כתומה, עסיסית ורכה, מנוקדת בנמשים של שוקולד
עוגה ג'ינג'ית עם נמשים זה שידוך בין עוגת קן נמלים הברזילאית לעוגת גזר, והתוצאה יוצאת טעימה, כתומה, עסיסית ורכה, מנוקדת בנמשים של שוקולד
- קרין גורן
-
מרכיבים8
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
עוגת “קן נמלים” (Bolo Formigueiro בפורטוגזית) היא עוגה לבנה מנוקדת סוכריות מזרה שוקולד, שמכינים בברזיל כדי לשעשע את הילדים. שידכתי את הרעיון החמוד לעוגה שהכנתי ממיץ גזר – ויצאה לי עוגה כתומה, עסיסית ורכה, מנוקדת בנמשים של שוקולד…
את מיץ הגזר אפשר לקנות מדוכן מיצים. ואפשר גם לסחוט בבית, אם יש לכם מסחטה לפירות קשים (מסחטת תפוזים ידנית לא תעזור כאן…) – ומשאריות הגזר להכין עוגת גזר לגדולים.
מרכיבים 8 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 ביצים L
-
1 1/2כוסות או 300 גרם סוכר לבן
-
2שקיות או 20 גרם סוכר וניל
-
3/4כוס או 180 מ"ל שמן קנולה
-
3/4כוס או 180 מ"ל מיץ גזר
-
2כוסות או 280 גרם קמח לבן
-
2 כפיות אבקת אפייה
-
7כפות או 100 גרם סוכריות שוקולד
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- במיקסר מקציפים ביצים, סוכר וסוכר וניל במהירות גבוהה במשך 5 דקות, עד לקבלת תערובת סמיכה, בהירה ואוורירית.
- מוסיפים שמן במזיגה איטית (על דופן קערת המיקסר), תוך כדי הקצפה. מוסיפים מיץ גזר במזיגה באותו האופן, תוך כדי הקצפה.
- מנמיכים מהירות למינימום, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקציפים לאט, רק עד קבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה סוכריות שוקולד.
- מוזגים את התערובת לתבנית משומנת ואופים 60-50 דקות, עד שהעוגה תפוחה וקפיצית למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
- מצננים מעט ומגישים.
- שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר (עד 5 ימים).
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- במיקסר מקציפים ביצים, סוכר וסוכר וניל במהירות גבוהה במשך 5 דקות, עד לקבלת תערובת סמיכה, בהירה ואוורירית.
- מוסיפים שמן במזיגה איטית (על דופן קערת המיקסר), תוך כדי הקצפה. מוסיפים מיץ גזר במזיגה באותו האופן, תוך כדי הקצפה.
- מנמיכים מהירות למינימום, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקציפים לאט, רק עד קבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה סוכריות שוקולד.
- מוזגים את התערובת לתבנית משומנת ואופים 60-50 דקות, עד שהעוגה תפוחה וקפיצית למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
- מצננים מעט ומגישים.
- שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר (עד 5 ימים).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)