עוגה ג’ינג’ית עם נמשים

עוגה ג'ינג'ית עם נמשים זה שידוך בין עוגת קן נמלים הברזילאית לעוגת גזר, והתוצאה יוצאת טעימה, כתומה, עסיסית ורכה, מנוקדת בנמשים של שוקולד
עוגה ג'ינג'ית עם נמשים זה שידוך בין עוגת קן נמלים הברזילאית לעוגת גזר, והתוצאה יוצאת טעימה, כתומה, עסיסית ורכה, מנוקדת בנמשים של שוקולד
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

עוגת “קן נמלים” (Bolo Formigueiro בפורטוגזית) היא עוגה לבנה מנוקדת סוכריות מזרה שוקולד, שמכינים בברזיל כדי לשעשע את הילדים. שידכתי את הרעיון החמוד לעוגה שהכנתי ממיץ גזר – ויצאה לי עוגה כתומה, עסיסית ורכה, מנוקדת בנמשים של שוקולד…

את מיץ הגזר אפשר לקנות מדוכן מיצים. ואפשר גם לסחוט בבית, אם יש לכם מסחטה לפירות קשים (מסחטת תפוזים ידנית לא תעזור כאן…) – ומשאריות הגזר להכין עוגת גזר לגדולים.

עוגות בחושות
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים



אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. במיקסר מקציפים ביצים, סוכר וסוכר וניל במהירות גבוהה במשך 5 דקות, עד לקבלת תערובת סמיכה, בהירה ואוורירית.
  3. מוסיפים שמן במזיגה איטית (על דופן קערת המיקסר), תוך כדי הקצפה. מוסיפים מיץ גזר במזיגה באותו האופן, תוך כדי הקצפה.
  4. מנמיכים מהירות למינימום, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקציפים לאט, רק עד קבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה סוכריות שוקולד.
  5. מוזגים את התערובת לתבנית משומנת ואופים 60-50 דקות, עד שהעוגה תפוחה וקפיצית למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
  6. מצננים מעט ומגישים.
  7. שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר (עד 5 ימים).

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות