עוגת “שירה” – עוגת שוקולד עם גומות חן
- קרין גורן
-
מרכיבים11
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
קודם כל זו עוגת שוקולד משגעת, שמכינים בערבוב מהיר בסיר אחד. אני אוהבת לשדרג אותה ולהוסיף לה גומות חן של שוקולד: אחרי האפייה מחוררים אותה עם ידית של כף עץ, ומוזגים ציפוי שוקולד עשיר. בהתחלה הציפוי מציף את החורים, אבל בתוך כמה דקות הוא נספג בחלקו בעוגה ושוקע, וכך נוצרות גומות החן המקסימות על פני העוגה. אני מקדישה את העוגה הזו לאחיינית שלי שירה קדם, הילדה עם החיוך הכי מתוק שיש (וכמובן שכשאני מכינה לשירה את העוגה, אני משמיטה את הקפה מהמתכון, הילדה מספיק נמרצת גם ככה…).
הכי חשוב: לא לאפות את העוגה הזו יותר מדי – אחרת היא הופכת לעוגת חנק דחוסה ויבשה. מוציאים את העוגה מהתנור אחרי שנוצרו בה סדקים עמוקים והיא עדיין רכה ללחיצה (במבחן הקיסם הוא לא ייצא נקי אלא עם פירורי עוגה לחים שייצמדו אליו). העוגה תיראה לכם לחה ורכה מדי ולא אפויה מספיק, אבל אל דאגה – היא תתייצב במהלך הקירור ותגיע למרקם מושלם.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
200 גרם שוקולד מריר
-
200 גרם חמאה
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
6 ביצים L
-
1/2כוס או 70 גרם קמח לבן
-
1/2 כפית אבקת אפייה
-
2כפות או 20 גרם קורנפלור
-
1 כפית קפה נמס
ציפוי
-
1/2כוס או 120 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
100 גרם שוקולד מריר
-
2 כפות נוטלה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את הבלילה: בסיר גדול על אש נמוכה ממיסים שוקולד וחמאה. מסירים מהאש ומצננים מעט. מוסיפים סוכר ומערבבים. טורפים פנימה את הביצים. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, קורנפלור ואבקת נס קפה וטורפים כמה שפחות, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות “חנק”).
- משטחים בתבנית משומנת ואופים כ-35 דקות, עד שהעוגה תפוחה וסדוקה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים). מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
- מכינים את הציפוי, מצפים ומגישים: בסיר קטן מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. מוזגים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. מערבבים פנימה ממרח שוקולד.
- יוצרים בעוגה כ-12 חורים בעזרת ידית של כף עץ - נועצים את הידית כמעט עד לתחתית התבנית (נוצרות “מחילות” בקוטר 1 ס”מ בערך). מוזגים מעל את ציפוי השוקולד החם - הוא יצפה את העוגה וגם ימלא את החורים וזו בדיוק הכוונה.
- מעבירים למקפיא ל-10 דקות להתייצבות הציפוי, לפני שמגישים.
- שומרים במקרר (עד 5 ימים) ומגישים בטמפרטורת החדר, או מחממים כל פרוסה כמה שניות במיקרוגל.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את הבלילה: בסיר גדול על אש נמוכה ממיסים שוקולד וחמאה. מסירים מהאש ומצננים מעט. מוסיפים סוכר ומערבבים. טורפים פנימה את הביצים. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, קורנפלור ואבקת נס קפה וטורפים כמה שפחות, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות “חנק”).
- משטחים בתבנית משומנת ואופים כ-35 דקות, עד שהעוגה תפוחה וסדוקה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים). מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
- מכינים את הציפוי, מצפים ומגישים: בסיר קטן מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. מוזגים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. מערבבים פנימה ממרח שוקולד.
- יוצרים בעוגה כ-12 חורים בעזרת ידית של כף עץ - נועצים את הידית כמעט עד לתחתית התבנית (נוצרות “מחילות” בקוטר 1 ס”מ בערך). מוזגים מעל את ציפוי השוקולד החם - הוא יצפה את העוגה וגם ימלא את החורים וזו בדיוק הכוונה.
- מעבירים למקפיא ל-10 דקות להתייצבות הציפוי, לפני שמגישים.
- שומרים במקרר (עד 5 ימים) ומגישים בטמפרטורת החדר, או מחממים כל פרוסה כמה שניות במיקרוגל.
הערות
- אפשר להחליף את הנוטלה בריבת חלב.
הערות
- אפשר להחליף את הנוטלה בריבת חלב.
תגובות (84)
יצע מעולה. תודה על המתכון
בכיף רון 🙂
היי, העוגה יצאה מושלמת!! שאלה, אפשר להכין אותה עם סוכר חום?
מה התחליף למחמאה?אפשר שמן ואיזו כמות?תודה
היי מירב, אפשר להחליף את החמאה בשמן, רק לקחת 85 גרם שמן על כל 100 גרם חמאה