עוגת ביסקוויטים עם לב של תות
עוגת ביסקוויטים עם לב של תות זו עוגת גבינה-ביסקוויטים ללא אפייה, טעימה אבל קלה מאוד להכנה, שמכל פרוסה שלה מציץ דרך הג‘לי לב של תות אדום
עוגת ביסקוויטים עם לב של תות זו עוגת גבינה-ביסקוויטים ללא אפייה, טעימה אבל קלה מאוד להכנה, שמכל פרוסה שלה מציץ דרך הג‘לי לב של תות אדום
- קרין גורן
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
כל מי שאני מכינה לו את העוגה הזו מיד יודע שאני אוהבת אותו: מכל פרוסה מציץ (דרך הג‘לי) לב של תות אדום… למעשה, מאחורי הלוק המיוחד מסתתרת עוגת גבינה-ביסקוויטים ללא אפייה, טעימה אבל קלה מאוד להכנה.
אחרי הקפאה של שעתיים (כדי שהג’לי הרותח לא ימיס את המלית) מקשטים אותה בחצאי תותים, שחתכנו מראש לצורת לב (עדיף בעזרת קורצן עוגיות, אבל אפשר גם סתם לגלף סתם בסכין). מצפים בג’לי תות ומקררים להתייצבות. וזהו (רומנטיקה לא תמיד חייבת להיות מסובכת מדי).
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית גבינה
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1/2כוס או 120 מ"ל חלב 3%
-
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
250 גרם גבינה לבנה 5%
ביסקוויטים
-
1חבילה או 250 גרם פתי בר וניל
-
3/4כוס או 180 מ"ל חלב 3%
לבבות תותים בג'לי
-
1 קופסה תותים
-
2חבילות או 170 גרם ג’לי תות
-
3כוסות או 720 מ"ל מים רותחים
אופן הכנה
- מכינים את מלית הגבינה: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, 1/2 כוס חלב, אינסטנט פודינג, סוכר וגבינה עד לקבלת קרם יציב.
- מכינים את הביסקוויטים: טובלים מחצית מהביסקוויטים בחלב ומסדרים בצפיפות בתחתית התבנית. משטחים מעל מחצית מקרם הגבינה. טובלים את יתרת הביסקוויטים בחלב ומסדרים על הקרם. משטחים מעל את יתרת קרם הגבינה. מקפיאים לשעתיים, להתייצבות.
- מכינים את לבבות התותים בג’לי: חוצים את התותים לאורך, ובעזרת חותכן עוגיות קטן בצורת לב קורצים כל מחצית תות לצורת לב (אם אין קורצן עוגיות, אפשר גם לגלף אחד-אחד, בעזרת סכין).
- מסדרים את לבבות התותים על העוגה הקרה.
- מערבבים את ג’לי התות עם המים הרותחים ומניחים לו להתקרר 5 דקות. מוזגים את הג‘לי הפושר בעדינות מעל שכבת הגבינה והתותים.
- מעבירים למקרר לשעה, להתייצבות.
- פורסים לריבועים ומגישים. שומרים במקרר ומגישים קר.
אופן הכנה
- מכינים את מלית הגבינה: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, 1/2 כוס חלב, אינסטנט פודינג, סוכר וגבינה עד לקבלת קרם יציב.
- מכינים את הביסקוויטים: טובלים מחצית מהביסקוויטים בחלב ומסדרים בצפיפות בתחתית התבנית. משטחים מעל מחצית מקרם הגבינה. טובלים את יתרת הביסקוויטים בחלב ומסדרים על הקרם. משטחים מעל את יתרת קרם הגבינה. מקפיאים לשעתיים, להתייצבות.
- מכינים את לבבות התותים בג’לי: חוצים את התותים לאורך, ובעזרת חותכן עוגיות קטן בצורת לב קורצים כל מחצית תות לצורת לב (אם אין קורצן עוגיות, אפשר גם לגלף אחד-אחד, בעזרת סכין).
- מסדרים את לבבות התותים על העוגה הקרה.
- מערבבים את ג’לי התות עם המים הרותחים ומניחים לו להתקרר 5 דקות. מוזגים את הג‘לי הפושר בעדינות מעל שכבת הגבינה והתותים.
- מעבירים למקרר לשעה, להתייצבות.
- פורסים לריבועים ומגישים. שומרים במקרר ומגישים קר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (20)
האם אפשר להכין את העוגה בתבנית עגולה? ואם כן האם צריך להכפיל/ לשנות כמויות תודה רבה
היי אפרת, תלוי מה קוטר התבנית העגולה, אפשר להכין בתבנית בקוטר 26 ס”מ בלי לשנות כמויות