-
מרכיבים9
-
הכנה 30 דק׳כולל 4 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
עוגה קרמית, עשירה ומתוקה, מועשרת בשוקולד לבן – הפעם בגרסה כשרה לפסח. אני מגישה אותה עם חופן של אוכמניות טריות, המעניקות לה קונטרה חמצמצה. אם אין אוכמניות טריות, השתמשו בדובדבנים מתוקים משומרים בסירופ (מסוננים כמובן). לפעמים אני מכינה אותה גם בגרסא אישית (כמו בתמונה) – פשוט מכינים בתבניות אישיות ואופים 30 דקות בלבד.
מרכיבים 9 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 4 שעות | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית
-
150 גרם עוגיות ביסקוויט כשרות לפסח
-
100 גרם חמאה
-
1/2 כפית גרידת לימון
מלית
-
750 גרם גבינה לבנה 5%
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
6 ביצים L
-
1/2כוס או 120 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
300 גרם שוקולד לבן
קישוט
-
1 קופסה אוכמניות טריות
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה מומסת וקליפת לימון ומהדקים בעזרת כף לתחתית של תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
- מכינים את מלית הגבינה ואופים: מחממים תנור ל-140 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
- טורפים יחד (לא מקציפים!) גבינה, סוכר וביצים.
- מחממים במיקרוגל (או על אש קטנה) שמנת מתוקה ושוקולד לבן, עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה.
- מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.
- יוצקים את המלית על התחתית ואופים כשעה וחצי, עד שהעוגה יציבה בשוליים ועדיין רכה ורוטטת במרכז (היא לא אמורה להזהיב). מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר להמשך צינון של שעתיים לפחות (עדיף למשך הלילה).
- מקשטים ומגישים: מפזרים על העוגה אוכמניות טריות ומגישים.
לעוד מתכונים טעימים ויצירתיים לפסח לחצו כאן
עוגת מוס שוקולד וקוקוס לפסח
נמסיס - עוגת השוקולד המושלמת לשנה מושלמת!
מתכון לשיפור מצב הרוח: טראפלס נוטלה שמכינים בקלי קלות
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה מומסת וקליפת לימון ומהדקים בעזרת כף לתחתית של תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
- מכינים את מלית הגבינה ואופים: מחממים תנור ל-140 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
- טורפים יחד (לא מקציפים!) גבינה, סוכר וביצים.
- מחממים במיקרוגל (או על אש קטנה) שמנת מתוקה ושוקולד לבן, עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה.
- מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.
- יוצקים את המלית על התחתית ואופים כשעה וחצי, עד שהעוגה יציבה בשוליים ועדיין רכה ורוטטת במרכז (היא לא אמורה להזהיב). מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר להמשך צינון של שעתיים לפחות (עדיף למשך הלילה).
- מקשטים ומגישים: מפזרים על העוגה אוכמניות טריות ומגישים.
לעוד מתכונים טעימים ויצירתיים לפסח לחצו כאן
עוגת מוס שוקולד וקוקוס לפסח
נמסיס - עוגת השוקולד המושלמת לשנה מושלמת!
מתכון לשיפור מצב הרוח: טראפלס נוטלה שמכינים בקלי קלות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (34)
שלום, האם ניתן להפחית מכמות הסוכר או מכמות השוקולד הלבן? תודה
היי שני. אפשר להוריד בכמויות, אבל אני ממליצה לעבוד לפי המתכון.
היי, אני צריכה להכין את העוגה כשרה לפסח וללא גלוטן, אפשר לבסיס במקום בסקויטים להשתמש בקורנפלקס ללא גלוטן? תודה
כן 🙂