-
מרכיבים11
-
הכנה 10 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
בבצק ללחמניות שלפניכם השתמשתי ב”קמח קונדיטור”, שזו תערובת מוכנה של קורנפלור עם קסנטן גאם ו-CMC (מייצב שמוכר גם למי שמפסל בבצק סוכר. נמכר בחנויות מתמחות לאפייה).
אפשר להכין תערובת דומה גם בבית, אם רוצים (מוסיפים כף אחת של קסטנן גאם וכף אחת של CMC לכל ק”ג קורנפלור), אבל פשוט יותר למצוא את התערובת המוכנה.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 24 |
---|
מצרכים
מצרכים
לחמניות
-
500 גרם קמח ללא גלוטן
-
2 ביצים L
-
2גביעי או 400 מ"ל יוגורט 3%
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1 כפית מלח דק
-
1/4כוס או 60 מ"ל מים פושרים
תיבול הבצק
-
1/2 כפית אבקת שום
-
1/2 כפית אורגנו יבש
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
תוספת על הלחמניות
אופן הכנה
- לשים את כל החומרים היטב בקערה גדולה - או במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה. הבצק שמתקבל הוא מאוד רטוב ולא נוח לעבודה, אבל זה מה שנותן לו את האווריריות אחרי האפייה.
- בעזרת כף (הכי נוח כף גלידה) ממלאים תבנית שקעים. אם בוחרים לשים גבינה או למרוח בשמן זית - זה הזמן.
- אופים בחום של 190 מעלות כ-15-20 דקות עד להזהבה.
- אם רוצים לשמור ליותר מאוחר - עוטפים בניילון ומקפיאים. מחממים שוב במיקרוגל כשמתחשק.
אופן הכנה
- לשים את כל החומרים היטב בקערה גדולה - או במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה. הבצק שמתקבל הוא מאוד רטוב ולא נוח לעבודה, אבל זה מה שנותן לו את האווריריות אחרי האפייה.
- בעזרת כף (הכי נוח כף גלידה) ממלאים תבנית שקעים. אם בוחרים לשים גבינה או למרוח בשמן זית - זה הזמן.
- אופים בחום של 190 מעלות כ-15-20 דקות עד להזהבה.
- אם רוצים לשמור ליותר מאוחר - עוטפים בניילון ומקפיאים. מחממים שוב במיקרוגל כשמתחשק.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (10)
באיזה קמח ללא גלוטן מומלץ להשתמש?
היי תמר, את יכולה להשתמש בכל קמח ללא גלוטן שנמצא בסופר, אין לי העדפה
שלום לך המתכון מעולה .עם אני רוצה לחמניות לא חלביות מה התחליף ליוגורטחליף במקום יוג
תודה. אפשר להשתמש במעדן סויה
מתכון מושלם טעים ברמות!! יותר טוב מלחם רגיל
תודה רבה (: