עוגת טחינה ושומשום

עוגת טחינה ושומשום זו עוגה טעימה, רכה-רכה, נימוחה ונמסה בפה. היא פשוטה להכנה, והטחינה הגולמית מעניקה לה טעם וריח שישגעו כל מי שאוהב חלבה
עוגת טחינה ושומשום זו עוגה טעימה, רכה-רכה, נימוחה ונמסה בפה. היא פשוטה להכנה, והטחינה הגולמית מעניקה לה טעם וריח שישגעו כל מי שאוהב חלבה
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

העוגה הבחושה הזו היא בדיוק ההיפך מעוגת חנק – היא רכה-רכה, נימוחה ונמסה בפה. הטחינה הגולמית מעניקה לעוגה טעם וריח שישגעו כל מי שאוהב חלבה. כשהעוגה יוצאת חמה מהתנור, אני מסוגלת לחסל חצי ממנה כמעט בלי להרגיש.

עוגות בחושות
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


עוגה


אופן הכנה

  1. משמנים ומקשטים את התבנית: מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. מברישים את התבנית בטחינה גולמית ומפזרים שומשום (זרעי השומשום יידבקו לטחינה).
  3. מכינים את העוגה ואופים: בקערה טורפים ביצים, סוכר וסוכר וניל במשך דקה (בעזרת מטרפה, אין צורך במיקסר) עד שהתערובת מעלה קצף ומבהירה מעט. מוסיפים את השמן בהדרגה תוך כדי טריפה. מוסיפים מיץ תפוזים וטורפים לתערובת אחידה.
  4. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לתערובת אחידה. מוסיפים טחינה וטורפים כמה שפחות, רק עד שהיא נטמעת בתערובת.
  5. משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שהעוגה תפוחה ושחומה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
  6. מצננים מעט, הופכים את העוגה על צלחת הגשה, פורסים ומגישים.
  7. שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר (עד 5 ימים).

הערות

  • אפשר להחליף את השומשום בשבבי קוקוס.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (77)

Avatar

    Avatar
    ציפי עטר

    אני רוצה להכין את עוגת טחינה ושומשום אולם הכמויות כתובות בצורה שאינה מאפשר להבין כמה בדיוק צריך להוסיף לבלילה.

      Avatar
      קרין גורן

      הי ציפי. המתכון מחולק גם למידה בכוסות וגם למידה בגרמים.

      Avatar
      קרין גורן

      היי ריקי, 3 ביצים, כפי שכתוב ברשימת המצרכים

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות