-
מרכיבים15
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
עיצוב נוסטלגי לעוגה בשני צבעים (שמכינים משתי עוגות המשולבות יחד). כשהיא עשויה נכון, התוצאה סימטרית, יפהפייה ותמיד נורא מרשימה. יש הרבה דרכים להגיע למראה המיוחד הזה – הבעיה היא שרובן מסובכות (או שצריך תבנית מיוחדת, או שצריך שקיות זילוף והרבה מיומנות), ולפעמים, אחרי כל ההשקעה, במהלך האפייה המראה משתבש. השיטה הבאה היא בעיניי הכי פשוטה ובטוחה: אופים שתי עוגות – אחת וניל ואחת שוקולד – ואחרי האפייה חותכים לטבעות ומרכיבים. זה לא קשה, רק שימו לב שאתם משתמשים בקערות בגודל המתאים. הסימטריה כאן היא הרי כל העניין…
מרכיבים 15 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגות
-
7 ביצים L
-
2כוסות או 400 גרם סוכר לבן
-
2 שקיות סוכר וניל
-
1כוס או 240 מ"ל שמן קנולה
-
1כוס או 240 מ"ל מיץ תפוזים
-
3כוסות או 420 גרם קמח לבן
-
1 שקית אבקת אפייה
תוספת לעוגה הכהה
-
1 כף גדושה אבקה להכנת שוקו
-
1 כף גדושה אבקת קקאו
-
2 כפות מים רותחים
מלית (ה"דבק" בין השכבות)
-
1 כוס נוטלה
-
0.2 כוס מים רותחים
קרם לציפוי העוגה
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1כוס או 240 מ"ל חלב 3%
-
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
אופן הכנה
- מכינים את העוגות, אופים ומצננים: מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים 2 תבניות זהות בקוטר 24 ס”מ בנייר אפייה ומשמנים את הנייר.
- במיקסר מקציפים ביצים, סוכר וסוכר וניל 10 דקות במהירות גבוהה, לתערובת בהירה וסמיכה במרקם של מוס. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים במזיגה איטית שמן, ומיד אחריו מיץ תפוזים. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקציפים לאט רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- משטחים 1/2 מהתערובת בתבנית אחת.
- מכינים את התוספת לעוגה הכהה: ממיסים שוקולית וקקאו במים רותחים. מוסיפים לתערובת שנשארה במיקסר ומעבדים לאט (או מקפלים בלקקן), לתערובת בצבע שוקולד. משטחים בתבנית השנייה.
- אופים את העוגות 35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז כל עוגה יוצא יבש. מצננים לגמרי.
- מתחילים את ההרכבה של העוגות לעוגה אחת בדוגמת שחמט: מחלצים את העוגות מהתבניות ומיישרים את פניהן בסכין ארוכה ככל האפשר. חוצים כל אחת מהעוגות לרוחב (סה”כ יתקבלו 4 שכבות: 2 וניל ו-2 שוקולד).
- מניחים את 4 השכבות על משטח העבודה. מניחים קערית הפוכה בקוטר 16 ס”מ במרכז כל שכבה וחותכים עיגול לפי שולי הקערית. מניחים כוס הפוכה בקוטר 8 ס”מ במרכז וחותכים בסכין עיגול פנימי לפי שולי הכוס.
- מפרידים בין החלקים ומרכיבים מחדש כך שבכל שכבה יתקבלו צבעים מנוגדים לסירוגין: העיגול הפנימי והטבעת החיצונית בצבע זהה, והטבעת האמצעית בצבע מנוגד.
- מכינים את מלית השוקולד שתשמש “דבק” בין השכבות ומסיימים להרכיב: מערבבים ממרח שוקולד ומים רותחים לתערובת רכה ונוחה למריחה.
- מניחים על צלחת הגשה שכבת עוגה עם עיגול חיצוני ופנימי בצבע לבן (מרימים בעדינות, עדיף ב-4 ידיים. לא נורא אם זה נשבר קצת בדרך). מורחים שכבה דקיקה של מלית שוקולד ומניחים מעל שכבת עוגה עם עיגול חיצוני ופנימי בצבע חום. שוב מורחים שכבה דקה של מלית שוקולד ומניחים מעל שכבת עוגה שלישית עם עיגול חיצוני ופנימי בצבע לבן. מורחים במלית שוקולד ומכסים בשכבת העוגה שנותרה (עם עיגול חיצוני ופנימי בצבע חום).
- מכינים את הקרם ומצפים: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, חלב ואינסטנט פודינג עד לקבלת קרם יציב. מצפים את העוגה בקרם למעלה וגם בצדדים.
- מגישים את העוגה בשלמותה לשולחן. חותכים, מוציאים פרוסה ראשונה - ומשתחווים לקול מחיאות הכפיים. שומרים מכוסה במקרר.
אופן הכנה
- מכינים את העוגות, אופים ומצננים: מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים 2 תבניות זהות בקוטר 24 ס”מ בנייר אפייה ומשמנים את הנייר.
- במיקסר מקציפים ביצים, סוכר וסוכר וניל 10 דקות במהירות גבוהה, לתערובת בהירה וסמיכה במרקם של מוס. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים במזיגה איטית שמן, ומיד אחריו מיץ תפוזים. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקציפים לאט רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- משטחים 1/2 מהתערובת בתבנית אחת.
- מכינים את התוספת לעוגה הכהה: ממיסים שוקולית וקקאו במים רותחים. מוסיפים לתערובת שנשארה במיקסר ומעבדים לאט (או מקפלים בלקקן), לתערובת בצבע שוקולד. משטחים בתבנית השנייה.
- אופים את העוגות 35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז כל עוגה יוצא יבש. מצננים לגמרי.
- מתחילים את ההרכבה של העוגות לעוגה אחת בדוגמת שחמט: מחלצים את העוגות מהתבניות ומיישרים את פניהן בסכין ארוכה ככל האפשר. חוצים כל אחת מהעוגות לרוחב (סה”כ יתקבלו 4 שכבות: 2 וניל ו-2 שוקולד).
- מניחים את 4 השכבות על משטח העבודה. מניחים קערית הפוכה בקוטר 16 ס”מ במרכז כל שכבה וחותכים עיגול לפי שולי הקערית. מניחים כוס הפוכה בקוטר 8 ס”מ במרכז וחותכים בסכין עיגול פנימי לפי שולי הכוס.
- מפרידים בין החלקים ומרכיבים מחדש כך שבכל שכבה יתקבלו צבעים מנוגדים לסירוגין: העיגול הפנימי והטבעת החיצונית בצבע זהה, והטבעת האמצעית בצבע מנוגד.
- מכינים את מלית השוקולד שתשמש “דבק” בין השכבות ומסיימים להרכיב: מערבבים ממרח שוקולד ומים רותחים לתערובת רכה ונוחה למריחה.
- מניחים על צלחת הגשה שכבת עוגה עם עיגול חיצוני ופנימי בצבע לבן (מרימים בעדינות, עדיף ב-4 ידיים. לא נורא אם זה נשבר קצת בדרך). מורחים שכבה דקיקה של מלית שוקולד ומניחים מעל שכבת עוגה עם עיגול חיצוני ופנימי בצבע חום. שוב מורחים שכבה דקה של מלית שוקולד ומניחים מעל שכבת עוגה שלישית עם עיגול חיצוני ופנימי בצבע לבן. מורחים במלית שוקולד ומכסים בשכבת העוגה שנותרה (עם עיגול חיצוני ופנימי בצבע חום).
- מכינים את הקרם ומצפים: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, חלב ואינסטנט פודינג עד לקבלת קרם יציב. מצפים את העוגה בקרם למעלה וגם בצדדים.
- מגישים את העוגה בשלמותה לשולחן. חותכים, מוציאים פרוסה ראשונה - ומשתחווים לקול מחיאות הכפיים. שומרים מכוסה במקרר.
הערות
- להכנת העוגה דרושות 2 תבניות זהות בקוטר 24 ס”מ.
הערות
- להכנת העוגה דרושות 2 תבניות זהות בקוטר 24 ס”מ.
תגובות (45)
הפעם הכנתי את המתכון בגירסת טארט רגיל- הוספתי לרבע מכמות הבלילה 2 כפות שוקו מומסות במים. ערבבתי עם הבלילה הבהירה ואפיתי בתבנית בינונית- יצא אורירי וטעים!
נשמע מעולה, אסתי
הכנתי ויצא מוצלח מאד! בכלל כל המתכונים שלך כל כך ברורים ומדויקים שתמיד יוצא מוצלח ב”ה!
תודה רבה אסתי