עוגת שמנת קדאיף של פעם
עוגת שמנת קדאיף של פעם זו עוגה שהייתה נמכרת לפני שנים כמעט בכל בית קפה, עם שכבת הווניל הקרמית הנדיבה והאטריות הקראנצ'יות הדקיקות מלמעלה ומלמטה
עוגת שמנת קדאיף של פעם זו עוגה שהייתה נמכרת לפני שנים כמעט בכל בית קפה, עם שכבת הווניל הקרמית הנדיבה והאטריות הקראנצ'יות הדקיקות מלמעלה ומלמטה
- קרין גורן
-
מרכיבים8
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
כבר פרסמתי בעבר מתכון לקינוחי קדאיף אישיים ומושקעים, אבל עם כל הכבוד להם – מסתבר שאבל הם לא מחליפים את עוגת הקדאיף של פעם: אותה עוגה שהייתה נמכרת לפני שנים כמעט בכל בית קפה, עם שכבת הווניל הקרמית הנדיבה, והאטריות הקראנצ’יות הדקיקות מלמעלה ומלמטה… אז הנה היא, לכל המבקשים. אני אוהבת להוסיף לעוגה גם שברי פקאן סיני, שמכניסים עוד קצת עניין וקראנצ’יות בין השכבות, אבל זה באמת לא חובה.
מרכיבים 8 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בסיסי קדאיף
-
500 גרם שערות קדאיף
-
200 גרם חמאה
-
3/4כוס או 150 גרם סוכר לבןרצוי אבקת סוכר
מלית שמנת
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
2גביעי או 400 מ"ל שמנת חמוצה 15%
-
5כפות או 60 גרם סוכר לבן
-
1 1/2כוסות או 200 גרם אגוזי פקאן
אופן הכנה
- מכינים את בסיסי הקדאיף: מפשירים את הקדאיף לפי הוראות היצרן. מחממים תנור ל-160 מעלות.
- בסיר קטן על אש נמוכה (או במיקרוגל) ממיסים חמאה. מצננים מעט.
- מערבבים אטריות קדאיף עם חמאה מומסת פושרת ואבקת סוכר (ממש “חופפים” בידיים לציפוי אחיד).
- מרפדים תבנית אחת בנייר אפייה, ומשאירים תבנית אחת לא מרופדת - זו תהיה התבנית שבה נרכיב את העוגה. מפזרים חצי מכמות האטריות על כל תבנית, בשכבה אחידה. אופים 30-25 דקות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומצננים.
- מכינים את מלית השמנת ומרכיבים: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג, שמנת חמוצה וסוכר עד לקבלת קרם יציב.
- מפזרים חצי מכמות הפקאן הסיני הקצוץ על בסיס הקדאיף שבתבנית ללא נייר האפייה. משטחים מעל את מלית השמנת. מפזרים את יתרת האגוזים ומפוררים בידיים את בסיס הקדאיף השני מעל המלית, לכיסוי.
- מעבירים למקרר לשעתיים לפחות, להתייצבות.
- מגישים קר ושומרים במקרר.
אופן הכנה
- מכינים את בסיסי הקדאיף: מפשירים את הקדאיף לפי הוראות היצרן. מחממים תנור ל-160 מעלות.
- בסיר קטן על אש נמוכה (או במיקרוגל) ממיסים חמאה. מצננים מעט.
- מערבבים אטריות קדאיף עם חמאה מומסת פושרת ואבקת סוכר (ממש “חופפים” בידיים לציפוי אחיד).
- מרפדים תבנית אחת בנייר אפייה, ומשאירים תבנית אחת לא מרופדת - זו תהיה התבנית שבה נרכיב את העוגה. מפזרים חצי מכמות האטריות על כל תבנית, בשכבה אחידה. אופים 30-25 דקות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומצננים.
- מכינים את מלית השמנת ומרכיבים: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג, שמנת חמוצה וסוכר עד לקבלת קרם יציב.
- מפזרים חצי מכמות הפקאן הסיני הקצוץ על בסיס הקדאיף שבתבנית ללא נייר האפייה. משטחים מעל את מלית השמנת. מפזרים את יתרת האגוזים ומפוררים בידיים את בסיס הקדאיף השני מעל המלית, לכיסוי.
- מעבירים למקרר לשעתיים לפחות, להתייצבות.
- מגישים קר ושומרים במקרר.
הערות
- להכנת העוגה דרושות 2 תבניות זהות.
הערות
- להכנת העוגה דרושות 2 תבניות זהות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (19)
היי יש לי כמה שאלות: א. האם אופים בטורבו ? כי זה מה שקרין אמרה בסרטון ופה זה לא מצויין. ואם כן אופים בטורבו אפשר לאפות את 2 התבניות ביחד בתנור ביתי סטנדרטי? ו-ב. אם משתמשים באבקת סוכר שמים כמות זהה של הסוכר הלבן? תודה
אפשר לאפות בטורבו. לא הבנתי איזה 2 תבניות יחד? לגבי אבקת הסוכר – כן, 60 גרם
עוגה נהדרת.