עוגת תפוזים אוורירית

עוגת תפוזים אוורירית זו עוגת פרווה מעולה, גבוהה, יפה, טעימה וארומטית בטירוף. הכי נוח להכין אותה בסיר פלא, אבל אפשר גם בתבנית עגולה רגילה שיש בכל בית
עוגת תפוזים אוורירית זו עוגת פרווה מעולה, גבוהה, יפה, טעימה וארומטית בטירוף. הכי נוח להכין אותה בסיר פלא, אבל אפשר גם בתבנית עגולה רגילה שיש בכל בית
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-35 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-35 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
עוגות תפוזים
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


עוגה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. במיקסר מקציפים חלמונים עם כוס אחת מהסוכר (200 גרם) עד לקבלת קצף סמיך ובהיר. מוסיפים שמן בזרם דק תוך כדי הקצפה.
  3. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קליפת תפוז. מנפים יחד אבקת אפייה וקמח ומוסיפים לסירוגין עם מיץ תפוזים.
  4. בקערת מיקסר נקייה מקציפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר (1 כוס), עד לקבלת קצף יציב ומבריק (אבל לא נוקשה). טורפים שליש מהקצף לתערובת החלמונים, ומקפלים פנימה את יתרת הקצף בעדינות.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית סיר פלא לא משומנת (חשוב!) ואופים כשעה ועשר דקות, עד שהעוגה שחומה, קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש לגמרי.
  6. מוציאים את העוגה ומיד הופכים אותה על בקבוק (או על שלוש רגליה) וכך משאירים אותה להתקרר.
  7. כשהעוגה קרה הופכים בחזרה, מחלצים בסכין ומגישים עם אבקת סוכר.

הערות

  • החומרים לתבנית סיר פלא מתפרקת בקוטר 24-26 ס"מ.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (82)

Avatar

    Avatar
    מיקה כהן

    הכנתי את העוגה מספר פעמים, ובכל פעם כשאני הופכת אותה היא נופלת לי על הפרצוף. אני מכינה בסיר פלא של נעמן, עשוי אלומיניום עם תחתית נשלפת. את יודעת להגיד מה הבעיה?

      Avatar
      קרין גורן

      היי מיקה, יכולה לנסות עם תבנית אנג’ל קייק

    Avatar
    טליה

    איך אפשר להפוך תבנית רגיל מרובעתהאם להפוך על עוד תבנית

      Avatar
      קרין גורן

      הי טליה. לא ממש הבנתי את השאלה. הכוונה להפוך שתי תבניות מלבניות לתבנית אחת מרובעת?

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות