-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
קלתית ורשת
מלית פרג
-
1 1/2כוסות או 360 מ"ל חלב 3%
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
4כוסות או 400 גרם פרג טחון
-
1/2כוס או 160 גרם דבש
-
100 גרם חמאה
-
1 כפית גרידת לימון
-
1/2כוס או 75 גרם צימוקים בהירים
-
5כפות או 50 גרם שקדים טחונים
-
1 תפוח עץ גרני סמיט (ירוק) בינוני
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים ביצים ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומשטחים ל”פיתות”. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
- בינתיים מכינים את מלית הפרג: מחממים חלב וסוכר לסף רתיחה. מוסיפים פרג ומבשלים 5 דקות תוך ערבוב, עד שהתערובת מסמיכה מעט. מסירים מהאש, מוסיפים דבש וחמאה ומערבבים עד להמסה.
- מצננים לטמפרטורת החדר, מוסיפים קליפת לימון, צימוקים, שקדים טחונים ותפוח מגורר, ומערבבים היטב. שומרים במקרר עד השימוש.
- מכינים את רשת הבצק ואת הקלתית: מרדדים קצת יותר מחצי מהבצק על נייר אפייה מקומח לעיגול בעובי 1/2 ס”מ, חותכים לרצועות ברוחב 2 ס”מ (שישמשו להכנת הרשת) ושומרים במקרר. אם יש לכם שבלונה ליצירת רשת - מקמחים אותה מניחים עליה את הבצק, מרדדים מלמעלה ליצירת הדוגמא, ומעבירים את רשת הבצק (על רשת השבלונה) למקפיא.
- מרדדים את יתרת הבצק (כולל השאריות מיצירת הרשת) לעיגול בעובי חצי ס”מ ומרפדים את התבנית. דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
- מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- אופים את הקלתית (ישר מהמקפיא) כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב
- משטחים את מלית הפרג על הקלתית. מברישים את שולי הקלתית בביצה טרופה וגם את רשת הבצק הקפואה בביצה. אם הבצק נוקשה מדי ממתינים דקה-שתיים, שהבצק יפשיר ויתרכך מעט. מהדקים בידיים את הרשת לשולי הקלתית, ונפטרים מעודפי הבצק בשוליים.
- אופים כ-25 דקות, עד שרשת הבצק זהובה. מצננים ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים ביצים ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומשטחים ל”פיתות”. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
- בינתיים מכינים את מלית הפרג: מחממים חלב וסוכר לסף רתיחה. מוסיפים פרג ומבשלים 5 דקות תוך ערבוב, עד שהתערובת מסמיכה מעט. מסירים מהאש, מוסיפים דבש וחמאה ומערבבים עד להמסה.
- מצננים לטמפרטורת החדר, מוסיפים קליפת לימון, צימוקים, שקדים טחונים ותפוח מגורר, ומערבבים היטב. שומרים במקרר עד השימוש.
- מכינים את רשת הבצק ואת הקלתית: מרדדים קצת יותר מחצי מהבצק על נייר אפייה מקומח לעיגול בעובי 1/2 ס”מ, חותכים לרצועות ברוחב 2 ס”מ (שישמשו להכנת הרשת) ושומרים במקרר. אם יש לכם שבלונה ליצירת רשת - מקמחים אותה מניחים עליה את הבצק, מרדדים מלמעלה ליצירת הדוגמא, ומעבירים את רשת הבצק (על רשת השבלונה) למקפיא.
- מרדדים את יתרת הבצק (כולל השאריות מיצירת הרשת) לעיגול בעובי חצי ס”מ ומרפדים את התבנית. דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
- מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- אופים את הקלתית (ישר מהמקפיא) כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב
- משטחים את מלית הפרג על הקלתית. מברישים את שולי הקלתית בביצה טרופה וגם את רשת הבצק הקפואה בביצה. אם הבצק נוקשה מדי ממתינים דקה-שתיים, שהבצק יפשיר ויתרכך מעט. מהדקים בידיים את הרשת לשולי הקלתית, ונפטרים מעודפי הבצק בשוליים.
- אופים כ-25 דקות, עד שרשת הבצק זהובה. מצננים ומגישים.
הערות
- אפשר להחליף את השקדים בפירורי עוגיות.
הערות
- אפשר להחליף את השקדים בפירורי עוגיות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (10)
במידה ורוצים להכין יומיים מראש, איך שומרים על העוגה? מקרר? האם חימום לפני הגשה לא יקלקל אותה?
היי אורית, אפשר לשמור בקירור לפני הגשה וגם במקפיא.
מומלץ לחמם בתנור לפני ההגשה לאחר שהפשיר
מתכון קשה. אין ציון למידות גובה התבנית . הבצק יוצא דביק. קשה לעבוד איתו. בלי רשת קשה לייצר את הכיסוי למעלה.
היי יאיר, גובה התבנית הינו גובה תבנית פאי נמוכה.
אם הבצק יצא לך דביק, תוסיף יותר קמח וגם לקמח בזמן ההנחה על תבנית הפאי.
הרשת אכן מקלה על העבודה ומומלץ להשתמש ברשת לעבודה נוחה וקלה יותר.