-
מרכיבים7
-
הכנה 30 דק׳כולל 10 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
אין יותר ממתק סבתא מזה – קליפות תפוזים מסוכרות תוצרת בית. כשמכינים אותן בעצמנו, מקבלים בתור בונוס גם ריח נפלא של הדרים, כאילו צומח לנו פרדס בחצר האחורית.
את הקליפות משרים במים מומלחים למשך לילה, לנטרול הטעם המריר של הציפה (החלק הפנימי הלבן שלה). אחרי ההשריה, תישאר בקליפות רק מרירות קלה ונעימה. אם אתם מעדיפים לוותר גם עליה, אין בעיה – סננו והחליפו את המים במי מלח חדשים, והשרו באופן הזה לעוד 24 שעות.
להכנת קליפות מצופות בשוקולד – ממיסים 200 גרם שוקולד מריר (במיקרוגל או בסיר כפול על אדים). מוסיפים כף שמן צמחי ומערבבים. במקום לגלגל בסוכר, טובלים את הקליפות היבשות והפרוסות לרצועות בשוקולד המומס. מסדרים על מגש מרופד בנייר אפייה. מעבירים להתייצבות של כמה דקות במקפיא. שומרים בטמפ’ החדר (בקיץ – במקרר).
מרכיבים 7 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 10 שעות | קלוריות | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
ציפוי
-
1 כוס סוכר לבן
אופן הכנה
- משרים את הקליפות במי מלח למשך הלילה: מערבבים בקערה מים (2 ליטר, בערך) ומלח גס, מוסיפים קליפות הדרים ומשהים ללילה בטמפרטורת החדר, להוצאת המרירות.
- מבשלים את הקליפות במים טריים עד לריכוך: למחרת מסננים את הקליפות, שוטפים אותן מהמלח ושמים בסיר. מכסים במים טריים (2 ליטר, בערך) ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שהקליפות מתרככות מעט, כ-30 דקות.
- מסננים את הקליפות ושומרים במסננת עד שהסירופ מוכן (בסיר שהתרוקן משתמשים להכנת הסירופ).
- מכינים סירופ ומבשלים בו את הקליפות: בסיר שמים 4 כוסות מים ו-4 כוסות סוכר ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 5 דקות (ללא הקליפות) עד שהסירופ מסמיך מעט.
- מוסיפים את קליפות ההדרים וממשיכים לבשל על אש קטנה, עד שהן הופכות לשקופות ומזוגגות (זה לוקח בין חצי שעה לשעה, תלוי בעובי הקליפות).
- מייבשים, פורסים לרצועות, מצפים בסוכר ומגישים: מוציאים את הקליפות בעזרת מלקחיים (או כף מחוררת) ומפזרים על מגש מרופד נייר אפייה. מניחים בצד לשעה, לייבוש. אם אתם אוהבים קליפות יבשות ממש (שגם נשמרות יותר זמן) - מייבשים אותן בתנור ב-120 מעלות 30 דקות.
- חותכים את הקליפות לרצועות בגודל הרצוי. מגלגלים בסוכר ומגישים.
- שומרים בקופסא סגורה בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- משרים את הקליפות במי מלח למשך הלילה: מערבבים בקערה מים (2 ליטר, בערך) ומלח גס, מוסיפים קליפות הדרים ומשהים ללילה בטמפרטורת החדר, להוצאת המרירות.
- מבשלים את הקליפות במים טריים עד לריכוך: למחרת מסננים את הקליפות, שוטפים אותן מהמלח ושמים בסיר. מכסים במים טריים (2 ליטר, בערך) ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שהקליפות מתרככות מעט, כ-30 דקות.
- מסננים את הקליפות ושומרים במסננת עד שהסירופ מוכן (בסיר שהתרוקן משתמשים להכנת הסירופ).
- מכינים סירופ ומבשלים בו את הקליפות: בסיר שמים 4 כוסות מים ו-4 כוסות סוכר ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 5 דקות (ללא הקליפות) עד שהסירופ מסמיך מעט.
- מוסיפים את קליפות ההדרים וממשיכים לבשל על אש קטנה, עד שהן הופכות לשקופות ומזוגגות (זה לוקח בין חצי שעה לשעה, תלוי בעובי הקליפות).
- מייבשים, פורסים לרצועות, מצפים בסוכר ומגישים: מוציאים את הקליפות בעזרת מלקחיים (או כף מחוררת) ומפזרים על מגש מרופד נייר אפייה. מניחים בצד לשעה, לייבוש. אם אתם אוהבים קליפות יבשות ממש (שגם נשמרות יותר זמן) - מייבשים אותן בתנור ב-120 מעלות 30 דקות.
- חותכים את הקליפות לרצועות בגודל הרצוי. מגלגלים בסוכר ומגישים.
- שומרים בקופסא סגורה בטמפרטורת החדר.
הערות
- אפשר להשתמש ב-3 תפוזים ו-2 אשכוליות.
הערות
- אפשר להשתמש ב-3 תפוזים ו-2 אשכוליות.
תגובות (9)
כמה זמן בערך אפשר לשמור אותן בצנצנת סגורה?
3-4 ימים
יש לי שאלה את הסוכר הלבן בסירופ את יכולה להחליף בסוכר חום?
היי, כן זה אפשרי. זה משנה את צבעו של הסירופ למעט כהה יותר. בהצלחה!