המרת מידות ומשקלות
לקורס האפייה וערכת האפייה של קרין גורן לחצו כאן
טבלת המרות מידות ומשקלות שתעזור לכם להיות השפים הכי טובים! טבלת ההמרה מפורטת עם כל המצרכים, המשקלים והמידות שאתם צריכים במטבח שלכם:
יחסי משקל/נפח בחומרים יבשים:
קמח לבן (רגיל/תופח)
1 כף = 10 גרם
1 כוס = 140 גרם
קמח מלא
1 כף = 8 גרם
1 כוס = 125 גרם
סוכר לבן
1 כוס = 200 גרם
1 כף = 12 גרם
1 כפית = 5 גרם
סוכר חום דחוס
1 כפית = 7 גרם
1 כף סוכר = 15 גרם
1 כוס סוכר = 240 גרם
אבקת אפייה
1 שקית = 10 גרם
1 כפית = 3 גרם
1 כף = 8 גרם
אבקת סוכר
1 כוס = 120 גרם
1 כפית = 3 גרם
1 כף = 8 גרם
אגוזים/שקדים/ קמח שקדים
1 כוס קצוצים = 100 גרם
1 כף קצוצים = 6 גרם
1 כוס טחונים לאבקה = 100 גרם
אורז
1 כוס אורז ארוך = 200 גרם
1 כוס אורז קצר = 210 גרם
מלח
1 כפית = 6 גרם
1 כף = 20 גרם
1 כוס = 250 גרם
סודה לשתייה
1 כפית = 3 גרם
1 כף = 8 גרם
1 שקית = 10 גרם
סוכר וניל
1 כפית = 3 גרם
1 כף = 10 גרם
1 כוס = 140 גרם
פירורי לחם יבשים
1 כוס = 125 גרם
1 כף = 10 גרם
פירות יבשים קצוצים
1 כוס = 150 גרם
פירורי עוגיות/ביסקוויטים
1 כוס = 110 גרם
פרג טחון
1 כוס = 70 גרם
קוקוס
1 כפית = 5 גרם
1 כף = 12 גרם
1 כוס = 100 גרם
קורנפלור
1 כף = 10 גרם
1 כוס = 140 גרם
קקאו
1 כף = 10 גרם
1 כוס = 140 גרם
שמרים
1 כף שמרים יבשים = 10 גרם
קוביית שמרים טריים / שקית “שמרית” = 50 גרם
כדי להמיר שמרים יבשים לטריים יש להכפיל את הכמות פי 3.
יחסי משקל/נפח בחומרים רטובים:
חמאה
1 כף = 15 גרם
1 כוס = 240 גרם
Butter stick (בר חמאה) - 113 גרם
שמן
1 כוס = 200 גרם
100 מ”ל שמן = 90 גרם
מים / מיץ לימון / מיץ תפוזים / חלב / שמנת מתוקה / חומץ
הנפח שווה למשקל: 1 כוס מים = 240 מ”ל = 240 גרם
1 כף = 15 מ”ל = 15 גרם
דבש או סילאן
1 כפית = 10 גרם
1 כף = 22 גרם
1 כוס = 360 גרם
ריבה
1 כפית = 10 גרם
1 כף = 20 גרם
1 כוס = 330 גרם
ג’לטין
1 שקית ג’לטין = 14 גרם
1 כף ג’לטין = כ-10 גרם
1 עלה ג’לטין = 4 גרם
יחסי המרה: 1 שקית ג’לטין (14 גרם) = 1/2 3 עלים
כדי להמיס 1 גרם ג’לטין יש להשתמש ב-5 גרם/מ”ל מים
ביצים
ביצה מס‘ 1 (L) - 65 גרם ומעלה
ביצה מס‘ 2 (M) - 55-60 גרם
ביצה מס‘ 3 (S) - 50 גרם
חלבון - 40 גרם בממוצע (תלוי בגודל הביצה)
חלמון - 20 גרם בממוצע (תלוי בגודל הביצה)
מידות מוצרים נפוצים:
1 מיכל שמנת מתוקה = 250 מ”ל
1 גביע לבן / יוגורט = 200 מ”ל
1 גביע שמנת חמוצה = 200 מ”ל
1 גביע גבינה לבנה / קוטג’ = 250 גרם
1 שקיק אבקת אפייה / סוכר וניל / סודה לשתייה = 10 גרם (כף גדושה)
קמח (מכל הסוגים) = חבילה גדולה 1 ק”ג
קמח תופח = חבילה קטנה - 350 גרם
איך הופכים קמח רגיל לקמח תופח?
1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אב’ אפייה
1 ק”ג קמח תופח = 1 ק”ג קמח רגיל + 2 שקיות אב’ אפייה
איך ממירים שמרים יבשים בשמרים טריים?
1 גרם שמרים יבשים = 3 גרם שמרים טריים
איך ממירים שמן בחמאה? איך ממירים חמאה בשמן?
כשממירים מחמאה לשמן, משקל השמן צריך להיות 85% ממשקל החמאה. למשל, 100 גרם חמאה = 85 גרם שמן (קצת פחות מ-100 מ”ל)
התאמת כמות החומרים, כשמשנים את גודל תבנית האפייה (לתבנית עגולה):
הגדלת מסה מתבנית קטנה לבנית גדולה:
מ-22 ס”מ ל-24 ס”מ 20%
מ-22 ס”מ ל-26 ס”מ 40%
מ-22 ס”מ ל-28 ס”מ 60%
הפחתת מסה מתבנית גדולה לתבנית קטנה:
מ-26 ס”מ ל-24 ס”מ 15%
מ-26 ס”מ ל-22 ס”מ 30%
מ-28 ס”מ ל-22 ס”מ 40%
יחסים בין מידות נפח שונות (למתרגמים מתכונים מחו”ל):
1 כוס = 240 מ”ל = 16 כפות = 8 (fluid ounce (fl. oz
0.75 כוס = 180 מ”ל = 12 כפות
0.50 כוס = 120 מ”ל = 8 כפות = 4 (fluid ounce (fl. oz
0.333 כוס = 80 מ”ל = 5 כפות + 1 כפית
0.25 כוס = 60 מ”ל = 4 כפות = 2 (fluid ounce (fl. Oz
1 כף = 15 מ”ל = 3 כפות = 1/2 (fluid ounce (fl. oz
2 כפות = 30 מ”ל = 1/8 כוס = 1 (fluid ounce (fl. oz
1 כפית = 5 מ”ל = 1/3 כף = 0.16 (fluid ounce (fl. oz
480 מ”ל = 2 כוסות = 1 pint
690 מ”ל = 4 כוסות = 1 quart
מידות אוניברסליות (כוסות וכפות מדידה):
כוס - 240 מ”ל
3/4 כוס - 180 מ”ל
2/3 כוס - 160 מ”ל
1/2 כוס - 120 מ”ל
1/3 כוס - 80 מ”ל
1/4 כוס - 60 מ”ל
כף - 15 מ”ל
כפית - 3 מ”ל
לזניה חלבית קלאסית מושלמת וקלה להכנה!
כל מתכוני חנוכה הכי טעימים ומפנקים שיש במקום אחד