-
מרכיבים6
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 6 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4כוסות או 800 גרם סוכר לבן
-
1 1/2כוסות או 360 מ"ל מים
-
1/2 כוס סירופ תירס
-
1/2 כוס גלוקוזה
-
6 תפוחי עץ אדומים גדולים
אופן הכנה
- קודם כל מכינים את התפוחים: מקרצפים אותם היטב בכרית ניקוי כלים, מים חמימים וסבון. שוטפים ומנגבים היטב. נועצים מקל בעומק 3 ס”מ לפחות בתחתית כל תפוח.
- מכינים תבנית עם נייר אפייה משומן בתרסיס שמן להנחת התפוחים אחרי הציפוי.
- מכינים גם כלי גדול עם מי קרח בגובה 2 ס”מ (לטבילה וקירור הסיר בתום הבישול).
- בסיר גדול מביאים לרתיחה סוכר, מים ,סירופ תירס וגלוקוזה (מודדים את הגלוקוזה בידיים רטובות).
- מבשלים ברתיחה על אש בינונית כ-10 דקות, עד שהבועות הולכות ונעלמות והסירופ צמיג אבל נותר שקוף ורק מתחיל לשנות את צבעו לזהוב (150 מעלות). בשלב זה המים התאדו כמעט לגמרי ואוטוטו מתחיל להיווצר קרמל (הוא נוצר ב-160 מעלות). ולמי שאין מדחום סוכר: מטפטפים כפית מהסירופ לכוס מים קרים - הוא מוכן כשהוא הופך לכדור “זכוכית” במים.
- מסירים מהאש וטובלים את הסיר בכלי עם המים הקרים למשך כמה שניות להפסקת הבישול. מערבבים פנימה צבע מאכל אם רוצים.
- אוחזים במקל וטובלים כל תפוח (בזהירות! זה לוהט) טבילה אחת עמוקה לציפוי מלא בקרמל. מניחים לעודף לטפטף בחזרה לסיר ומניחים את התפוח על הראש, כשהמקל כלפי מעלה, על נייר האפייה המשומן.
- חוזרים על הפעולה עם יתר התפוחים - אם הקרמל מתקרר ומתקשה קצת מחממים על אש נמוכה עד שהוא חוזר להיות נוזלי וחם.
- מניחים לתפוחים המצופים להתקרר לטמפרטורת החדר.
- מגישים מיד, או עוטפים כל תפוח בצלופן (לא רק בשביל היופי - זה גם מגן על הקרמל מפני לחות).
- שומרים בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- קודם כל מכינים את התפוחים: מקרצפים אותם היטב בכרית ניקוי כלים, מים חמימים וסבון. שוטפים ומנגבים היטב. נועצים מקל בעומק 3 ס”מ לפחות בתחתית כל תפוח.
- מכינים תבנית עם נייר אפייה משומן בתרסיס שמן להנחת התפוחים אחרי הציפוי.
- מכינים גם כלי גדול עם מי קרח בגובה 2 ס”מ (לטבילה וקירור הסיר בתום הבישול).
- בסיר גדול מביאים לרתיחה סוכר, מים ,סירופ תירס וגלוקוזה (מודדים את הגלוקוזה בידיים רטובות).
- מבשלים ברתיחה על אש בינונית כ-10 דקות, עד שהבועות הולכות ונעלמות והסירופ צמיג אבל נותר שקוף ורק מתחיל לשנות את צבעו לזהוב (150 מעלות). בשלב זה המים התאדו כמעט לגמרי ואוטוטו מתחיל להיווצר קרמל (הוא נוצר ב-160 מעלות). ולמי שאין מדחום סוכר: מטפטפים כפית מהסירופ לכוס מים קרים - הוא מוכן כשהוא הופך לכדור “זכוכית” במים.
- מסירים מהאש וטובלים את הסיר בכלי עם המים הקרים למשך כמה שניות להפסקת הבישול. מערבבים פנימה צבע מאכל אם רוצים.
- אוחזים במקל וטובלים כל תפוח (בזהירות! זה לוהט) טבילה אחת עמוקה לציפוי מלא בקרמל. מניחים לעודף לטפטף בחזרה לסיר ומניחים את התפוח על הראש, כשהמקל כלפי מעלה, על נייר האפייה המשומן.
- חוזרים על הפעולה עם יתר התפוחים - אם הקרמל מתקרר ומתקשה קצת מחממים על אש נמוכה עד שהוא חוזר להיות נוזלי וחם.
- מניחים לתפוחים המצופים להתקרר לטמפרטורת החדר.
- מגישים מיד, או עוטפים כל תפוח בצלופן (לא רק בשביל היופי - זה גם מגן על הקרמל מפני לחות).
- שומרים בטמפרטורת החדר.
הערות
- להכנת המתכון תצטרכו 6 מקלות עץ עבים, ארוכים ועגולים לנעיצה בתפוחים (להשיג בחנויות יצירה).
הערות
- להכנת המתכון תצטרכו 6 מקלות עץ עבים, ארוכים ועגולים לנעיצה בתפוחים (להשיג בחנויות יצירה).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (12)
היי אם יש לי רק סירופ גלוקוזה ואין לי סוכר תירס. אפשר להכפיל את הגלוקוזה או שיש תחליף?
אפשר להחליף בדבש
האם אפשרי להחליף את השמן תירס לקנולה?