-
מרכיבים8
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 8 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית מוס שוקולד
-
100 גרם שוקולד מריר
-
1 1/2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
2 כפות ליקר קפה
הגשה
-
100 גרם אגוזי לוז
אופן הכנה
- מקציפים את החלבונים עם המלח ובהדרגה מוסיפים את הסוכר ולבסוף את הלימון או החומץ. ממשיכים להקציף עוד מספר דקות עד שהקצף יציב מאוד ומבריק. מעבירים לשקית זילוף עם פיית כוכב.
- מסמנים עיגול בקוטר 22 ס”מ על נייר אפייה. מזלפים תחתית לפי הסימון. בשוליים יוצרים “גדר” דמוית כתר בעזרת שארית המרנג.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום נמוך מאוד - 110 מעלות צלסיוס למשך שעה. מכבים את התנור ומשאירים להתייבש עוד שעה.
- מכינים את מוס השוקולד: בסיר קטן מחממים 1/2 מיכל שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד המריר למערבבים לתערובת חלקה. מצננים.
- מקציפים את המיכל שנותר עד ליצירת קצף יציב.
- מערבבים כמה כפות קצפת לתערובת השוקולד, ואחר כך מוסיפים את תערובת השוקולד לשאר הקצפת ומקפלים. מוסיפים את האייריש קרים.
- מרכיבים ומגישים: מוציאים בזהירות את המרנג מהתבנית ומעבירים לצלחת עוגה שטוחה לגמרי.
- ממלאים במוס שוקולד ומקשטים באגוזי לוז קצוצים ושלמים.
אופן הכנה
- מקציפים את החלבונים עם המלח ובהדרגה מוסיפים את הסוכר ולבסוף את הלימון או החומץ. ממשיכים להקציף עוד מספר דקות עד שהקצף יציב מאוד ומבריק. מעבירים לשקית זילוף עם פיית כוכב.
- מסמנים עיגול בקוטר 22 ס”מ על נייר אפייה. מזלפים תחתית לפי הסימון. בשוליים יוצרים “גדר” דמוית כתר בעזרת שארית המרנג.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום נמוך מאוד - 110 מעלות צלסיוס למשך שעה. מכבים את התנור ומשאירים להתייבש עוד שעה.
- מכינים את מוס השוקולד: בסיר קטן מחממים 1/2 מיכל שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד המריר למערבבים לתערובת חלקה. מצננים.
- מקציפים את המיכל שנותר עד ליצירת קצף יציב.
- מערבבים כמה כפות קצפת לתערובת השוקולד, ואחר כך מוסיפים את תערובת השוקולד לשאר הקצפת ומקפלים. מוסיפים את האייריש קרים.
- מרכיבים ומגישים: מוציאים בזהירות את המרנג מהתבנית ומעבירים לצלחת עוגה שטוחה לגמרי.
- ממלאים במוס שוקולד ומקשטים באגוזי לוז קצוצים ושלמים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
איך אפשר לשמור את זה??
במקפיא