-
מרכיבים5
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 5 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית מרובעת 20X20
-
1/2 ק"ג טחינה גולמית
-
1/2 ק"ג סוכר לבן
-
1 כוס מים
-
1 כף תמצית וניל
-
1 כוס פיסטוקים קלופים קלויים
אופן הכנה
- שמים את הטחינה הגולמית בקערת מיקסר עם וו גיטרה.
- בסיר מביאים לרתיחה סוכר ומים. מבשלים ברתיחה על אש בינונית 7 דקות, עד שהבועות הולכות וקטנות ומרקם הסירופ נהיה צמיגי. אם יש מדחום סוכר מוודאים שהסירופ הגיע לטמפרטורה של 121 מעלות. עוד דרך לבדוק אם הצמיגות בדרגה הרצויה (אם לא משתמשים במדחום): מטפטפים חצי כפית מהסירופ לכוס מים קרים - הסירופ מוכן כשהוא הופך לכדור שקוף, צמיגי וגמיש למשחק בין האצבעות.
- מפעילים את המיקסר במהירות בינונית ומוזגים את הסירופ הלוהט בזהירות ובזרם דק לשילוב עם הטחינה, בצמוד לדופן הקערה.
- מוסיפים תמצית וניל ומעבדים חצי דקה עד שהסירופ נבלע לחלוטין בטחינה.
- מוסיפים פנימה פיסטוקים ומעבדים לפיזורם בתערובת.
- משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בספריי שמן, מכסים בריבוע נוסף של נייר משומן ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.
- פורסים ומגישים. שומרים עטוף בניילון נצמד בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- שמים את הטחינה הגולמית בקערת מיקסר עם וו גיטרה.
- בסיר מביאים לרתיחה סוכר ומים. מבשלים ברתיחה על אש בינונית 7 דקות, עד שהבועות הולכות וקטנות ומרקם הסירופ נהיה צמיגי. אם יש מדחום סוכר מוודאים שהסירופ הגיע לטמפרטורה של 121 מעלות. עוד דרך לבדוק אם הצמיגות בדרגה הרצויה (אם לא משתמשים במדחום): מטפטפים חצי כפית מהסירופ לכוס מים קרים - הסירופ מוכן כשהוא הופך לכדור שקוף, צמיגי וגמיש למשחק בין האצבעות.
- מפעילים את המיקסר במהירות בינונית ומוזגים את הסירופ הלוהט בזהירות ובזרם דק לשילוב עם הטחינה, בצמוד לדופן הקערה.
- מוסיפים תמצית וניל ומעבדים חצי דקה עד שהסירופ נבלע לחלוטין בטחינה.
- מוסיפים פנימה פיסטוקים ומעבדים לפיזורם בתערובת.
- משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בספריי שמן, מכסים בריבוע נוסף של נייר משומן ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.
- פורסים ומגישים. שומרים עטוף בניילון נצמד בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (45)
יצא טעים מאד אבל קצת יבש/פירורי. אשמח להבין מה משפיע על המרקם – טמפרטורה? כמות מים? רוצה לנסות שוב עם שינויים קלים כדי לקבל מרקם יותר רך
יצא טעים מאד אבל קצת יבש/פירוריאשמח לפירוט
היי אסנת, חשוב לשמור את החלבה עטוף בניילון נצמד בטמפ’ החדר