קייזרשמרן עם תפוחים מקורמלים של קרין גורן ואושר אידלמן
קרין גורן מגישה קינוח מהמטבח האוסטרי: קייזרשמרן עם תפוחים מקורמלים. קרעים רכים ואווריריים של פנקייק המוגשים בתוספת של תפוחים בקרמל רום משכר
קרין גורן מגישה קינוח מהמטבח האוסטרי: קייזרשמרן עם תפוחים מקורמלים. קרעים רכים ואווריריים של פנקייק המוגשים בתוספת של תפוחים בקרמל רום משכר
- קרין גורן
-
מרכיבים15
-
הכנה 25 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
מרכיבים 15 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
תפוחים מקורמלים
-
2 כפות סוכר לבן
-
1 כף מים
-
1 כף רוםאיכותי
-
2 תפוחי עץ גרני סמיט בינונייםקלופים וחתוכים לקוביות 1X1 ס"מ
-
1 כפית מיץ לימון
-
1/2 מקל וניל בינוניאו 1/3 כפית מחית וניל
-
2 כפות מיץ תפוחיםצלול
קייזרשמרן
הגשה
-
1 כף אבקת סוכר
אופן הכנה
- מכינים את התפוחים בקרמל רום: מניחים במחבת קטנה סוכר וכף מים. מחממים עד קבלת קרמל כהה (נזהרים לא לשרוף!).
- מוסיפים את הרום ואחרי כן את התפוחים, מיץ לימון, וניל ומיץ תפוחים.
- מבשלים על להבה נמוכה 2-3 דקות או עד שהתפוחים רכים. מניחים בצד להתקרר.
- מכינים את בלילת הקייזרשמרן: מערבבים בקערה את החלב, סוכר וחלמונים עד לקבלת בלילה אחידה.
- מוסיפים קמח מנופה ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (נמנעים מערבוב יתר).
- בקערה נפרדת מקציפים את 2 החלבונים עם המלח לכדי קציפה אוורירית ויציבה.
- מקפלים 1/3 מהחלבונים המוקצפים לתוך הקערה עם הבלילה ורק אז ממשיכים בקיפול של יתרת הקצף.
- מחממים מחבת (קוטר 20 ס”מ) ומוסיפים כפית חמאה. יוצקים פנימה את הבלילה ומבשלים על להבה בינונית עד שהחלק התחתון שחום (2-3 דקות).
- חותכים לרבעים בעזרת שתי מריות והופכים כל רבע לצידו השני לאחר שהשחים.
- כאשר החלק התחתון השחים חותכים שתי וערב את רבעי ה”פנקייק” ומוסיפים מעט חמאה ואבקת סוכר. ממשיכים לטגן כ-2 דקות נוספות עד שכל הצדדים שחומים.
- מעבירים את הקייזרשמרן לצלחת הגשה, מפזרים מעל מעט אבקת סוכר, ומגישים עם התפוחים המקורמלים.
סופגניות, לביבות וחגיגות - המתכונים הכי שווים לחנוכה
סופגניות לחנוכה בטעם של פעם
לטקעס של סבתא! פשוט וטעים
עיג’ה - לביבות מהמטבח העירקי לא רק לחנוכה
לביבות גבינה 4X4 - מאבות המזון של כל ילד קיבוץ
כמו באמריקה! סופגניות דונאטס אפויות שפחות יושבות על המצפון
סופגניות אשל לחנוכה - הכי מושלמות!
פפאנש - סופגניות רומניות חלומיות!
אופן הכנה
- מכינים את התפוחים בקרמל רום: מניחים במחבת קטנה סוכר וכף מים. מחממים עד קבלת קרמל כהה (נזהרים לא לשרוף!).
- מוסיפים את הרום ואחרי כן את התפוחים, מיץ לימון, וניל ומיץ תפוחים.
- מבשלים על להבה נמוכה 2-3 דקות או עד שהתפוחים רכים. מניחים בצד להתקרר.
- מכינים את בלילת הקייזרשמרן: מערבבים בקערה את החלב, סוכר וחלמונים עד לקבלת בלילה אחידה.
- מוסיפים קמח מנופה ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (נמנעים מערבוב יתר).
- בקערה נפרדת מקציפים את 2 החלבונים עם המלח לכדי קציפה אוורירית ויציבה.
- מקפלים 1/3 מהחלבונים המוקצפים לתוך הקערה עם הבלילה ורק אז ממשיכים בקיפול של יתרת הקצף.
- מחממים מחבת (קוטר 20 ס”מ) ומוסיפים כפית חמאה. יוצקים פנימה את הבלילה ומבשלים על להבה בינונית עד שהחלק התחתון שחום (2-3 דקות).
- חותכים לרבעים בעזרת שתי מריות והופכים כל רבע לצידו השני לאחר שהשחים.
- כאשר החלק התחתון השחים חותכים שתי וערב את רבעי ה”פנקייק” ומוסיפים מעט חמאה ואבקת סוכר. ממשיכים לטגן כ-2 דקות נוספות עד שכל הצדדים שחומים.
- מעבירים את הקייזרשמרן לצלחת הגשה, מפזרים מעל מעט אבקת סוכר, ומגישים עם התפוחים המקורמלים.
סופגניות, לביבות וחגיגות - המתכונים הכי שווים לחנוכה
סופגניות לחנוכה בטעם של פעם
לטקעס של סבתא! פשוט וטעים
עיג’ה - לביבות מהמטבח העירקי לא רק לחנוכה
לביבות גבינה 4X4 - מאבות המזון של כל ילד קיבוץ
כמו באמריקה! סופגניות דונאטס אפויות שפחות יושבות על המצפון
סופגניות אשל לחנוכה - הכי מושלמות!
פפאנש - סופגניות רומניות חלומיות!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (4)
אפשר להחליף את קמח הכוסמין בקמח רגיל\מלא?
עדיף רגיל או מקסימום חצי רגיל וחצי מלא
וואו זה הזכיר לי את סבא שלי ז”ל שהיה נוהג להכין את המאכל הזה, שגדל עליו, מבית הוריו
שמחה לשמוע שזה העלה את הזכרונות הטובים 🙂