קייזרשמרן עם תפוחים מקורמלים של קרין גורן ואושר אידלמן

קרין גורן מגישה קינוח מהמטבח האוסטרי: קייזרשמרן עם תפוחים מקורמלים. קרעים רכים ואווריריים של פנקייק המוגשים בתוספת של תפוחים בקרמל רום משכר
קרין גורן מגישה קינוח מהמטבח האוסטרי: קייזרשמרן עם תפוחים מקורמלים. קרעים רכים ואווריריים של פנקייק המוגשים בתוספת של תפוחים בקרמל רום משכר
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
מתכונים לחנוכה
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

תפוחים מקורמלים

קייזרשמרן

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את התפוחים בקרמל רום: מניחים במחבת קטנה סוכר וכף מים. מחממים עד קבלת קרמל כהה (נזהרים לא לשרוף!).
  2. מוסיפים את הרום ואחרי כן את התפוחים, מיץ לימון, וניל ומיץ תפוחים.
  3. מבשלים על להבה נמוכה 2-3 דקות או עד שהתפוחים רכים. מניחים בצד להתקרר.
  4. מכינים את בלילת הקייזרשמרן: מערבבים בקערה את החלב, סוכר וחלמונים עד לקבלת בלילה אחידה. 
  5. מוסיפים קמח מנופה ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (נמנעים מערבוב יתר).
  6. בקערה נפרדת מקציפים את 2 החלבונים עם המלח לכדי קציפה אוורירית ויציבה. 
  7. מקפלים 1/3 מהחלבונים המוקצפים לתוך הקערה עם הבלילה ורק אז ממשיכים בקיפול של יתרת הקצף.
  8. מחממים מחבת (קוטר 20 ס”מ) ומוסיפים כפית חמאה. יוצקים פנימה את הבלילה ומבשלים על להבה בינונית עד שהחלק התחתון שחום (2-3 דקות).
  9. חותכים לרבעים בעזרת שתי מריות והופכים כל רבע לצידו השני לאחר שהשחים.
  10. כאשר החלק התחתון השחים חותכים שתי וערב את  רבעי ה”פנקייק” ומוסיפים מעט חמאה ואבקת סוכר. ממשיכים לטגן כ-2 דקות נוספות עד שכל הצדדים שחומים.
  11. מעבירים את הקייזרשמרן לצלחת הגשה, מפזרים מעל מעט אבקת סוכר, ומגישים עם התפוחים המקורמלים.

    סופגניות, לביבות וחגיגות - המתכונים הכי שווים לחנוכה

    סופגניות לחנוכה בטעם של פעם

    לטקעס של סבתא! פשוט וטעים

    עיג’ה - לביבות מהמטבח העירקי לא רק לחנוכה

    לביבות גבינה 4X4 - מאבות המזון של כל ילד קיבוץ

    כמו באמריקה! סופגניות דונאטס אפויות שפחות יושבות על המצפון

    סופגניות אשל לחנוכה - הכי מושלמות!

    פפאנש - סופגניות רומניות חלומיות!

 


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    גלסטל

    אפשר להחליף את קמח הכוסמין בקמח רגיל\מלא?

      Avatar
      קרין גורן

      עדיף רגיל או מקסימום חצי רגיל וחצי מלא

    Avatar
    לאה

    וואו זה הזכיר לי את סבא שלי ז”ל שהיה נוהג להכין את המאכל הזה, שגדל עליו, מבית הוריו

      Foody team
      מערכת Foody

      שמחה לשמוע שזה העלה את הזכרונות הטובים 🙂

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות