קרין גורן חוגגת חורף כמו שרק היא יודעת עם עוגת שמרים שושנים במילוי קרמבו
עוגה כזאת עדיין לא אכלתם! קרין גורן שוב מפתיעה עם עוגת שמרים שושנים במילוי קרמבו. עוגת שמרים רכה וטעימה עם מלית מושחתת של ממרח לואקר וקרמבו
עוגה כזאת עדיין לא אכלתם! קרין גורן שוב מפתיעה עם עוגת שמרים שושנים במילוי קרמבו. עוגת שמרים רכה וטעימה עם מלית מושחתת של ממרח לואקר וקרמבו
- קרין גורן
-
מרכיבים11
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
מרכיבים 11 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 כף שמרים יבשים
-
3/4 כוס חלב 3%
-
500 גרם קמח לבן
-
1/4 כוס סוכר לבן
-
2 שקיות סוכר וניל
-
2 ביצים L
-
1/2 כפית גרידת לימון
-
100 גרם חמאהמומסת (אם הבצק יוצא יבש אפשר להוסיף עוד רבע כוס חלב)
-
1/2 כפית מלח דק
מלית
-
1 1/2 כוסות ממרח שוקולד
-
8 קרמבו וניל בינונייםאו לפי הטעם
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים שמרים וחלב להמסה (לא מחכים לתסיסה).
- מוסיפים את שאר החומרים לפי הסדר ומעבדים 5 דקות במהירות בינונית לבצק חלק ודביק.
- משמנים את הבצק, מכסים בניילון ומתפיחים להכפלת הנפח כשעה (אפשר לילה במקרר - הבצק יהיה יותר נוח לרידוד).
- מרדדים את הבצק למלבן על גבי משטח מקומח (אפשר לחלק לשניים אם משטח העבודה הפנוי לא גדול).
- מצפים בשכבה אחידה של ממרח שוקולד.
- מפרידים את העוגייה מהקרמבו ושומרים בצד. מורחים את הקרמבואים על הבצק (מעל הממרח).
- קוצצים בסכין את העוגיות ומפזרים מעל. מגלגלים לרולדה ארוכה.
- חותכים לשושנים בגובה התבנית (משמנים את הסכין או משתמשים בחוט).
- מעמידים בתבנית באופן מרווח.
- מתפיחים עד שהשושנים מתחילות להתחבר (40 דקות בערך), בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.
- אופים 45 דקות עד להשחמה.
עוד עוגות שמרים מהממות:
שבלולי שמרים במלית שוקולד של יהודית מורחיים
מתכון של עוגת שושנים במילוי שוקולד-חלבה
איך מנצלים עוגת שמרים משבת להכנת ברד פודינג מושלם ממסעדת גוז’ ודניאל
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים שמרים וחלב להמסה (לא מחכים לתסיסה).
- מוסיפים את שאר החומרים לפי הסדר ומעבדים 5 דקות במהירות בינונית לבצק חלק ודביק.
- משמנים את הבצק, מכסים בניילון ומתפיחים להכפלת הנפח כשעה (אפשר לילה במקרר - הבצק יהיה יותר נוח לרידוד).
- מרדדים את הבצק למלבן על גבי משטח מקומח (אפשר לחלק לשניים אם משטח העבודה הפנוי לא גדול).
- מצפים בשכבה אחידה של ממרח שוקולד.
- מפרידים את העוגייה מהקרמבו ושומרים בצד. מורחים את הקרמבואים על הבצק (מעל הממרח).
- קוצצים בסכין את העוגיות ומפזרים מעל. מגלגלים לרולדה ארוכה.
- חותכים לשושנים בגובה התבנית (משמנים את הסכין או משתמשים בחוט).
- מעמידים בתבנית באופן מרווח.
- מתפיחים עד שהשושנים מתחילות להתחבר (40 דקות בערך), בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.
- אופים 45 דקות עד להשחמה.
עוד עוגות שמרים מהממות:
שבלולי שמרים במלית שוקולד של יהודית מורחיים
מתכון של עוגת שושנים במילוי שוקולד-חלבה
איך מנצלים עוגת שמרים משבת להכנת ברד פודינג מושלם ממסעדת גוז’ ודניאל
הערות
- במקום תבנית קוגלהוף ניתן להכין ב-2 תבניות אינליש קייק
הערות
- במקום תבנית קוגלהוף ניתן להכין ב-2 תבניות אינליש קייק
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (11)
הכנתי את העוגה ומשום מה הבצק יצא הרבה יותר דחוס מאיך שיצא לך (גם לפני האפייה הבצק לא היה ״נוזלי״ כמו שלך) איזה שלב יכל לגרום לזה לקרות? מה יכול להיות שעשינו לא בסדר? (עקבנו אחרי המתכון שלך פה באתר…)
יכול להיות שהיו חסרים נוזלים לבצק. אפשר להוסיף עוד קצת חלב בכדי שהבצק יהיה גמיש יותר וכמובן שהחמאה תהיה נוזלית (מומסת). בהצלחה ((:
אפשר במקום שושנים לסדר את הבצק אחרת ובכל זאת להתפיח 40 דקות לפני התנור?
בהחלט כן. בהצלחה!
יש צורך להבריש בביצה?
לא 🙂 ואפשר לראות את כל השלבים בפירוט בסרטון שמופיע בעמוד המתכון