-
מרכיבים13
-
הכנה שעהכולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
מרכיבים 13 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 חבילה בצק שמרים עלים קפואמופשר על פי הוראות היצרן
הברשה
-
1 ביצה Lטרופה
מילוי
-
250 גרם גבינת מסקרפונה
-
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
4 כפות סוכר לבן
-
לשימון מגש האפייה
גנאש שוקולד
-
200 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
180 גרם מטבעות שוקולד מריר
קצפת
-
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
3 כפיות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
3 כפות סוכר לבן
אפשרות לשדרוגים
-
חתוכות
אופן הכנה:
- מחממים תנור לטמפ’ של 170 מעלות.
- פותחים את הבצק על נייר אפייה, מרדדים לצורת מלבן בעובי 4 מ״מ על משטח מקומח.
- חותכים למשולשים שווים בגודלם, בסיס 10 ס״מ על אורך 15 ס״מ.
- מגלגלים כל משולש מהבסיס לקודקוד ויוצרים קרואסון.
- מניחים על מגש אפייה משומן במרווחים שווים ומתפיחים בטמפרטורת החדר.
- מברישים בביצה טרופה ומכניסים לאפיה כ-20 דקות או עד הזהבה. מצננים.
- לאחר שהקרואסון התקרר חוצים אותו במרכז כמו כריך.
- מכינים את גנאש השוקולד: מניחים בקערה את השוקולד והשמנת המתוקה, ממיסים במיקרוגל עד להמסה מלאה ומניחים בצד להצטנן.
- מכינים את קרם המסקרפונה: בקערת מיקסר מקציפים את המסקרפונה, השמנת המתוקה והסוכר עד לקבלת קצף יציב, מכניסים לקערה את קרם עוגיות האוראו ומקציפים לקרם אחיד.
- מכינים את הקצפת: בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה, הפודינג והסוכר עד לקבלת קצפת יציבה ומעבירים לשק זילוף.
- מרכיבים את המנה: חוצים קרואסון לאורכו, מורחים את גנאש השוקולד או ממרח הנוטלה, מזלפים מקרם המסקרפונה, מעל קרם המסקרפונה מזלפים קצפת, מעל הקצפת אפשר לקשט בעוגיות אוראו חתוכות.
- סוגרים את כריך הקרואסון ומפדרים באבקת סוכר.ספר חדש לקרין גורן - מתוק בבית
אופן הכנה:
- מחממים תנור לטמפ’ של 170 מעלות.
- פותחים את הבצק על נייר אפייה, מרדדים לצורת מלבן בעובי 4 מ״מ על משטח מקומח.
- חותכים למשולשים שווים בגודלם, בסיס 10 ס״מ על אורך 15 ס״מ.
- מגלגלים כל משולש מהבסיס לקודקוד ויוצרים קרואסון.
- מניחים על מגש אפייה משומן במרווחים שווים ומתפיחים בטמפרטורת החדר.
- מברישים בביצה טרופה ומכניסים לאפיה כ-20 דקות או עד הזהבה. מצננים.
- לאחר שהקרואסון התקרר חוצים אותו במרכז כמו כריך.
- מכינים את גנאש השוקולד: מניחים בקערה את השוקולד והשמנת המתוקה, ממיסים במיקרוגל עד להמסה מלאה ומניחים בצד להצטנן.
- מכינים את קרם המסקרפונה: בקערת מיקסר מקציפים את המסקרפונה, השמנת המתוקה והסוכר עד לקבלת קצף יציב, מכניסים לקערה את קרם עוגיות האוראו ומקציפים לקרם אחיד.
- מכינים את הקצפת: בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה, הפודינג והסוכר עד לקבלת קצפת יציבה ומעבירים לשק זילוף.
- מרכיבים את המנה: חוצים קרואסון לאורכו, מורחים את גנאש השוקולד או ממרח הנוטלה, מזלפים מקרם המסקרפונה, מעל קרם המסקרפונה מזלפים קצפת, מעל הקצפת אפשר לקשט בעוגיות אוראו חתוכות.
- סוגרים את כריך הקרואסון ומפדרים באבקת סוכר.ספר חדש לקרין גורן - מתוק בבית
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (11)
ואת הקרם עוגיות חייבים את זה או שאפשר לוותר?
אפשר לוותר, כן ממליצה לשים גם קרם וגם פירות ולא רק פירות כדי שלא יהיה יבש
תודה!
אפשר במקום אוראו לשים פירות? כמו תותים או ענבים? זה מתאים?
בטח, רק כדאי אולי לפזר מעט אבקת סוכר אם את שמה תותים, או לוודא שהם לא חמוצים אחרת זה הורס את הביש