יונית צוקרמן וקרין גורן מכינות עוגת גבינה אפויה עם אפרסקים
יונית צוקרמן במתכון לעוגת גבינה עשירה, עם בצק פריך וחצאי אפרסקים שמשדרגים את העוגה האהובה בטעמי פרי חמצמצים ובמראה אביבי וחגיגי
יונית צוקרמן במתכון לעוגת גבינה עשירה, עם בצק פריך וחצאי אפרסקים שמשדרגים את העוגה האהובה בטעמי פרי חמצמצים ובמראה אביבי וחגיגי
- קרין גורן
-
מרכיבים20
-
הכנה 45 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
מרכיבים 20 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית בצק פריך
-
100 גרם חמאה
-
1/4 כוס סוכר וניל
-
2 חלמונים Lיש לשמור את החלבונים
-
1 1/2 כוסות קמח לבן
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1 מיכל תרסיס שמן בטעם חמאה
בלילה
-
4 ביצים L
-
2 חלבונים Lשנותרו מהכנת הבצק
-
1 כוס סוכר לבן
-
750 גרם גבינה לבנה 5%
-
2 גביעי שמנת חמוצה 15%
-
2 כפות קורנפלור
-
2 שקיות סוכר וניל
-
1 שקית אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
2 כפות גרידת לימוןלא חובה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק הפריך: שמים במעבד מזון את כל החומרים למעט החלמונים. טוחנים חצי דקה, מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד שהכל מתאחד ומתקבל בצק (יש להימנע מערבוב יתר).
- מרדדים את הבצק על תחתית התבנית (אפשר לשמור את שאריות הבצק ליצירת פירורים שמפזרים בסוף על העוגה או להכין את השטרויזל כפי שכתוב במצרכים). מרססים את שולי התבנית במעט תרסיס שמן בטעם חמאה.
- מכינים את מילוי הגבינה: בקערת המיקסר מקציפים את הביצים עם 2 החלבונים שנותרו מהבצק. מוסיפים את הסוכר, הגבינה, השמנת, הקורנפלור, סוכר הוניל, אבקת האינסטנט פודינג וגרידת הלימון ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מרכיבים את העוגה: מחממים תנור לחום של 160 מעלות טורבו.
- שופכים את הבלילה לתבנית (מעל הבצק) מסדרים מעל את חצאי האפרסקים (החלק הקמור כלפי מעלה) ומפזרים את תערובת השטרויזל מעל.
- מכניסים את העוגה לתנור למשך שעה. כעבור שעה מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור מבלי לפתוח את דלת התנור!
- כעבור שעה ניתן להוציא את העוגה מהתנור, לצנן עוד קצת ולפזר מעט אבקת סוכר מלמעלה.
כל המתכונים המצויינים של קרין גורן לשבועות
עוגת גבינה באסקית של קרין גורן
מתכון עוגת גבינה ועוגיות אוראו של קרין גורן
גביניות: מעטפות בצק שמרים במלית גבינה מתוקה
בולמס - לחמניות ממולאות מנגולד וגבינות מהמטבח הבולגרי
אופן הכנה
- מכינים את הבצק הפריך: שמים במעבד מזון את כל החומרים למעט החלמונים. טוחנים חצי דקה, מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד שהכל מתאחד ומתקבל בצק (יש להימנע מערבוב יתר).
- מרדדים את הבצק על תחתית התבנית (אפשר לשמור את שאריות הבצק ליצירת פירורים שמפזרים בסוף על העוגה או להכין את השטרויזל כפי שכתוב במצרכים). מרססים את שולי התבנית במעט תרסיס שמן בטעם חמאה.
- מכינים את מילוי הגבינה: בקערת המיקסר מקציפים את הביצים עם 2 החלבונים שנותרו מהבצק. מוסיפים את הסוכר, הגבינה, השמנת, הקורנפלור, סוכר הוניל, אבקת האינסטנט פודינג וגרידת הלימון ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מרכיבים את העוגה: מחממים תנור לחום של 160 מעלות טורבו.
- שופכים את הבלילה לתבנית (מעל הבצק) מסדרים מעל את חצאי האפרסקים (החלק הקמור כלפי מעלה) ומפזרים את תערובת השטרויזל מעל.
- מכניסים את העוגה לתנור למשך שעה. כעבור שעה מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור מבלי לפתוח את דלת התנור!
- כעבור שעה ניתן להוציא את העוגה מהתנור, לצנן עוד קצת ולפזר מעט אבקת סוכר מלמעלה.
כל המתכונים המצויינים של קרין גורן לשבועות
עוגת גבינה באסקית של קרין גורן
מתכון עוגת גבינה ועוגיות אוראו של קרין גורן
גביניות: מעטפות בצק שמרים במלית גבינה מתוקה
בולמס - לחמניות ממולאות מנגולד וגבינות מהמטבח הבולגרי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (71)
הי רוצה לחסוך זמן, יש אפשרות לעשות תחתית של ביסקוויטים חמאה במקום התחתית האפויה?
הי אילה. אפשר בהחלט.