עוגת שוקולד בטעם פררו נוטלה עם אגוזי לוז מקורמלים של קרין גורן
עוגת שוקולד עשירה ונימוחה עם ממרח נוטלה וציפוי אגוזי לוז מקורמלים ברוטב טופי סמיך. עוגה מרשימה ויפה עם שילוב טעמים מנצח של שוקולד ואגוזים
עוגת שוקולד עשירה ונימוחה עם ממרח נוטלה וציפוי אגוזי לוז מקורמלים ברוטב טופי סמיך. עוגה מרשימה ויפה עם שילוב טעמים מנצח של שוקולד ואגוזים
- קרין גורן
-
מרכיבים14
-
הכנה 25 דק׳כולל 4 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
מרכיבים 14 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 4 שעות | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגת שוקולד בטעם פררו
-
150 גרם חמאה
-
200 גרם שוקולד מריר
-
3/4 כוס נוטלה
-
6 ביצים Lבטמפ' החדר
-
3/4כוס או 150 גרם סוכר לבן
-
2כפות או 20 גרם אבקת קקאו
-
1/2כוס או 70 גרם קמח לבן
-
1/2כוס או 125 מ"ל שמנת מתוקה 38%
אגוזי לוז בקרמל
-
100 גרם חמאה
-
1/2כוס או 120 גרם סוכר חום בהיר – דמררה
-
1/4כוס או 80 גרם דבש
-
2כפות או 30 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1/4 כפית מלח דק
-
3כוסות או 300 גרם אגוזי לוזקלופים וקלויים
אופן הכנה
- מכינים את עוגת השוקולד ואופים: מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- במיקרוגל ממיסים בקערה את החמאה והשוקולד. מוסיפים את הנוטלה ומערבבים עד שהשוקולד נמס.
- במיקסר מקציפים את הביצים והסוכר, במהירות גבוהה במשך 10 דקות, עד שהתערובת בהירה, אוורירית ומאוד סמיכה.
- בעזרת מרית מקפלים את תערובת השוקולד החמימה לביצים המוקצפות, עד לקבלת בלילה דלילה ואחידה.
- מנפים מעל את הקקאו והקמח ומקפלים מעט.
- מוסיפים פנימה את השמנת המתוקה וממשיכים לקפל עד שהתערובת אחידה.
- מוזגים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך שעה, עד שהעוגה מתחילה להיסדק 3-2 סדקים עמוקים והיא יציבה וספוגית למגע.
- מכינים את תערובת האגוזים: בסיר על אש בינונית מחממים את החמאה, הסוכר החום והדבש, תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס לגמרי.
- מוסיפים את השמנת המתוקה, מרתיחים 5 דקות, עד שהתערובת הופכת לרוטב טופי סמיך ומסירים מהאש.
- מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב לציפוי מלא. מצננים מעט.
- מרכיבים ומשלימים את אפיית העוגה: מוציאים את העוגה מהתנור ומפזרים עליה בעדינות את האגוזים.
- מחזירים לתנור לסיום אפייה למשך 5 דקות נוספות (עדיין בחום של 160 מעלות). מצננים לטמפ’ החדר.
- מקפיאים במשך שעתיים להתקשות ופורסים בסכין טבולה במים רותחים (מנגבים בין חיתוך לחיתוך). שומרים במקרר ומגישים קר.
אופן הכנה
- מכינים את עוגת השוקולד ואופים: מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- במיקרוגל ממיסים בקערה את החמאה והשוקולד. מוסיפים את הנוטלה ומערבבים עד שהשוקולד נמס.
- במיקסר מקציפים את הביצים והסוכר, במהירות גבוהה במשך 10 דקות, עד שהתערובת בהירה, אוורירית ומאוד סמיכה.
- בעזרת מרית מקפלים את תערובת השוקולד החמימה לביצים המוקצפות, עד לקבלת בלילה דלילה ואחידה.
- מנפים מעל את הקקאו והקמח ומקפלים מעט.
- מוסיפים פנימה את השמנת המתוקה וממשיכים לקפל עד שהתערובת אחידה.
- מוזגים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך שעה, עד שהעוגה מתחילה להיסדק 3-2 סדקים עמוקים והיא יציבה וספוגית למגע.
- מכינים את תערובת האגוזים: בסיר על אש בינונית מחממים את החמאה, הסוכר החום והדבש, תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס לגמרי.
- מוסיפים את השמנת המתוקה, מרתיחים 5 דקות, עד שהתערובת הופכת לרוטב טופי סמיך ומסירים מהאש.
- מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב לציפוי מלא. מצננים מעט.
- מרכיבים ומשלימים את אפיית העוגה: מוציאים את העוגה מהתנור ומפזרים עליה בעדינות את האגוזים.
- מחזירים לתנור לסיום אפייה למשך 5 דקות נוספות (עדיין בחום של 160 מעלות). מצננים לטמפ’ החדר.
- מקפיאים במשך שעתיים להתקשות ופורסים בסכין טבולה במים רותחים (מנגבים בין חיתוך לחיתוך). שומרים במקרר ומגישים קר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (13)
אפשר לשים שוקולד חלב במקום שוקולד מריר
קודם כל, העוגה נראה מדהים!! האם אפשר להחליף את הממרח פררו למשהו אחר? למשל נוטלה? תודה
תודה רבה וכן 🙂
העוגה בלי אבקת אפיה?רוצה לעשות אותה עוגת יומל בתבנית 22 ולקשט בגנאש מלא שוקולד חלב.יילך? (תודה, את אלופה!)
כן, אין צורך באבקת אפייה. יש יותר מדי מסה לתבנית 22, אפשר להוריד קצת. וכן, זה בסדר גמור עם הגנאש. תודה!