-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית עגולה 20 ס"מ
עוגה
-
2 1/2 כוסות קמח לבן
-
2 כוסות סוכר לבן
-
2/3 כוס אבקת קקאו
-
1/3 כוס אבקה להכנת שוקו
-
2 כפיות אבקת אפייה
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
3 ביצים L
-
1 כוס שמן קנולה
-
2 כוסות מים
-
2 שקיות סוכר וניל
-
1 כף תמצית וניל
ציפוי
-
1 כוס נוטלהאו ממרח פרווה
-
1/4 כוס מים רותחים
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, הקקאו, השוקולית, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה.
- טורפים בקנקן את הביצים עם השמן, המים, סוכר הוניל ותמצית הוניל. מוזגים לקערה עם הקמח וטורפים לתערובת חלקה.
- מניחים את הרשת של מכשיר הנינג’ה בסיר הקרמי (במצב התחתון).
- משמנים את התבנית ומוזגים לתוכה את הבלילה.
- מניחים את התבנית מעל הרשת (בתוך הסיר) וסוגרים עם מכסה ההשחמה.
- מכוונים למצב “אפייה/צלייה” בחום של 170 מעלות למשך 30 דקות. לאחר 25 דקות מומלץ לפתוח ולוודא אם העוגה כבר מוכנה על ידי נעיצת קיסם בחלק המרכזי.
- מוציאים את העוגה ומצננים.
- מכינים את הציפוי: מערבבים כמה כפות ממרח שוקולד עם מים רותחים (לגרסה חלבית אפשר להשתמש בשמנת מתוקה מחוממת במיקרוגל) עד למרקם של רוטב סמיך. מוזגים על העוגה (חלק מהרוטב נספג). מפזרים מעל קישוטים אם רוצים.
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, הקקאו, השוקולית, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה.
- טורפים בקנקן את הביצים עם השמן, המים, סוכר הוניל ותמצית הוניל. מוזגים לקערה עם הקמח וטורפים לתערובת חלקה.
- מניחים את הרשת של מכשיר הנינג’ה בסיר הקרמי (במצב התחתון).
- משמנים את התבנית ומוזגים לתוכה את הבלילה.
- מניחים את התבנית מעל הרשת (בתוך הסיר) וסוגרים עם מכסה ההשחמה.
- מכוונים למצב “אפייה/צלייה” בחום של 170 מעלות למשך 30 דקות. לאחר 25 דקות מומלץ לפתוח ולוודא אם העוגה כבר מוכנה על ידי נעיצת קיסם בחלק המרכזי.
- מוציאים את העוגה ומצננים.
- מכינים את הציפוי: מערבבים כמה כפות ממרח שוקולד עם מים רותחים (לגרסה חלבית אפשר להשתמש בשמנת מתוקה מחוממת במיקרוגל) עד למרקם של רוטב סמיך. מוזגים על העוגה (חלק מהרוטב נספג). מפזרים מעל קישוטים אם רוצים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (33)
היי הכנתי את העוגת שוקולד והיא יצאה מעלפת אפיתי אותה בתנור ובמקום ממרח שוקולד) כי אין לי( המסתי שוקולד מריר עם קצפת ואמלהה יצאה שלמות אז ממש תודה
איזה כיף !
האם ניתן להכין עם קמח ללא גלוטן? מה מומלץ?
היי בר, מתכון זה לפי קמח חיטה רגיל, אם הינך רגישה לגלוטן אז מומלץ ללא.
האם אפשר להכין בדיוק את העוגה הזאת בקמח תופח? ולא קמח רגיל? ראיתי מתכון עם קמח תופח ושמנת חמוצה לא רוצה את העוגה הזאת
הי פנינה. כן, אפשר להכין עם קמח תופח באותה כמות של הקמח הלבן.