אנרג`י בר

אנרג'י בר בריא וטעים זה חטיף פשוט להכנה, מלא בכל טוב, שאפשר להכין בקלות מראש, ולקחת ללימודים או עבודה על תקן ארוחת ביניים מזינה
אנרג'י בר בריא וטעים זה חטיף פשוט להכנה, מלא בכל טוב, שאפשר להכין בקלות מראש, ולקחת ללימודים או עבודה על תקן ארוחת ביניים מזינה
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
עוגיות
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-150 מעלות. קוצצים גס את הפירות היבשים.
  2. מפזרים שיבולת שועל על תבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים כ-40 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד ששיבולת השועל מזהיבה ומתייבשת (אפשר לטעום ולבדוק שהיא קריספית).
  3. מכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה (משאירים קצוות של נייר מבצבצים מהשוליים, לחילוץ נוח בהמשך). מכינים בצד מלבן נוסף של נייר אפייה בגודל התבנית.
  4. בסיר גדול מחממים חמאה, דבש, סוכר חום, קינמון ומלח. מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים פנימה קוקוס, שומשום, אגוזים, פירות יבשים ואת שיבולת השועל הקלויה. מערבבים היטב עד שכל החומרים מצופים בתערובת הדבש.
  5. יוצקים מיד את התערובת הלוהטת לתבנית ומהדקים בעזרת כף (זהירות על הידיים - זה לוהט!) מכסים בנייר האפייה ששמרנו בצד ודוחסים היטב את התערובת בעזרת תחתית של כוס (הדחיסה חשובה כדי שהממתק לא יתפורר במהלך החיתוך). מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר להמשך צינון של שעתיים-שלוש.
  6. מחלצים מהתבנית (נעזרים בקצוות נייר האפייה), מקלפים את נייר האפייה ומניחים על קרש חיתוך. חותכים לחטיפים בגודל הרצוי. שומרים בכלי אטום במקרר ומגישים קר.

הערות

  • במקום שקדים אפשר להשתמש באגוזים קלויים
  • אפשר להשתמש בכל פירות יבשים שאוהבים

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (12)

Avatar

      Avatar
      קרין גורן

      היי יהודית, ניתן להוריד את הקוקוס אם אינך אוהבת

    Avatar
    נחמי

    היי אפשר שיבולת שועל דקה במקום עבה

      Avatar
      קרין גורן

      במקרה הזה לא ניתן

    Avatar
    אילנה גודסבלט

    אפשר להחליף חמאה בשמן קנולה?

      Avatar
      קרין גורן

      עדיף בשמן קוקוס, אך בכל אופן, המרקם יצא מעט שונה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות