-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בראוניז קפה
-
200 גרם שוקולד מריר
-
200 גרם חמאה
-
3 ביצים L
-
3 חלמונים L
-
300גרם או 1 1/2 כוסות סוכר לבן
-
120גרם או 1/2 כוס סוכר חום בהיר – דמררה
-
1 כפית תמצית וניל
-
140גרם או 1 כוס קמח לבן
-
1 כף קפה נמס
-
1/4 כפית מלח דק
מרנג קוקוס
-
3 חלבונים L
-
3/4כוס או 150 גרם סוכר לבן
-
350גרם או 1 2/3 כוסות שבבי קוקוס
-
1 כפית תמצית וניל
אופן הכנה
- מכינים את הבראוניז קפה: ממיסים במיקרוגל שוקולד וחמאה. מערבבים פנימה ביצים, חלמונים, שני סוגי סוכר ותמצית וניל. מוסיפים קמח, קפה ומלח וטורפים היטב עד לקבלת תערובת חלקה, אחידה ומבריקה. משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בתרסיס שמן, ומניחים במקפיא עד להכנת הציפוי.
- מכינים את ציפוי הקוקוס: בקערה מערבבים (לא מקציפים) חלבונים וסוכר. מכינים סיר בינוני (שהיקפו קצת יותר קטן מהקערה) עם מעט מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית כך שהמים יבעבעו בעדינות. מניחים את הקערה על הסיר (אסור שהמים יגעו בקערה) ומערבבים את תערובת החלבונים מעל האדים עד שהיא חמה מאוד למגע וכל הסוכר נמס (בודקים בין שתי אצבעות שאין תחושה גרגרית). מסירים מהאש ומערבבים פנימה את שבבי הקוקוס ותמצית הווניל.
- מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות. בעזרת 2 כפות מניחים ערימות קטנות מתערובת הקוקוס על תערובת הבראוניז. הכיסוי לא אמור להיות מוחלט או סימטרי - זה כל היופי והאופי…
- אופים כ-25 דקות, עד שהבראוניז תפוחים ויציבים בשוליים, המרכז עדיין נמוך ורך, וציפוי הקוקוס שחום וקריספי למגע.
- מצננים לחלוטין ומניחים להתייצבות על השיש למשך הלילה, או מעבירים למקרר לשעתיים-שלוש (כדי להקל על הפריסה).
אופן הכנה
- מכינים את הבראוניז קפה: ממיסים במיקרוגל שוקולד וחמאה. מערבבים פנימה ביצים, חלמונים, שני סוגי סוכר ותמצית וניל. מוסיפים קמח, קפה ומלח וטורפים היטב עד לקבלת תערובת חלקה, אחידה ומבריקה. משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בתרסיס שמן, ומניחים במקפיא עד להכנת הציפוי.
- מכינים את ציפוי הקוקוס: בקערה מערבבים (לא מקציפים) חלבונים וסוכר. מכינים סיר בינוני (שהיקפו קצת יותר קטן מהקערה) עם מעט מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית כך שהמים יבעבעו בעדינות. מניחים את הקערה על הסיר (אסור שהמים יגעו בקערה) ומערבבים את תערובת החלבונים מעל האדים עד שהיא חמה מאוד למגע וכל הסוכר נמס (בודקים בין שתי אצבעות שאין תחושה גרגרית). מסירים מהאש ומערבבים פנימה את שבבי הקוקוס ותמצית הווניל.
- מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות. בעזרת 2 כפות מניחים ערימות קטנות מתערובת הקוקוס על תערובת הבראוניז. הכיסוי לא אמור להיות מוחלט או סימטרי - זה כל היופי והאופי…
- אופים כ-25 דקות, עד שהבראוניז תפוחים ויציבים בשוליים, המרכז עדיין נמוך ורך, וציפוי הקוקוס שחום וקריספי למגע.
- מצננים לחלוטין ומניחים להתייצבות על השיש למשך הלילה, או מעבירים למקרר לשעתיים-שלוש (כדי להקל על הפריסה).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (6)
היי, עשיתי הכל לפי המתכון והשוקולד לא התגבש אלא נשאר נוזלי…
היי לילי, האם נתת לו זמן המתנה בהקפאה?
אפשר בלי סוכר חום?
אפשר להחליף בסוכר לבן, זה כן ישפיע על המרקם
אפשר להמיר את החמאה בשמן?
כן, 3/4 כוס (180 מ”ל)