-
מרכיבים5
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 5 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית מרובעת 20X20
-
1/2 ק"ג טחינה גולמית
-
1/2 ק"ג סוכר לבן
-
1 כוס מים
-
1 כף תמצית וניל
-
1 כוס פיסטוקים קלופים קלויים
אופן הכנה
- שמים את הטחינה הגולמית בקערת מיקסר עם וו גיטרה.
- בסיר מביאים לרתיחה סוכר ומים. מבשלים ברתיחה על אש בינונית 7 דקות, עד שהבועות הולכות וקטנות ומרקם הסירופ נהיה צמיגי. אם יש מדחום סוכר מוודאים שהסירופ הגיע לטמפרטורה של 121 מעלות. עוד דרך לבדוק אם הצמיגות בדרגה הרצויה (אם לא משתמשים במדחום): מטפטפים חצי כפית מהסירופ לכוס מים קרים - הסירופ מוכן כשהוא הופך לכדור שקוף, צמיגי וגמיש למשחק בין האצבעות.
- מפעילים את המיקסר במהירות בינונית ומוזגים את הסירופ הלוהט בזהירות ובזרם דק לשילוב עם הטחינה, בצמוד לדופן הקערה.
- מוסיפים תמצית וניל ומעבדים חצי דקה עד שהסירופ נבלע לחלוטין בטחינה.
- מוסיפים פנימה פיסטוקים ומעבדים לפיזורם בתערובת.
- משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בספריי שמן, מכסים בריבוע נוסף של נייר משומן ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.
- פורסים ומגישים. שומרים עטוף בניילון נצמד בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- שמים את הטחינה הגולמית בקערת מיקסר עם וו גיטרה.
- בסיר מביאים לרתיחה סוכר ומים. מבשלים ברתיחה על אש בינונית 7 דקות, עד שהבועות הולכות וקטנות ומרקם הסירופ נהיה צמיגי. אם יש מדחום סוכר מוודאים שהסירופ הגיע לטמפרטורה של 121 מעלות. עוד דרך לבדוק אם הצמיגות בדרגה הרצויה (אם לא משתמשים במדחום): מטפטפים חצי כפית מהסירופ לכוס מים קרים - הסירופ מוכן כשהוא הופך לכדור שקוף, צמיגי וגמיש למשחק בין האצבעות.
- מפעילים את המיקסר במהירות בינונית ומוזגים את הסירופ הלוהט בזהירות ובזרם דק לשילוב עם הטחינה, בצמוד לדופן הקערה.
- מוסיפים תמצית וניל ומעבדים חצי דקה עד שהסירופ נבלע לחלוטין בטחינה.
- מוסיפים פנימה פיסטוקים ומעבדים לפיזורם בתערובת.
- משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בספריי שמן, מכסים בריבוע נוסף של נייר משומן ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.
- פורסים ומגישים. שומרים עטוף בניילון נצמד בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (47)
עשיתי את המתכון של החלבה אבל יצא לי כמו שוקולד לא התקשה כניראה שחסר מההוא במתכון כמו תמיד קרין גורן מחסירה מוצר זו דעתי בכל פעם שאני מכינה משהוא על המוצר אבל יצא טעים ונוזלי
היי רוית, בדקי שעשית נכון ומדויק את שלבי המתכון
יצא טעים מאד אבל קצת יבש/פירורי. אשמח להבין מה משפיע על המרקם – טמפרטורה? כמות מים? רוצה לנסות שוב עם שינויים קלים כדי לקבל מרקם יותר רך
יצא טעים מאד אבל קצת יבש/פירוריאשמח לפירוט
היי אסנת, חשוב לשמור את החלבה עטוף בניילון נצמד בטמפ’ החדר