כדורי שוקולד או נקניק שוקולד מאותה תערובת!
גם נקניק שוקולד מושלם וגם כדורי שוקולד שווים ונמסים בפה! קבלו מתכון אחד עם 2 אפשרויות שונות להכנה מאותה תערובת. פעילות נהדרת עם הילדים
גם נקניק שוקולד מושלם וגם כדורי שוקולד שווים ונמסים בפה! קבלו מתכון אחד עם 2 אפשרויות שונות להכנה מאותה תערובת. פעילות נהדרת עם הילדים
- קרין גורן
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מתכון לכדורי שוקולד שאפשר להכין גם כנקניק שוקולד. כדורי השוקולד האהובים, הפעם בגרסא משדורגת עם שוקולד אמיתי בתערובת (מתוך הספר “אם לסבתא היה מיקסר”). מהתערובת של כדורי שוקולד אפשר גם להכין נקניק שוקולד (בקצת פחות עבודה), לעצב תחתית לעוגה ללא אפייה (אם רוצים להשקיע) או להכין יצירות עם הילדים (אם יש לכם זמן פנוי ומצב רוח מתאים).
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים להכנת כדורי שוקולד
מצרכים להכנת כדורי שוקולד
תערובת כדורי שוקולד או נקניק שוקולד
-
250גרם או 1/2 חבילה פתי בר וניל
-
180מ"ל או 3/4 כוס חלב 3%
-
3 כפות סוכר לבן
-
100 גרם חמאה
-
200 גרם זפירו מריר
אופן הכנה
- מכינים תערובת כדורי שוקולד: מרסקים פתי בר לשברים קטנים (במכות מערוך - לא חייבים לחלץ מהשקית לפני ששוברים’ פשוט מכים על האריזה מבחוץ).
- בסיר מחממים חלב וסוכר תוך כדי ערבוב עד להמסת הסוכר (לא מרתיחים).
- מוסיפים חמאה ושוקולד ומחממים תוך ערבוב עד להמסה.
- מסירים מהאש. מוסיפים את שברי הביסקוויטים ומערבבים היטב.
- מעצבים לפי אחת השיטות הבאות:
- לנקניק שקולד: מצננים מעט את התערובת. מגלגלים בידיים רטובות, ל-2 גלילים. מגלגלים כל גליל באחת התוספות לקישוט. מקפיאים לשעה, להתייצבות, פורסים לפרוסות ומגישים. שומרים במקרר.
- למלבני שוקולד (נקניק שוקולד בתבנית אינגליש):
- משטחים את התערובת החמה בתבנית אינגליש קייק חד פעמית משומנת, מפזרים את אחת התוספות לקישוט מעל. מקפיאים שעה לייצוב. פורסים ומגישים. שומרים במקרר
- להכנת כדורי שוקולד: מעבירים את התערובת למקרר (לכשעה) או למקפיא (לכחצי שעה), להתייצבות קלה. בידיים רטובות מגלגלים כדורים בגודל אחיד, פחות או יותר. מגלגלים כל כדור באחת התוספת לקישוט. מניחים במנזט’ים ושומרים במקרר.
רוצים לראות איך מכינים קייקפופס אוראו? לחצו כאן
אופן הכנה
- מכינים תערובת כדורי שוקולד: מרסקים פתי בר לשברים קטנים (במכות מערוך - לא חייבים לחלץ מהשקית לפני ששוברים’ פשוט מכים על האריזה מבחוץ).
- בסיר מחממים חלב וסוכר תוך כדי ערבוב עד להמסת הסוכר (לא מרתיחים).
- מוסיפים חמאה ושוקולד ומחממים תוך ערבוב עד להמסה.
- מסירים מהאש. מוסיפים את שברי הביסקוויטים ומערבבים היטב.
- מעצבים לפי אחת השיטות הבאות:
- לנקניק שקולד: מצננים מעט את התערובת. מגלגלים בידיים רטובות, ל-2 גלילים. מגלגלים כל גליל באחת התוספות לקישוט. מקפיאים לשעה, להתייצבות, פורסים לפרוסות ומגישים. שומרים במקרר.
- למלבני שוקולד (נקניק שוקולד בתבנית אינגליש):
- משטחים את התערובת החמה בתבנית אינגליש קייק חד פעמית משומנת, מפזרים את אחת התוספות לקישוט מעל. מקפיאים שעה לייצוב. פורסים ומגישים. שומרים במקרר
- להכנת כדורי שוקולד: מעבירים את התערובת למקרר (לכשעה) או למקפיא (לכחצי שעה), להתייצבות קלה. בידיים רטובות מגלגלים כדורים בגודל אחיד, פחות או יותר. מגלגלים כל כדור באחת התוספת לקישוט. מניחים במנזט’ים ושומרים במקרר.
רוצים לראות איך מכינים קייקפופס אוראו? לחצו כאן
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (131)
האם אפשר לעשות פרווה?,
היי מיכל, אפשרי.
במקום חלב השתמשי בחלב סויה
במקום חמאה השתמשי במחמאה
מתכון מעולה, יש אפשרות לעשות גם עם שוקולד לבן?
הי ספיר. אפשר