סופגניות כמו בקונדיטוריה – הכי מושלמות!
- קרין גורן
-
מרכיבים12
-
הכנה 50 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
זהו המתכון הסודי של הרבה קונדיטוריות ומאפיות שאני מכירה, והוא מבוסס על מתכון לסופגניות של סבתא מאוד מוצלח שמניב סופגניות משגעות (וכנראה גם מאוד ותיק, כי לא הצלחתי לגלות למי מגיע קרדיט עליו…). כמסורת הסבתות – זה מתכון לסופגניות גם טעימות מאוד וגם ממש לא יקרות (עכשיו אתם מבינים למה בקונדיטוריות אוהבים למכור אותו…). גם כשמכינים את הסופגניות האלה בבית, הן יוצאות ממש “כמו בקונדיטוריה” – סופגניות תפוחות, עגלגלות ורכות כמו כריות. אל תיעלבו אם פשוט לא יאמינו לכם שהכנתם לבד.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים להכנת סופגניות
מצרכים להכנת סופגניות
בצק סופגניות
-
1ק"ג או קמח לבן
-
1קובייה או 50 גרם שמרים טריים
-
1 1/2כוסות או 360 מ"ל חלב פושר(ועוד חצי כוס בהיכון, לפי הצורך)
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
3 ביצים L
-
100 גרם חמאהמומסת, או חצי כוס שמן
-
2כפות או 30 מ"ל ברנדי
-
1/2 כפית גרידת לימון
-
1 כפית מלח דקאו לפי הטעם
טיגון
-
1 1/2 ליטר שמן קנולה
קישוט
מילוי
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה מעבדים את כל החומרים לפי הסדר 10 דקות במהירות נמוכה, לקבלת בצק אחיד ונעים כמו פלסטלינה. בסיום הלישה מאזנים את המרקם לפי הצורך - אם הוא דביק מוסיפים קצת קמח, ואם הוא יבש מוסיפים קצת חלב.
- מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.עד שהבצק תופח, יש לנו עוד כמה מתכונים מושלמים לחנוכה שאתם חייבים לנסות!
- מגלגלים לכדורים ומתפיחים שוב: מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט מאוד, ומגלגלים ממנו 30 כדורים בגודל ביצה (מחלקים ל-30 בקלות ככה: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, פחות או יותר. מגלגלים כל חלק ל“נקניק” ארוך וחוצים לשני חצאים. מחלקים כל חצי לפי העין ל-5 חלקים).
- מניחים על נייר אפייה משומן או על ריבועי נייר אפייה חתוכים. מכסים בניילון נצמד משומן, למניעת התייבשות (הצד המשומן מכסה את הבצק). מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מטגנים, מקשטים באבקת סוכר וממלאים בריבה: בסיר רחב מחממים שמן לטיגון עמוק (160 מעלות אם יש מדחום).
- מטגנים את הסופגניות (5-4 בכל פעם), בערך 2 דקות מכל צד, להשחמה.
- אם נעזרים בריבועי נייר אפייה - מכניסים את כדורי הבצק יחד עם נייר האפייה לתוך השמן.
- מוציאים את הסופגניות לנייר סופג.
- מפזרים אבקת סוכר בנדיבות. מזריקים פנימה ריבה ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה מעבדים את כל החומרים לפי הסדר 10 דקות במהירות נמוכה, לקבלת בצק אחיד ונעים כמו פלסטלינה. בסיום הלישה מאזנים את המרקם לפי הצורך - אם הוא דביק מוסיפים קצת קמח, ואם הוא יבש מוסיפים קצת חלב.
- מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.עד שהבצק תופח, יש לנו עוד כמה מתכונים מושלמים לחנוכה שאתם חייבים לנסות!
- מגלגלים לכדורים ומתפיחים שוב: מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט מאוד, ומגלגלים ממנו 30 כדורים בגודל ביצה (מחלקים ל-30 בקלות ככה: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, פחות או יותר. מגלגלים כל חלק ל“נקניק” ארוך וחוצים לשני חצאים. מחלקים כל חצי לפי העין ל-5 חלקים).
- מניחים על נייר אפייה משומן או על ריבועי נייר אפייה חתוכים. מכסים בניילון נצמד משומן, למניעת התייבשות (הצד המשומן מכסה את הבצק). מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מטגנים, מקשטים באבקת סוכר וממלאים בריבה: בסיר רחב מחממים שמן לטיגון עמוק (160 מעלות אם יש מדחום).
- מטגנים את הסופגניות (5-4 בכל פעם), בערך 2 דקות מכל צד, להשחמה.
- אם נעזרים בריבועי נייר אפייה - מכניסים את כדורי הבצק יחד עם נייר האפייה לתוך השמן.
- מוציאים את הסופגניות לנייר סופג.
- מפזרים אבקת סוכר בנדיבות. מזריקים פנימה ריבה ומגישים.
קטגוריות
אביזרים
טכניקות
זהו המתכון הסודי של הרבה קונדיטוריות ומאפיות שאני מכירה, והוא מבוסס על מתכון לסופגניות של סבתא מאוד מוצלח שמניב סופגניות משגעות (וכנראה גם מאוד ותיק, כי לא הצלחתי לגלות למי מגיע קרדיט עליו…). כמסורת הסבתות - זה מתכון לסופגניות גם טעימות מאוד וגם ממש לא יקרות (עכשיו אתם מבינים למה בקונדיטוריות אוהבים למכור אותו…). גם כשמכינים את הסופגניות האלה בבית, הן יוצאות ממש “כמו בקונדיטוריה” - סופגניות תפוחות, עגלגלות ורכות כמו כריות. אל תיעלבו אם פשוט לא יאמינו לכם שהכנתם לבד.
תגובות (593)
היי קרין, אם שמתי בטעות 50 גרם שמרים יבשים מה זה עלול לעשות?
לעשות קצת טעם לוואי
היי קרין, אם שמתי בטעות 50 גרם שמרים יבשים.
אולי יגרום לטעם לוואי בבצק