-
מרכיבים7
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
עוגיות מבצק חמאה פריך על בסיס חלב. אם רוצים לקשט בברכה כתובה מוותרים על פיזור הסוכר לפני האפייה. אחרי האפייה והקירור מעטרים את העוגיות המוכנות בג’לי עם צבע מאכל, שמיועד לכתיבה (להשיג בחנויות מתמחות).
מרכיבים 7 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
קישוט
אופן הכנה
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, תמצית וניל ואבקת סוכר במהירות נמוכה 2 דקות, עד לתערובת קרמית. מוסיפים וניל ומעבדים קצרות.
- מנפים קמח ומלח. מוסיפים חלב יחד עם 1/2 כוס מתערובת הקמח (פחות או יותר). מעבדים למשחה חלקה ואחידה. מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים קצרות רק עד שמתקבל בצק רך ואחיד.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה, כדי לקבל מרקם נוח לעבודה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- על נייר אפייה מקומח קלות מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ.
- קורצים בעזרת חותכן חמסה ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים סוכר מעל ואופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות יציבות למגע וזהובות.
אופן הכנה
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, תמצית וניל ואבקת סוכר במהירות נמוכה 2 דקות, עד לתערובת קרמית. מוסיפים וניל ומעבדים קצרות.
- מנפים קמח ומלח. מוסיפים חלב יחד עם 1/2 כוס מתערובת הקמח (פחות או יותר). מעבדים למשחה חלקה ואחידה. מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים קצרות רק עד שמתקבל בצק רך ואחיד.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה, כדי לקבל מרקם נוח לעבודה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- על נייר אפייה מקומח קלות מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ.
- קורצים בעזרת חותכן חמסה ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים סוכר מעל ואופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות יציבות למגע וזהובות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (4)
שכחת לכתוב את תמצית הווניל במתכון
תודה! הוספתי
כמה כוסות זה 300 גרם קמח?
שתי כוסות (כוסות מדידה) + שתי כפות