עוגיות סבתא עם סוכר קינמון

עוגיות סבתא עם סוכר קינמון אלה עוגיות נוסטלגיות: ביתיות, פריכות, טעימות ופשוטות להכנה, שאפשר להכין בכל צורה שאוהבים או בצורות שונות
עוגיות סבתא עם סוכר קינמון אלה עוגיות נוסטלגיות: ביתיות, פריכות, טעימות ופשוטות להכנה, שאפשר להכין בכל צורה שאוהבים או בצורות שונות
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

ההכנה של העוגיות האלה מהנה אפילו יותר כשיש הרבה חותכנים בצורות שונות בבית. שומרים אותן בצנצנת שקופה גדולה וזה רק תירוץ לאכול עוד עוגייה (אולי לעוגיית לב ולעוגיית כוכב יש טעם שונה? חייבים לבדוק…).

עוגיות
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

קישוט


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה גדולה שמים ביצים, סוכר, שמן, קמח ואבקת אפייה, ולשים בידיים רק עד שמתקבל בצק אחיד.
  3. מקמחים את משטח העבודה וגם את הבצק, ומרדדים בעזרת מערוך לעובי 1/2 ס”מ בערך.
  4. קורצים את הבצק בעזרת הגלגלת (או חותכני עוגיות בצורות שונות) ומניחים את העוגיות ברווחים גדולים על התבנית.
  5. מערבבים יחד סוכר וקינמון ומפזרים על העוגיות בנדיבות (לפני האפייה).
  6. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-15 דקות, עד שהן זהובות.
  7. מניחים לעוגיות להתקרר לפני שאוכלים.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (75)

Avatar

    Avatar
    שירה

    הי, אפשר להחליף את השמן בחמאה?

      Avatar
      קרין גורן

      היי שירה, אכן

    Avatar
    רבקה

    שלום קרין, תודה על המתכון. אפשר אחרי האפיה לקשט את העוגיות האלה עם סירופ שוקולד או סירופ אחר או שהן יוצאות מידי פריכות ושבירות?

      Avatar
      קרין גורן

      היי רבקה, אפשר להוסיף סירופ שוקולד אחרי האפייה, הוא לא ישפיע יותר מדי על הפריכות של העוגיות .

הצג עוד

קטגוריות