-
מרכיבים7
-
הכנה 25 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
מרכיבים 7 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
200 גרם חמאה
-
100 גרם אבקת סוכר
-
1 חלמון L
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח תופח
-
1/2כוס או 120 מ"ל שמנת מתוקה 38%
מלית
-
1קופסה או 450 גרם ממרח תמרים
הגשה
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה ואבקת הסוכר במשך 2 דקות במהירות בינונית, לקרם אחיד. מומלץ לעצור פעם אחת באמצע ההקצפה כדי לנקות את דפנות הקערה ואז להמשיך בהקצפה.
- מוסיפים את החלמון עם כ-1/4 מכמות הקמח ומקציפים לקבלת תערובת אחידה ומשחתית.
- מוסיפים את יתרת הקמח ואת השמנת המתוקה ומעבדים ליצירת בצק.
- מניחים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותו. מעבירים את הבצק לנייר, מקמחים קצת ומכים את הבצק במשטח העבודה מ-4 צדדים, כדי ליצור מלבן. מרדדים את המלבן על נייר האפייה (מדי פעם מרימים ומקמחים שוב גם מלמטה) למלבן בגודל של נייר האפייה, פחות או יותר.
- מורחים את המלית ומגלגלים לרולדה שמנמנה (נעזרים בנייר האפייה). מועכים קצת את הרולדה, לשיטוח קל, ופורסים באלכסון לפרוסות גדולות. מנגבים את הסכין בין חיתוך לחיתוך.
- מסדרים במרווח על גבי התבנית ואופים 25-20 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. מצננים. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה ואבקת הסוכר במשך 2 דקות במהירות בינונית, לקרם אחיד. מומלץ לעצור פעם אחת באמצע ההקצפה כדי לנקות את דפנות הקערה ואז להמשיך בהקצפה.
- מוסיפים את החלמון עם כ-1/4 מכמות הקמח ומקציפים לקבלת תערובת אחידה ומשחתית.
- מוסיפים את יתרת הקמח ואת השמנת המתוקה ומעבדים ליצירת בצק.
- מניחים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותו. מעבירים את הבצק לנייר, מקמחים קצת ומכים את הבצק במשטח העבודה מ-4 צדדים, כדי ליצור מלבן. מרדדים את המלבן על נייר האפייה (מדי פעם מרימים ומקמחים שוב גם מלמטה) למלבן בגודל של נייר האפייה, פחות או יותר.
- מורחים את המלית ומגלגלים לרולדה שמנמנה (נעזרים בנייר האפייה). מועכים קצת את הרולדה, לשיטוח קל, ופורסים באלכסון לפרוסות גדולות. מנגבים את הסכין בין חיתוך לחיתוך.
- מסדרים במרווח על גבי התבנית ואופים 25-20 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. מצננים. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
הערות
- אם רוצים לשדרג את המלית, מוסיפים קצת קינמון ו/או ציפורן ו/או אגוזים קצוצים
- אפשר למלא את העוגיות גם בממרח שוקולד או ממרח חלבה
הערות
- אם רוצים לשדרג את המלית, מוסיפים קצת קינמון ו/או ציפורן ו/או אגוזים קצוצים
- אפשר למלא את העוגיות גם בממרח שוקולד או ממרח חלבה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (24)
מוווושלמותת מתכון קליל ומהיר פשוט קצר ולעניין והטעםם והריחח משגעים תודה גדולה על המתכון
היי נילי, שמחה לשמוע.
העוגיות מושלמותת טעימות ביותר. ואחרי שעה וחצי במקרר היה נוח ביותר לעיבוד
משמח מאוד לקרוא, רות, תודה רבה!
הבצק יצא רך למרות שהוספתי קמח מעל האמור קשה היה לעבוד עם הבצק נקרע בזמן פתיחת הבצק
במקרה כזה, כדאי לשים מעט זמן במקרר בטרם הרידוד