עוגת אלפחורס – עוגת שכבות בטעם ריבת חלב וקוקוס
- קרין גורן
-
מרכיבים18
-
הכנה שעהכולל 10 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
אוהבים עוגיות אלפחורס? קבלו את גרסת העוגה! עוגת אלפחורס חגיגית ומרשימה במיוחד שמורכבת מבסיס עוגיית אלפחורס ענקית, מוס שוקולד לבן וקוקוס וציפוי ממרח רפאלו מושחת שנוזל על הדפנות. עוגת אלפחורס נהדרת לאירוח, ימי הולדת ואירועים מיוחדים שמכינים בקלי קלות.
מרכיבים 18 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 10 שעות | קלוריות | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים להכנת עוגת אלפחורס
מצרכים להכנת עוגת אלפחורס
תחתית בצק עוגת אלפחורס
ציפוי תחתית
-
1/2קופסה או 165 גרם ריבת חלב
-
2 כפות קוקוס טחון
מוס שוקולד לבן וקוקוס
-
200 גרם שוקולד לבן
-
1/4כוס או 60 מ"ל חלב 3%
-
3מיכלים או 750 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1כוס או 240 מ"ל חלב 3%
-
1חבילה או 80 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1כוס או 85 גרם קוקוס טחון
ציפוי וקישוט
-
1/2קופסה או 165 גרם ממרח בהשראת רפאלו
-
2כפות או 30 מ"ל חלב 3%
-
2 כפות קוקוס טחון
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר. ממיסים את החמאה.
- מכינים תחתית עוגת אלפחורס: בקערה מעבדים את כל מרכיבי הבצק, בהתחלה בעזרת כף ואחר כך בידיים, רק עד שנוצר בצק אחיד. מהדקים את הבצק בידיים לתחתית התבנית. אופים 20 דקות לאפייה מלאה והזהבה קלה מאוד. מצננים קלות.
- מורחים 1/2 צנצנת ריבת החלב על תחתית הבצק ומפזרים את הקוקוס מעל. מניחים בצד לצינון בטמפרטורת החדר.
- מכינים את מוס השוקולד הלבן והקוקוס: ממיסים במיקרו את השוקולד הלבן עם החלב ומערבבים לאיחוד. מצננים לטמפרטורת החדר.
- במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט פודינג לקרם רך. מוסיפים את הקוקוס ואת תערובת השוקולד הלבן ומקציפים כמה שניות במהירות מינימלית לאיחוד. משטחים את המוס בתבנית ומעבירים למקפיא ללילה.
- מכינים את הציפוי: מחממים במיקרוגל את ממרח הרפאלו\באונטי והחלב כ-1/2 דקה ומערבבים לתערובת חמימה, אחידה ונוחה למריחה. מוזגים את הציפוי על העוגה ומסובבים את התבנית עד שהציפוי מכסה את כל פני העוגה.
- מקשטים במעגל של קוקוס ומקפיאים 10 דקות להתייצבות הציפוי. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך).
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר. ממיסים את החמאה.
- מכינים תחתית עוגת אלפחורס: בקערה מעבדים את כל מרכיבי הבצק, בהתחלה בעזרת כף ואחר כך בידיים, רק עד שנוצר בצק אחיד. מהדקים את הבצק בידיים לתחתית התבנית. אופים 20 דקות לאפייה מלאה והזהבה קלה מאוד. מצננים קלות.
- מורחים 1/2 צנצנת ריבת החלב על תחתית הבצק ומפזרים את הקוקוס מעל. מניחים בצד לצינון בטמפרטורת החדר.
- מכינים את מוס השוקולד הלבן והקוקוס: ממיסים במיקרו את השוקולד הלבן עם החלב ומערבבים לאיחוד. מצננים לטמפרטורת החדר.
- במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט פודינג לקרם רך. מוסיפים את הקוקוס ואת תערובת השוקולד הלבן ומקציפים כמה שניות במהירות מינימלית לאיחוד. משטחים את המוס בתבנית ומעבירים למקפיא ללילה.
- מכינים את הציפוי: מחממים במיקרוגל את ממרח הרפאלו\באונטי והחלב כ-1/2 דקה ומערבבים לתערובת חמימה, אחידה ונוחה למריחה. מוזגים את הציפוי על העוגה ומסובבים את התבנית עד שהציפוי מכסה את כל פני העוגה.
- מקשטים במעגל של קוקוס ומקפיאים 10 דקות להתייצבות הציפוי. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך).
קטגוריות
אוהבים עוגיות אלפחורס? קבלו את גרסת העוגה! עוגת אלפחורס חגיגית ומרשימה במיוחד שמורכבת מבסיס עוגיית אלפחורס ענקית, מוס שוקולד לבן וקוקוס וציפוי ריבת חלב מושחת שנוזל על הדפנות. עוגת אלפחורס נהדרת לאירוח, ימי הולדת ואירועים מיוחדים שמכינים בקלי קלות. כמה דקות עבודה והיא שלכם.
תגובות (214)
אפשר להשתמש עם קוטר 25.5 ס״מ? או תבניות קטנות יותר בקוטר בכללי?
היי זוהר, אפשר להשתמש בתבניות בין 24″ ל 26″.