-
מרכיבים11
-
הכנה 35 דק׳כולל 4 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
עוגת ריבת חלב חגיגית ויפה המשדכת שני טעמים שאני מאוד אוהבת – שוקולד וריבת חלב. שכבת הבסיס היא עוגת שוקולד וביסקוויטים (וגם קצת ריבת חלב) ללא אפייה – מזכירה קצת את כדורי השוקולד של פעם; מעליה מכינים שכבת מוס ריבת חלב בקלי קלות (עם פודינג ריבת חלב). מצפים את העוגה בשוקולד, ואם כל זה לא מספיק – מקשטים אותה בפסים של ריבת חלב.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל 4 שעות | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים לעוגת ריבת חלב
מצרכים לעוגת ריבת חלב
שכבת שוקולד, פתי בר וריבת חלב
-
250 גרם פתי בר וניל
-
200 גרם שוקולד מריר
-
100 גרם חמאה
-
1/2 כוס ריבת חלב
-
1/2 מיכל שמנת מתוקה 38%
שכבת מוס ריבת חלב
-
2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
2 כפות ריבת חלב
ציפוי
-
1/2 כוס שמנת מתוקה 38%
-
120 גרם שוקולד מריר
קישוט
-
2 כפות ריבת חלב
אופן הכנה
- מכינים את שכבת השוקולד, הביסקוויטים וריבת החלב: ממיסים יחד שוקולד, חמאה, ריבת חלב ושמנת מתוקה (בסיר על אש קטנה או במיקרוגל). מסירים מהאש ומצננים 5 דקות.
- שוברים גס את הביסקוויטים, מערבבים פנימה ומשטחים את התערובת בתבנית משומנת.
- מכינים את מוס ריבת החלב: מקציפים במיקסר את השמנת מתוקה ופודינג ריבת חלב לקרם יציב (אם משתמשים בפודינג וניל + ריבת חלב, מקציפים את השמנת והפודינג לקרם יציב ומוסיפים את ריבת החלב לקראת סוף ההקצפה).
- משטחים מעל תערובת השוקולד. מעבירים למקפיא לשעה, להתייצבות.
- מכינים את הציפוי ומקשטים: בסיר קטן מביאים לרתיחה שמנת מתוקה. מוזגים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס.
- מוזגים את הציפוי על העוגה הקרה (מטלטלים בעדינות את התבנית עד שהציפוי מכסה את כל פני השטח).
- שמים את ריבת החלב לקישוט בשקית ניילון קטנה וגוזרים פתח קטן בשפיץ. מזלפים פסים של ריבת חלב על ציפוי השוקולד. מעבירים את העוגה למקרר לשעתיים-שלוש, לפני ההגשה.
- פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את שכבת השוקולד, הביסקוויטים וריבת החלב: ממיסים יחד שוקולד, חמאה, ריבת חלב ושמנת מתוקה (בסיר על אש קטנה או במיקרוגל). מסירים מהאש ומצננים 5 דקות.
- שוברים גס את הביסקוויטים, מערבבים פנימה ומשטחים את התערובת בתבנית משומנת.
- מכינים את מוס ריבת החלב: מקציפים במיקסר את השמנת מתוקה ופודינג ריבת חלב לקרם יציב (אם משתמשים בפודינג וניל + ריבת חלב, מקציפים את השמנת והפודינג לקרם יציב ומוסיפים את ריבת החלב לקראת סוף ההקצפה).
- משטחים מעל תערובת השוקולד. מעבירים למקפיא לשעה, להתייצבות.
- מכינים את הציפוי ומקשטים: בסיר קטן מביאים לרתיחה שמנת מתוקה. מוזגים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס.
- מוזגים את הציפוי על העוגה הקרה (מטלטלים בעדינות את התבנית עד שהציפוי מכסה את כל פני השטח).
- שמים את ריבת החלב לקישוט בשקית ניילון קטנה וגוזרים פתח קטן בשפיץ. מזלפים פסים של ריבת חלב על ציפוי השוקולד. מעבירים את העוגה למקרר לשעתיים-שלוש, לפני ההגשה.
- פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (30)
אם אני רוצה להכין עוגה קטנה בגודל 20, כמה להוריד מהמתכון המקורי?
היי פולי, להוריד בכמויות בין 20 ל15%
כשאני פורסת עוגה קפואה הבסיס קשה מידי לפריסה, ואם הפשרתי טיפה, הקצפת מפשירה ולא יציבה.. מה עושים? לא עוזר הסכין הטבול במים רותחים
ניתן להשחיז את הסכין