-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל 4 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
חשבתי מה אפשר להכין מתערובת כדורי השוקולד שיהיה מיוחד וחגיגי יותר וכך נולד לו המתכון הבא – עוגת כדורי שוקולד! התחתית של העוגה עשויה מתערובת כדורי שוקולד, מעליה שכבה של קרם שוקולד מתוק ומעליה- אבקת קקאו. עוגת כדורי שוקולד מטריפה ומשגעת שילדים מתעלפים עליה!
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים להכנת עוגת כדורי שוקולד
מצרכים להכנת עוגת כדורי שוקולד
תערובת כדורי שוקולד
-
200 גרם שוקולד מריר
-
100 גרם חמאה
-
3/4 כוס סוכר לבן
-
1 כוס חלב 3%
-
1 חבילה פתי בר וניל
קרם שוקולד
-
2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
1 כוס חלב 3%
-
2 כפות סירופ מייפל
-
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
קישוט
-
3 כפות אבקת קקאו
אופן הכנה
- מכינים תחתית עוגת כדורי שוקולד: שמים בסיר בינוני שוקולד, חמאה, סוכר וחלב ומחממים על אש קטנה עד שהתערובת נמסה ונוזלית. מסירים מהאש.
- שוברים את הביסקוויטים בידיים עד שהם שבורים גס. שמים בקערה גדולה ומוזגים פנימה בזהירות את תערובת השוקולד.
- מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים בעזרת גב של כף. מעבירים את התבנית לקירור מהיר במקפיא למשך 10 דקות.
- מלית: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, חלב, סירופ מייפל ואינסטנט פודינג, במהירות גבוהה למשך 2 דקות בערך, עד שהתערובת הופכת לקרם.
- מוזגים את הקרם לתבנית ומיישרים בעזרת לקקן. מעבירים את התבנית למקרר למשך 4 שעות לפחות, להתייצבות העוגה.
- שמים את הקקאו במסננת קטנה ומפזרים מעל העוגה. חותכים לריבועים ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים תחתית עוגת כדורי שוקולד: שמים בסיר בינוני שוקולד, חמאה, סוכר וחלב ומחממים על אש קטנה עד שהתערובת נמסה ונוזלית. מסירים מהאש.
- שוברים את הביסקוויטים בידיים עד שהם שבורים גס. שמים בקערה גדולה ומוזגים פנימה בזהירות את תערובת השוקולד.
- מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים בעזרת גב של כף. מעבירים את התבנית לקירור מהיר במקפיא למשך 10 דקות.
- מלית: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, חלב, סירופ מייפל ואינסטנט פודינג, במהירות גבוהה למשך 2 דקות בערך, עד שהתערובת הופכת לקרם.
- מוזגים את הקרם לתבנית ומיישרים בעזרת לקקן. מעבירים את התבנית למקרר למשך 4 שעות לפחות, להתייצבות העוגה.
- שמים את הקקאו במסננת קטנה ומפזרים מעל העוגה. חותכים לריבועים ומגישים.
הערות
- אפשר להכין את העוגה בתבנית קפיצית בקוטר 25 ס"מ עם תחתית זכוכית.
- משתמשים בחבילה קטנה של פתי בר, 30 עוגיות.
- אפשר להחליף את המייפל בדבש.
הערות
- אפשר להכין את העוגה בתבנית קפיצית בקוטר 25 ס"מ עם תחתית זכוכית.
- משתמשים בחבילה קטנה של פתי בר, 30 עוגיות.
- אפשר להחליף את המייפל בדבש.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (69)
היי נראה לי שכתוב במתכון יותר מידי מרגרינה, הכנתי ויצא לי שומני בטרוף
הי ליבי. המתכון בסדר, אבל אם מרגיש לך שומני מדי, אפשר להוריד מעט בכמות המרגרינה.
מעוניינת בגרסת פרווה, ניתן להמיר חמאה בשמן? אם כן, מה הכמות? תודה
היי ליאת. כן, אפשר בהחלט, אבל שמן זה 85% מכמות החמאה. כלומר על 100 גרם חמאה, 85 גרם שמן