עוגת סופלה שוקולד ומוס חלבה ללא סוכר
עוגת סופלה שוקולד ומוס חלבה ללא סוכר וללא גלוטן זו עוגה חגיגית, מרשימה וטעימה שמתאימה גם לסוכרתיים, וגם כקינוח כשר לפסח, שפשוט להכין לבד
עוגת סופלה שוקולד ומוס חלבה ללא סוכר וללא גלוטן זו עוגה חגיגית, מרשימה וטעימה שמתאימה גם לסוכרתיים, וגם כקינוח כשר לפסח, שפשוט להכין לבד
- קרין גורן
-
מרכיבים10
-
הכנה 40 דק׳כולל 5 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
אם מישהו מצליח לזהות שזו עוגה ללא סוכר – אני פורשת. למרות שהעוגה מאוד עשירה בשוקולד, אנחנו עדיין חוסכים פה הרבה קלוריות בהחלפת הסוכר בתחליף סוכר (בלי להתפשר על התוצאה). וחוץ מזה, מגיע לנו להתפנק!
מרכיבים 10 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 5 שעות | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגת סופלה שוקולד
-
300 גרם שוקולד מריר
-
150 גרם חמאה
-
1/2 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
6 ביצים L
-
1 1/2 כוסות סוכרלוז
-
2 כפות סילאן
מוס חלבה
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
4 כפות סוכרלוז
-
1/2 כוס חלבה
קישוט
-
1 כוס חלבה
אופן הכנה
- מכינים עוגת סופלה שוקולד, אופים ומצננים: במיקרוגל ממיסים שוקולד, חמאה ושמנת מתוקה. מצננים מעט.
- במיקסר מקציפים ביצים במהירות מקסימלית 7-5 דקות לקציפה בהירה וסמיכה. מוסיפים תחליף סוכר וסילאן ומקציפים עוד דקה לאיחוד. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד.
- משטחים בתבנית משומנת ואופים ב-160 מעלות במשך 40-35 דקות, עד שהעוגה תפוחה ויציבה למגע, ומעט רוטטת במרכז. מצננים (כשהעוגה מתקררת היא נסדקת ושוקעת במרכז - וזו בדיוק הכוונה).
- מכינים מוס חלבה. ממלאים ומקררים: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה ותחליף סוכר לקצפת יציבה. מקפלים פנימה פירורי חלבה. משטחים את המוס בשקע העוגה. מעבירים למקרר ל-4 שעות (או שעה במקפיא).
- מקשטים ומגישים: לפני ההגשה מפזרים חלבה על העוגה, לקישוט. מעבירים סכין בהיקף, בין העוגה לתבנית, לשחרור העוגה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים עוגת סופלה שוקולד, אופים ומצננים: במיקרוגל ממיסים שוקולד, חמאה ושמנת מתוקה. מצננים מעט.
- במיקסר מקציפים ביצים במהירות מקסימלית 7-5 דקות לקציפה בהירה וסמיכה. מוסיפים תחליף סוכר וסילאן ומקציפים עוד דקה לאיחוד. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד.
- משטחים בתבנית משומנת ואופים ב-160 מעלות במשך 40-35 דקות, עד שהעוגה תפוחה ויציבה למגע, ומעט רוטטת במרכז. מצננים (כשהעוגה מתקררת היא נסדקת ושוקעת במרכז - וזו בדיוק הכוונה).
- מכינים מוס חלבה. ממלאים ומקררים: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה ותחליף סוכר לקצפת יציבה. מקפלים פנימה פירורי חלבה. משטחים את המוס בשקע העוגה. מעבירים למקרר ל-4 שעות (או שעה במקפיא).
- מקשטים ומגישים: לפני ההגשה מפזרים חלבה על העוגה, לקישוט. מעבירים סכין בהיקף, בין העוגה לתבנית, לשחרור העוגה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים.
הערות
- חשוב להקציף את הביצים כשהן בטמפרטורת החדר, כדי לקבל נפח מקסימלי (ועוגה גבוהה, בהתאמה).
- משתמשים בשוקולד מריר ללא סוכר, בסילאן טבעי ללא תוספת סוכר וחלבה ללא סוכר.
הערות
- חשוב להקציף את הביצים כשהן בטמפרטורת החדר, כדי לקבל נפח מקסימלי (ועוגה גבוהה, בהתאמה).
- משתמשים בשוקולד מריר ללא סוכר, בסילאן טבעי ללא תוספת סוכר וחלבה ללא סוכר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (10)
רשום חצי מיכל שמנת מתוכה אבל יש מיכלים של 250 מל ו500 מל על איזה מיכל מדובר?
הי, בד”כ שלא מצוין אחרת, מדובר במיכל הקטן של 250 מ”ל