עוגת שקדים נימוחה

עוגת שקדים נימוחה וממש קלה להכנה, לחה וקצת דחוסה, במרקם נימוח ובטעם עדין של חמאה ושקדים. הפינוק המושלם לצד כוס קפה או תה של אחרי הצהריים
עוגת שקדים נימוחה וממש קלה להכנה, לחה וקצת דחוסה, במרקם נימוח ובטעם עדין של חמאה ושקדים. הפינוק המושלם לצד כוס קפה או תה של אחרי הצהריים
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

בכל פעם שאני מכינה אלפחורס מתחילה הדילמה – מה לעשות עם כל החלבונים שנשארו. אני יודעת מה תגידו – מרנג, זו התשובה המתבקשת, אבל המקפיא שלי כבר מפוצץ  קעריות מרנג. אז העוגה הזו היא עוגת “ניצול החלבונים” החדשה שלי: פשוט מערבבים את כל החומרים ואופים. מתקבלת עוגה לחה וקצת דחוסה, במרקם נימוח ובטעם עדין של חמאה ושקדים. אתם עוד תמצאו את עצמכם מפרידים ביצים במיוחד בשבילה.

עוגות
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


תערובת שוקולד


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. בקערה מערבבים אבקת סוכר, חמאה מומסת, שקדים טחונים, קמח ואבקת אפייה. מוסיפים חלבונים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מוזגים את התערובת לתבנית משומנת.
  4. בקערית שמים שוקולד, נס קפה וחלב וממיסים במיקרוגל. מפזרים כפיות מהממרח מעל התערובת בתבנית ומערבבים קלות בעזרת קיסם, למראה שיש.
  5. אופים כ-40 דקות, עד שהעוגה שחומה, תפוחה, סדוקה מעט וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
  6. מצננים מעט ומגישים. שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (30)

Avatar

    Avatar
    מאלי חורי

    הכנתי את העוגה יצאה נהדרת. האם הייתי צריכה להקציף את החלבונים ?

      Foody team
      מערכת Foody

      לא

    Avatar
    Shlomit Freud

    האם ניתן להמיר עוגה זאת לפסח? במקום הקמח הרגיל, קמח תפו”א/מצה?

    Avatar
    רינה נאמו

    האם אפשר לאפות בתבנית מאפינס? אודה לתשוובתכם

      Foody team
      מערכת Foody

      אפשר בהחלט(: בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות