עוגת שקדים נימוחה
עוגת שקדים נימוחה וממש קלה להכנה, לחה וקצת דחוסה, במרקם נימוח ובטעם עדין של חמאה ושקדים. הפינוק המושלם לצד כוס קפה או תה של אחרי הצהריים
עוגת שקדים נימוחה וממש קלה להכנה, לחה וקצת דחוסה, במרקם נימוח ובטעם עדין של חמאה ושקדים. הפינוק המושלם לצד כוס קפה או תה של אחרי הצהריים
- קרין גורן
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל 55 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
בכל פעם שאני מכינה אלפחורס מתחילה הדילמה – מה לעשות עם כל החלבונים שנשארו. אני יודעת מה תגידו – מרנג, זו התשובה המתבקשת, אבל המקפיא שלי כבר מפוצץ קעריות מרנג. אז העוגה הזו היא עוגת “ניצול החלבונים” החדשה שלי: פשוט מערבבים את כל החומרים ואופים. מתקבלת עוגה לחה וקצת דחוסה, במרקם נימוח ובטעם עדין של חמאה ושקדים. אתם עוד תמצאו את עצמכם מפרידים ביצים במיוחד בשבילה.
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
200 גרם אבקת סוכר
-
150 גרם חמאה רכה
-
1כוס או 100 גרם שקדים טחונים
-
1/2כוס או 70 גרם קמח לבן
-
1/2 כפית אבקת אפייה
-
5 חלבונים L
תערובת שוקולד
-
100 גרם שוקולד מריר
-
1 כף קפה נמס
-
2כפות או 30 מ"ל חלב 3%
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- בקערה מערבבים אבקת סוכר, חמאה מומסת, שקדים טחונים, קמח ואבקת אפייה. מוסיפים חלבונים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוזגים את התערובת לתבנית משומנת.
- בקערית שמים שוקולד, נס קפה וחלב וממיסים במיקרוגל. מפזרים כפיות מהממרח מעל התערובת בתבנית ומערבבים קלות בעזרת קיסם, למראה שיש.
- אופים כ-40 דקות, עד שהעוגה שחומה, תפוחה, סדוקה מעט וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
- מצננים מעט ומגישים. שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- בקערה מערבבים אבקת סוכר, חמאה מומסת, שקדים טחונים, קמח ואבקת אפייה. מוסיפים חלבונים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוזגים את התערובת לתבנית משומנת.
- בקערית שמים שוקולד, נס קפה וחלב וממיסים במיקרוגל. מפזרים כפיות מהממרח מעל התערובת בתבנית ומערבבים קלות בעזרת קיסם, למראה שיש.
- אופים כ-40 דקות, עד שהעוגה שחומה, תפוחה, סדוקה מעט וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
- מצננים מעט ומגישים. שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (30)
הכנתי את העוגה יצאה נהדרת. האם הייתי צריכה להקציף את החלבונים ?
לא
האם ניתן להמיר עוגה זאת לפסח? במקום הקמח הרגיל, קמח תפו”א/מצה?
היי, אפשר להמיר את הקמח בקמח ללא גלוטן רב תכליתי או לחלק את כמות הקמח בקמח ללא גלוטן או קורנפלור ואבקת שקדים (שקדים טחונים). כמו כן מצורף לינק לעוגה בחושה כשרה לפסח לעיונך: https://foody.co.il/foody_recipe/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%a9%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%9c%d7%93-%d7%91%d7%97%d7%95%d7%a9%d7%94-%d7%9b%d7%a9%d7%a8%d7%94-%d7%9c%d7%a4%d7%a1%d7%97-%d7%a9%d7%aa%d7%a8%d7%a6%d7%95-%d7%9c%d7%94%d7%9b%d7%99/
בהצלחה!
האם אפשר לאפות בתבנית מאפינס? אודה לתשוובתכם
אפשר בהחלט(: בהצלחה!