פאי לימונענע אישי בעיצוב פרוע
קבלו מתכון של פאי לימונענע אישי בעיצוב פרוע: קלתיות פריכות וזהובות, מלית לימונענע חמצמצה, מרעננת ומשגעת, וענן מרנג רך כמו מרשמלו חם
קבלו מתכון של פאי לימונענע אישי בעיצוב פרוע: קלתיות פריכות וזהובות, מלית לימונענע חמצמצה, מרעננת ומשגעת, וענן מרנג רך כמו מרשמלו חם
- קרין גורן
-
מרכיבים11
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
עוגות פאי אישיות, כל אחת עם תסרוקת יותר פרועה מהשנייה. את הפריזורה יוצרים בקלות ממרנג שוויצרי – מרנג שמכינים בטכניקה מיוחדת ופשוטה במיוחד, ששומרת עליו רך כמו מרשמלו חם, ונוח לעצב ממנו שפיצים ארוכים ויפים. טכניקת ההכנה מבוססת על בישול עדין של החלבונים והסוכר ביחד, ולכן הוא מתאים גם למי שנרתעים (כמוני) מהכנת מתוקים עם ביצים נאות. את מלית הלימון אני מכינה על בסיס תרכיז לימונענע קפוא (“פריגת”). לגיוון, אפשר להשתמש גם בטעמים אחרים של תרכיז (למשל מנגו, פירות טרופיים וכמובן לימון).
מרכיבים 11 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
קלתיות
-
1 3/4כוסות או 250 גרם קמח לבן
-
1כוס או 100 גרם שקדים טחונים
-
1/2כוס או 60 גרם אבקת סוכר
-
150 גרם חמאה קרה
-
1 ביצה L
-
1/2 כפית גרידת לימון
מלית
-
1/2כוס או 120 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
2 ביצים L
-
1/2כוס או 120 גרם תרכיז לימונענע קפוא
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, אבקת שקדים, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה טרופה וקליפת לימון, ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
- משטחים את הבצק ל”פיתה”, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
- מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעובי 1/2 ס”מ וקורצים לעיגולים הגדולים במעט מקוטר התבניות. מרפדים את התבניות בבצק, מהדקים היטב לתחתית ולדפנות, דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא ל-10 דקות (אין צורך באפייה מוקדמת) בינתיים מכינים את המלית.
- מכינים את המלית ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- טורפים יחד שמנת מתוקה, ביצים ותרכיז לימונענע מופשר.
- יוצקים לקלתיות ואופים כ-20 דקות, עד שהקלתיות זהובות והקרם יציב בשוליים ומעט רוטט במרכז. מצננים לחלוטין.
- מכינים ציפוי המרנג: בקערה מערבבים (לא מקציפים) חלבונים וסוכר.
- לסיר יוצקים מים רותחים לגובה 2-3 ס”מ בלבד, ומחממים על אש בינונית כך שהמים יבעבעו בעדינות.
- מניחים את הקערה עם החלבונים והסוכר על הסיר (הקערה אמורה “להתיישב” על דפנות הסיר ולא לגעת במים, כך החלבונים יתחממו בעדינות מהאדים בלבד). מחממים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס לגמרי והתערובת חמה למגע (בודקים שאין תחושה גרגרית בין האצבעות).
- מעבירים למיקסר ומקציפים 5-7 דקות במהירות בינונית-גבוהה, עד שדפנות הקערה קרות למגע.
- מרכיבים ומגישים: עורמים כף גדושה מהמרנג מעל כל פאי. מעצבים לשפיצים לא סימטריים בעזרת כף: נוגעים במרנג ומושכים את הכף אחורה להיווצרות שפיץ, חוזרים על הפעולה עד שהתסרוקת נאה בעיניכם. עובדים בזריזות כי המרנג מתייבש ומתקשה בתוך זמן קצר.
- משחימים את המרנג קלות בעזרת ברנר (מבער) או תחת תנור מחומם במצב גריל. מעבירים למקרר לשעתיים להתייצבות, ומגישים קר.
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, אבקת שקדים, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה טרופה וקליפת לימון, ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
- משטחים את הבצק ל”פיתה”, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
- מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעובי 1/2 ס”מ וקורצים לעיגולים הגדולים במעט מקוטר התבניות. מרפדים את התבניות בבצק, מהדקים היטב לתחתית ולדפנות, דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא ל-10 דקות (אין צורך באפייה מוקדמת) בינתיים מכינים את המלית.
- מכינים את המלית ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- טורפים יחד שמנת מתוקה, ביצים ותרכיז לימונענע מופשר.
- יוצקים לקלתיות ואופים כ-20 דקות, עד שהקלתיות זהובות והקרם יציב בשוליים ומעט רוטט במרכז. מצננים לחלוטין.
- מכינים ציפוי המרנג: בקערה מערבבים (לא מקציפים) חלבונים וסוכר.
- לסיר יוצקים מים רותחים לגובה 2-3 ס”מ בלבד, ומחממים על אש בינונית כך שהמים יבעבעו בעדינות.
- מניחים את הקערה עם החלבונים והסוכר על הסיר (הקערה אמורה “להתיישב” על דפנות הסיר ולא לגעת במים, כך החלבונים יתחממו בעדינות מהאדים בלבד). מחממים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס לגמרי והתערובת חמה למגע (בודקים שאין תחושה גרגרית בין האצבעות).
- מעבירים למיקסר ומקציפים 5-7 דקות במהירות בינונית-גבוהה, עד שדפנות הקערה קרות למגע.
- מרכיבים ומגישים: עורמים כף גדושה מהמרנג מעל כל פאי. מעצבים לשפיצים לא סימטריים בעזרת כף: נוגעים במרנג ומושכים את הכף אחורה להיווצרות שפיץ, חוזרים על הפעולה עד שהתסרוקת נאה בעיניכם. עובדים בזריזות כי המרנג מתייבש ומתקשה בתוך זמן קצר.
- משחימים את המרנג קלות בעזרת ברנר (מבער) או תחת תנור מחומם במצב גריל. מעבירים למקרר לשעתיים להתייצבות, ומגישים קר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (20)
היי במה אפשר להחליף את החמאה בקלתית ואת הסוכר במרנג? אפשר בלי סוכר בכלל?
היי ירדן, לא מומלץ לבצע את השינויים האלה. הם אפשריים ברמה הטכנית (החלפת חמאה במרגרינה, החלפת סוכר בתחליף סוכר כמו סוויטאנגו), אבל התוצאה לא בטוח תהיה טובה או טעימה. מרנג הוא חלבון מוקצף עם סוכר, כך שאי אפשר לוותר על סוכר (או תחליף סוכר) במקרה הזה.