צ’ורוס
- קרין גורן
-
מרכיבים8
-
הכנה 25 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
אם אתם אוהבים צ’ורוס – אל תפספסו את המתכון הזה. סופגניות צ’ורוס משגעות, פריכות וממש קלות להכנה עם ציפוי סוכר מתפצפץ שאפשר להגיש עם כל רוטב טעים שאוהבים – שוקולד, ריבת חלב או אפילו גנאש שוקולד לבן. שילוב משגע של מרקמים וטעמים בסופגניות צ’ורוס מטריפות שיהפכו ללהיט בחנוכה.
מרכיבים 8 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים להכנת צ'ורוס
מצרכים להכנת צ'ורוס
בצק צ'ורוס
ציפוי
אופן הכנה
- בצק צ’ורוס: בסיר מביאים לרתיחה מלאה מים, חמאה, סוכר ומלח.
- מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים נמרצות עד לבצק חלק ללא גושים. ממשיכים לבשל תוך ערבוב במשך דקה, עד שהבצק מתגבש לכדור חלק ונפרד מדפנות הסיר.
- מסירים מהאש ומעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה. מפעילים את המיקסר במהירות בינונית במשך דקה, לצינון חלקי של הבצק.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי עיבוד, עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה. לא מוסיפים ביצה עד שקודמתה נבלעה בתערובת. הבצק יתפרק לגושים - וזה בסדר: ממשיכים לעבד והבצק מתחבר מחדש לבלילה מבריקה.
- על ידיות של סיר גדול קושרים חוט עמיד בחום משני הצדדים. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.
- טיגון צ’ורוס: מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פייה משוננת בקוטר 1 ס”מ ומזלפים צ’ורוס לשמן הרותח. לחיתוך הזילוף משתמשים בחוט שקשור על הסיר. מטגנים מכל הכיוונים עד להזהבה. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.
- מגלגלים את הצ’ורוס בסוכר ומגישים מיד.
הישר מדרום אמריקה לישראל במיוחד לחנוכה - עוד מתכון נפלא של צ’ורוס
אופן הכנה
- בצק צ’ורוס: בסיר מביאים לרתיחה מלאה מים, חמאה, סוכר ומלח.
- מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים נמרצות עד לבצק חלק ללא גושים. ממשיכים לבשל תוך ערבוב במשך דקה, עד שהבצק מתגבש לכדור חלק ונפרד מדפנות הסיר.
- מסירים מהאש ומעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה. מפעילים את המיקסר במהירות בינונית במשך דקה, לצינון חלקי של הבצק.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי עיבוד, עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה. לא מוסיפים ביצה עד שקודמתה נבלעה בתערובת. הבצק יתפרק לגושים - וזה בסדר: ממשיכים לעבד והבצק מתחבר מחדש לבלילה מבריקה.
- על ידיות של סיר גדול קושרים חוט עמיד בחום משני הצדדים. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.
- טיגון צ’ורוס: מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פייה משוננת בקוטר 1 ס”מ ומזלפים צ’ורוס לשמן הרותח. לחיתוך הזילוף משתמשים בחוט שקשור על הסיר. מטגנים מכל הכיוונים עד להזהבה. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.
- מגלגלים את הצ’ורוס בסוכר ומגישים מיד.
הישר מדרום אמריקה לישראל במיוחד לחנוכה - עוד מתכון נפלא של צ’ורוס
הערות
- תצטרכו למתכון 3-4 ביצים, תלוי בסמיכות הבצק.
הערות
- תצטרכו למתכון 3-4 ביצים, תלוי בסמיכות הבצק.
קטגוריות
אביזרים
טכניקות
אם אתם אוהבים צ’ורוס - אל תפספסו את המתכון הזה. סופגניות צ’ורוס משגעות, פריכות וממש קלות להכנה עם ציפוי סוכר מתפצפץ שאפשר להגיש עם כל רוטב טעים שאוהבים - שוקולד, ריבת חלב או אפילו גנאש שוקולד לבן. שילוב משגע של מרקמים וטעמים בסופגניות צ’ורוס מטריפות שיהפכו ללהיט בחנוכה.
תגובות (123)
למה הסוכר והקינמון לא נדבקים לי?
היי אפרת, צריך לפזר מיד אחרי הטיגון