אזני פיל נוטלה מבצק עלים
מתים על אזני פיל נוטלה מבצק עלים שמוכרים בקונדיטוריות? תכינו לבד בבית בקלות עוגיות פריכות וטעימות שמכינים בצ'יק על בסיס בצק עלים מוכן וממרח שוקולד
מתים על אזני פיל נוטלה מבצק עלים שמוכרים בקונדיטוריות? תכינו לבד בבית בקלות עוגיות פריכות וטעימות שמכינים בצ'יק על בסיס בצק עלים מוכן וממרח שוקולד
- קרין גורן
-
מרכיבים5
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 5 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 60 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגיות
-
1 חבילה בצק עלים קפוא
-
1 צנצנת נוטלה
אופן הכנה
- מפשירים בצק לפי הוראות היצרן.
- פורשים את הבצק על משטח העבודה ומחלקים לשניים שלושה חלקים לאורך.
- מורחים כל חלק בשכבה אחידה של ממרח שוקולד ומגלגלים משני הצדדים כך שייפגשו במרכז (כמו ספר תורה).
- מקפיאים 30 דקות להקלת הפריסה.
- מברישים את הגלילות בחלבון ומגלגלים בסוכר לציפוי.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- פורסים לפרוסות בעובי 1 ס”מ (או קצת פחות אם רוצים עוגיות עדינות יותר) ומניחים באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים עד להזהבה, מצננים ומגישים. לעוגיות שנשמרות יותר זמן מומלץ לייבש את העוגיות לקראת סוף האפייה: מנמיכים את חום התנור ל-140 מעלות ואופים עד להזהבה.
אופן הכנה
- מפשירים בצק לפי הוראות היצרן.
- פורשים את הבצק על משטח העבודה ומחלקים לשניים שלושה חלקים לאורך.
- מורחים כל חלק בשכבה אחידה של ממרח שוקולד ומגלגלים משני הצדדים כך שייפגשו במרכז (כמו ספר תורה).
- מקפיאים 30 דקות להקלת הפריסה.
- מברישים את הגלילות בחלבון ומגלגלים בסוכר לציפוי.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- פורסים לפרוסות בעובי 1 ס”מ (או קצת פחות אם רוצים עוגיות עדינות יותר) ומניחים באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים עד להזהבה, מצננים ומגישים. לעוגיות שנשמרות יותר זמן מומלץ לייבש את העוגיות לקראת סוף האפייה: מנמיכים את חום התנור ל-140 מעלות ואופים עד להזהבה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (5)
דווקא בנוטלה, או כל ממרח שוקולד אחר?
היי דן, אפשר כל ממרח אחר שאתה אוהב
מדוע העוגיות ,לאחר חצי שעה של צינון ואיחסון במיכל זכוכית הרמטי , לא נשארות כריספיות ? מה לעשות… תודה
היי אילנה, בגלל המילוי שמרטיב את הבצק. נסי לצנן אותן לגמרי בטרם האחסון (על השיש), שאפילו לא יהיו חמימות, זה יכול אולי לסייע.
עדיף בצק עלים חמאה של מעדנות,טעים יותר ובריא יותר. (מנסיון)