-
מרכיבים12
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה
-
קלוריות
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
פחזניות מאורכות עם קצפת חלבה, ציפוי של שוקולד מריר וקישוט של חלבה מסולסלת (“שערות חלבה”). חשוב מאוד לא לפתוח את התנור ב-20 דקות הראשונות של האפייה, אחרת האקלרים יצנחו ויאבדו צורה.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
קצפת חלבה
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
2 כפות סוכר לבן
-
2 כפות ממרח חלבה
ציפוי
-
200 גרם שוקולד מריר
-
200 גרם חמאה
קישוט
אופן הכנה
- מכינים את האקלרים ואופים: מחממים תנור ל-200 מעלות.
- בסיר מחממים עד רתיחה מלאה מים, חמאה, סוכר ומלח. מוסיפים קמח ומערבבים דקה על אש גבוהה.
- מעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים במהירות בינונית חצי דקה לצינון חלקי של הבצק.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי עיבוד, עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה. לא מוסיפים ביצה עד שקודמתה נבלעה בתערובת. בכל הוספת ביצה הבצק יתפרק לגושים - וזה בסדר: ממשיכים לעבד והבצק מתחבר מחדש לבלילה מבריקה. מנקים את דפנות הקערה בלקקן לפני כל הוספת ביצה.
- מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פייה משוננת בקוטר 1 ס”מ, ומזלפים פסים באורך 10 ס”מ, באופן מרווח, על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים 25 דקות ב-200 מעלות עד שהפחזניות שחומות, קריספיות וקלות (אחרי 20 דקות אפשר לפתוח את התנור, להרים אחת, בזהירות, ולבדוק. ב-20 דקות הראשונות של האפייה לא פותחים את התנור בכלל!).
- מכינים קצפת חלבה וממלאים: מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת רכה, מוסיפים ממרח חלבה ומקציפים עוד כמה שניות לקצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם פייה משוננת. פורסים לחצי (כמו שפותחים לחמנייה) את האקלרים וממלאים בקצפת חלבה.
- מצפים, מקשטים ומגישים: ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר. מערבבים פנימה חמאה עד שהיא נמסה. טובלים את החלק העליון של כל אקלר לציפוי בשוקולד, או מורחים על כל אקלר כף מהציפוי, בצורה חופשית.
- מניחים את האקלרים המצופים על צלחת הגשה ומקשטים בחלבה מסולסלת.
- שומרים במקרר ומגישים קר.
אופן הכנה
- מכינים את האקלרים ואופים: מחממים תנור ל-200 מעלות.
- בסיר מחממים עד רתיחה מלאה מים, חמאה, סוכר ומלח. מוסיפים קמח ומערבבים דקה על אש גבוהה.
- מעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים במהירות בינונית חצי דקה לצינון חלקי של הבצק.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי עיבוד, עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה. לא מוסיפים ביצה עד שקודמתה נבלעה בתערובת. בכל הוספת ביצה הבצק יתפרק לגושים - וזה בסדר: ממשיכים לעבד והבצק מתחבר מחדש לבלילה מבריקה. מנקים את דפנות הקערה בלקקן לפני כל הוספת ביצה.
- מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פייה משוננת בקוטר 1 ס”מ, ומזלפים פסים באורך 10 ס”מ, באופן מרווח, על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים 25 דקות ב-200 מעלות עד שהפחזניות שחומות, קריספיות וקלות (אחרי 20 דקות אפשר לפתוח את התנור, להרים אחת, בזהירות, ולבדוק. ב-20 דקות הראשונות של האפייה לא פותחים את התנור בכלל!).
- מכינים קצפת חלבה וממלאים: מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת רכה, מוסיפים ממרח חלבה ומקציפים עוד כמה שניות לקצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם פייה משוננת. פורסים לחצי (כמו שפותחים לחמנייה) את האקלרים וממלאים בקצפת חלבה.
- מצפים, מקשטים ומגישים: ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר. מערבבים פנימה חמאה עד שהיא נמסה. טובלים את החלק העליון של כל אקלר לציפוי בשוקולד, או מורחים על כל אקלר כף מהציפוי, בצורה חופשית.
- מניחים את האקלרים המצופים על צלחת הגשה ומקשטים בחלבה מסולסלת.
- שומרים במקרר ומגישים קר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (19)
הי, האם אפשר לצפות עם שוקולד חלב במקום השוקולד המריר? אם כן, מה הכמויות?
היי מלי, אפשר להחליף עם שוקולד חלב, בטח, וזה אותן כמויות.
האקלרים יצאו שטוחים למה?
היי רבקה. יכול להיות שפתחת את התנור בזמן האפייה וכל האוויר ברח. כשמכינים אקלרים אסור לפתוח את התנור עד שהם לחלוטין אפויים אחרת הם קורסים.
אם אין לי וו גיטרה איך אני מקרר את הבצק
מערבב ארוכות עם כף עץ