-
מרכיבים10
-
הכנה 40 דק׳כולל 12 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 10 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 12 שעות | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית חצי קערה קוטר 22
מוס שוקולד
-
2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
1 קורט מלח דק
-
250 גרם שוקולד מריר
תחתית פצפוצים
-
2 כוסות פצפוצי אורז
-
150 גרם שוקולד מריר
-
150 גרם נוטלה
קצפת חלבה
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
1/4 כוס ממרח חלבה
ציפוי
-
1/3כוס או 80 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
80 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה
- מתחילים להכין את מוס השוקולד: בסיר מביאים לרתיחה מיכל אחד של שמנת מתוקה עם מלח. מסירים מהאש ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד שהשוקולד נמס, מכסים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.
- מכינים את תחתית הפצפוצים: ממיסים יחד שוקולד ונוטלה מערבבים יחד עם פצפוצי האורז עד שהם מצופים היטב מכל הכיוונים. מהדקים בין שני ניירות אפייה לקבלת עיגול בקוטר הקערה (אפשר להיעזר במערוך או בתחתית של כוס). שומרים במקפיא עד שהתחתית מתקשה.
- לפני הרכבת הבומב, מכינים קצפת חלבה: מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה אך לא נוקשה. מקפלים פנימה ממרח חלבה שומרים במקרר עד ההרכבה (מקסימום שעה).
- מסיימים את הכנת מוס השוקולד ומרכיבים את הבומב: מעבירים את תערובת השוקולד למיקסר ומוסיפים את מיכל השמנת הנותר. מקציפים במהירות בינונית רק עד שמתקבל מוס אוורירי (זהירות - זה הופך מהר לחמאה). יוצקים את רוב המוס לקערה (שומרים בערך כוס בצד) ויוצרים שקע במרכז. יוצקים את קצפת החלבה לשקע במרכז המוס בקערה. מכסים ביתרת המוס ששמרנו בצד. מניחים מעל את תחתית הפצפוצים הקפואה, ומעבירים למקפיא למשך הלילה.
- למחרת משחררים את העוגה מהקערה: טובלים קצרות את הקערה עם הבומב בקערה גדולה יותר עם מים רותחים. נזהרים שלא יחדרו מים לעוגה. משחררים את המוס (נותנים דחיפה קטנה בידיים והוא קופץ החוצה) ומעבירים לצלחת הגשה.
- מצפים בשוקולד: בסיר מביאים לרתיחה שליש כוס שמנת מתוקה. מסירים מהאש ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד שהשוקולד נמס. יוצקים את הציפוי על הבומב ומניחים לו לנזול באופן חופשי. מעבירים למקרר להפשרה של שעה לפני ההגשה. פורסים בעזרת סכין טבולה במים רותחים (מנגבים וטובלים שוב בין חיתוך לחיתוך).
אופן הכנה
- מתחילים להכין את מוס השוקולד: בסיר מביאים לרתיחה מיכל אחד של שמנת מתוקה עם מלח. מסירים מהאש ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד שהשוקולד נמס, מכסים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.
- מכינים את תחתית הפצפוצים: ממיסים יחד שוקולד ונוטלה מערבבים יחד עם פצפוצי האורז עד שהם מצופים היטב מכל הכיוונים. מהדקים בין שני ניירות אפייה לקבלת עיגול בקוטר הקערה (אפשר להיעזר במערוך או בתחתית של כוס). שומרים במקפיא עד שהתחתית מתקשה.
- לפני הרכבת הבומב, מכינים קצפת חלבה: מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה אך לא נוקשה. מקפלים פנימה ממרח חלבה שומרים במקרר עד ההרכבה (מקסימום שעה).
- מסיימים את הכנת מוס השוקולד ומרכיבים את הבומב: מעבירים את תערובת השוקולד למיקסר ומוסיפים את מיכל השמנת הנותר. מקציפים במהירות בינונית רק עד שמתקבל מוס אוורירי (זהירות - זה הופך מהר לחמאה). יוצקים את רוב המוס לקערה (שומרים בערך כוס בצד) ויוצרים שקע במרכז. יוצקים את קצפת החלבה לשקע במרכז המוס בקערה. מכסים ביתרת המוס ששמרנו בצד. מניחים מעל את תחתית הפצפוצים הקפואה, ומעבירים למקפיא למשך הלילה.
- למחרת משחררים את העוגה מהקערה: טובלים קצרות את הקערה עם הבומב בקערה גדולה יותר עם מים רותחים. נזהרים שלא יחדרו מים לעוגה. משחררים את המוס (נותנים דחיפה קטנה בידיים והוא קופץ החוצה) ומעבירים לצלחת הגשה.
- מצפים בשוקולד: בסיר מביאים לרתיחה שליש כוס שמנת מתוקה. מסירים מהאש ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד שהשוקולד נמס. יוצקים את הציפוי על הבומב ומניחים לו לנזול באופן חופשי. מעבירים למקרר להפשרה של שעה לפני ההגשה. פורסים בעזרת סכין טבולה במים רותחים (מנגבים וטובלים שוב בין חיתוך לחיתוך).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (12)
היי נראאה חבל”ז יש מצב לעשות בגודל אישי? לכמה הכמות הזאת תתאים?
הי דבורה. אפשר לעשות את העוגה בגודל אישי. העוגה במתכון היא בגודל מלא ומתאימה ל8-12 פרוסות, תלוי בגודל הפרוסה.
מה אפשר במקום נוטלה? ממרח שחר גם הולך?…😊.
ברור
איך אפשר לגרום לכך שציפוי השוקולד הסופי יהיה אחיד?
להכין כפי שכתוב במתכון, הוא יהיה אחיד