-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מלית
-
1קופסה או 250 גרם סלט חציל קלוי מוכן
-
1 כף שמן זית
-
1/2 קובייה גבינה בולגרית
-
100 גרם גבינת קשקבל
הברשה
-
1 ביצה L
אופן הכנה
- מחממים בסיר על אש נמוכה את כל החומרים חוץ מהקמח, רק עד שהמרגרינה נמסה (לא להרתיח).
- שמים קמח בקערה ומוסיפים את הנוזלים בהדרגה תוך לישה. לשים לבצק אחיד וחלק. ייתכן ולא יהיה צורך בכל כמות הנוזלים - כשהבצק נעים למגע ולא דביק מפסיקים להוסיף נוזלים.
- מניחים את הבצק במקרר למשך 1/2 שעה.
- מערבבים יחד את חומרי המלית.
- מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעובי 1/2 ס”מ.
- קורצים עיגולים ומניחים כפית מלית במרכז כל עיגול.
- מברישים את השוליים בביצה, מקפלים לחצי ולוחצים לאיטום השוליים.
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות 20-25 דקות עד שהבורקיטס זהובים.
- מגישים חם או מצננים ושומרים במקרר, אבל מחממים לפני ההגשה.
אופן הכנה
- מחממים בסיר על אש נמוכה את כל החומרים חוץ מהקמח, רק עד שהמרגרינה נמסה (לא להרתיח).
- שמים קמח בקערה ומוסיפים את הנוזלים בהדרגה תוך לישה. לשים לבצק אחיד וחלק. ייתכן ולא יהיה צורך בכל כמות הנוזלים - כשהבצק נעים למגע ולא דביק מפסיקים להוסיף נוזלים.
- מניחים את הבצק במקרר למשך 1/2 שעה.
- מערבבים יחד את חומרי המלית.
- מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעובי 1/2 ס”מ.
- קורצים עיגולים ומניחים כפית מלית במרכז כל עיגול.
- מברישים את השוליים בביצה, מקפלים לחצי ולוחצים לאיטום השוליים.
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות 20-25 דקות עד שהבורקיטס זהובים.
- מגישים חם או מצננים ושומרים במקרר, אבל מחממים לפני ההגשה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (4)
אפשר עם בצק פילה
כן
מה אפשרי במקום מרגרינה?
חמאה או שמן קוקוס