-
מרכיבים6
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 6 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית מלבנית ענקית (תבנית תנור) - 40X32
-
2 תפוחי אדמה בינוניים
-
1גביע או 200 גרם גבינת שמנת 30%
-
1 ביצה M
-
250 גרם גבינת קשקבל
-
1 חבילה מלאווח
אופן הכנה
- קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומבשלים עד לריכוך.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מסננים ומועכים את תפוחי האדמה לפירה. מוסיפים את גבינת השמנת ומערבבים. מוסיפים את הביצה ומגרדים פנימה את הקשקבל.
- מניחים כל מלאווח על נייר אפייה משומן וחוצים לשניים (מרכיבים כל בורקס מחצי מלאווח).
- שמים כף של המלית בצד אחד של 1/2 המלאווח ומקפלים לשניים.
- מהדקים את השוליים בעזרת שיני המזלג, כדי שהם לא ייפתחו באפייה. מסדרים על גבי התבנית, אופים 25 דקות להשחמה ומגישים.
אופן הכנה
- קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומבשלים עד לריכוך.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מסננים ומועכים את תפוחי האדמה לפירה. מוסיפים את גבינת השמנת ומערבבים. מוסיפים את הביצה ומגרדים פנימה את הקשקבל.
- מניחים כל מלאווח על נייר אפייה משומן וחוצים לשניים (מרכיבים כל בורקס מחצי מלאווח).
- שמים כף של המלית בצד אחד של 1/2 המלאווח ומקפלים לשניים.
- מהדקים את השוליים בעזרת שיני המזלג, כדי שהם לא ייפתחו באפייה. מסדרים על גבי התבנית, אופים 25 דקות להשחמה ומגישים.
הערות
- אם רוצים, טובלים את הבורקסים לפני האפייה בקערה עם שומשום, לקישוט
הערות
- אם רוצים, טובלים את הבורקסים לפני האפייה בקערה עם שומשום, לקישוט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)