-
מרכיבים8
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
מרכיבים 8 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
מילוי תרד ובולגרית
-
4 כוסות עלי תרד
-
250 גרם גבינת פטה 5%
-
250 גרם גבינה צהובה 28%
בצק
-
1 ק"ג בצק עלים קפוא
-
1 כוס שמן קנולה
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות במצב טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- בקערית מערבבים את הביצה עם החומץ.
- מכינים את המילוי: שוטפים היטב את התרד ומייבשים במייבש חסות או על מגבת נייר. קוצצים גס בסכין.
- בפומפייה או מעבד מזון מגרדים גס את הגבינות ומערבבים עם התרד הקצוץ.
- פותחים לגמרי את גליל הבצק על משטח העבודה. מחלקים למלבנים ברוחב 15 על 20 ס”מ. משמנים בנדיבות את משטח העבודה ומניחים עליו מלבן בצק, כך שהצד הרחב מקביל אלינו. משמנים גם את הבצק עצמו ומרדדים במערוך למלבן הכי דק שאפשר, גדול פי 3 בערך מהגודל המקורי (לא נורא אם הבצק קצת נקרע - העיקר שיהיה דק-דק). מדי פעם משמנים שוב את המשטח והבצק.
- מניחים בפס נדיב את המלית בתחתית מלבן הבצק (5 כפות בערך). מגלגלים לרולדה ומקפלים ל-3. חוזרים על הפעולות עם מלבני הבצק האחרים ושאר המלית.
- מסדרים את הבורקסים בצפיפות על גבי התבנית ומברישים בתערובת הביצה. מקשטים בשומשום ואופים 40-35 דקות להשחמה.
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות במצב טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- בקערית מערבבים את הביצה עם החומץ.
- מכינים את המילוי: שוטפים היטב את התרד ומייבשים במייבש חסות או על מגבת נייר. קוצצים גס בסכין.
- בפומפייה או מעבד מזון מגרדים גס את הגבינות ומערבבים עם התרד הקצוץ.
- פותחים לגמרי את גליל הבצק על משטח העבודה. מחלקים למלבנים ברוחב 15 על 20 ס”מ. משמנים בנדיבות את משטח העבודה ומניחים עליו מלבן בצק, כך שהצד הרחב מקביל אלינו. משמנים גם את הבצק עצמו ומרדדים במערוך למלבן הכי דק שאפשר, גדול פי 3 בערך מהגודל המקורי (לא נורא אם הבצק קצת נקרע - העיקר שיהיה דק-דק). מדי פעם משמנים שוב את המשטח והבצק.
- מניחים בפס נדיב את המלית בתחתית מלבן הבצק (5 כפות בערך). מגלגלים לרולדה ומקפלים ל-3. חוזרים על הפעולות עם מלבני הבצק האחרים ושאר המלית.
- מסדרים את הבורקסים בצפיפות על גבי התבנית ומברישים בתערובת הביצה. מקשטים בשומשום ואופים 40-35 דקות להשחמה.
הערות
- מיקום התבניות בתנור לא משנה. אפשר לאפות כמה תבניות בבת אחת
הערות
- מיקום התבניות בתנור לא משנה. אפשר לאפות כמה תבניות בבת אחת
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (34)
אני לא ייבשתי את התרד האמת קניתי מנגולד ויצאו לי מלא מים באפיה !!!!
היי יפעת, להבא חשוב לייבש גם אם את משתמשת במנגולד
האם אחרי האפייה, אפשר להקפיא בורקסים אלו ?איך הם יוצאים מההקפאה?
אפשר בהחלט, יוצאים טוב אבל לא כמו שהם מייד אחרי ההכנה
על איזה חום אופים בתנור?
180 מעלות, טורבו.