-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 24 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
200 גרם חמאה רכה
-
1/4 כוס סוכר חום כהה
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
4 חלמונים M
-
1/2 כוס חלב 3%
-
2 1/2 כוסות קמח לבן
-
1/2 כוס קוקוס טחון
-
1/2 כוס שקדים טחונים
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1/4 כפית מלח דק
מילוי
-
8 כפות גדושות ממרח במבה נוגט
-
1 שקית במבה נוגט
אופן הכנה
- מחממים תנור לטמפ’ של 170 מעלות.
- שמים במעבד המזון את החמאה, המלח, הסוכר החום, הסוכר הלבן, הקמח, אבקת האפייה, הקוקוס, השקדים החלמונים והחלב (את החלב יש להוסיף בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שמתקבל בצק נוח לעבודה ולא דביק מדי). מעבדים כמה שפחות, רק עד לקבלת בצק אחיד. ומעבדים כמה שפחות, רק עד לקבלת בצק אחיד.
- מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים על גבי נייר אפייה מקומח קלות (או משומן), את מחצית הבצק לריבוע.
- שמים בקערית את הממרח ומועכים לתוכו במזלג את חטיף הבמבה, להסמכה של המרקם והעשרת הטעם.
- מניחים פס של 3 כפות ממרח לאורך אחת מצלעות הריבוע.
- מקפלים מעל לחצי לכיסוי הממרח ומהדקים את התפר עם האצבעות שלא ייפתח.
- אופים 20 דקות להזהבה. מצננים ופורסים.
רוצים להכין את המתכון? כל חומרי המתכון מחכים לכם כאן! איזה כייף!רוצים להכין את המתכון? כל חומרי המתכון מחכים לכם כאן! איזה כייף!
אופן הכנה
- מחממים תנור לטמפ’ של 170 מעלות.
- שמים במעבד המזון את החמאה, המלח, הסוכר החום, הסוכר הלבן, הקמח, אבקת האפייה, הקוקוס, השקדים החלמונים והחלב (את החלב יש להוסיף בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שמתקבל בצק נוח לעבודה ולא דביק מדי). מעבדים כמה שפחות, רק עד לקבלת בצק אחיד. ומעבדים כמה שפחות, רק עד לקבלת בצק אחיד.
- מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים על גבי נייר אפייה מקומח קלות (או משומן), את מחצית הבצק לריבוע.
- שמים בקערית את הממרח ומועכים לתוכו במזלג את חטיף הבמבה, להסמכה של המרקם והעשרת הטעם.
- מניחים פס של 3 כפות ממרח לאורך אחת מצלעות הריבוע.
- מקפלים מעל לחצי לכיסוי הממרח ומהדקים את התפר עם האצבעות שלא ייפתח.
- אופים 20 דקות להזהבה. מצננים ופורסים.
רוצים להכין את המתכון? כל חומרי המתכון מחכים לכם כאן! איזה כייף!רוצים להכין את המתכון? כל חומרי המתכון מחכים לכם כאן! איזה כייף!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (12)
היי, במצרכים רשום 1/2 שקשים טחונים , 1/2 קוקוס . למה הכוונה 1/2 כוס,כף..?
כן, מדובר בחצאי כוסות. תודה ששמת לב – תיקנתי.
משהו לא תקין במתכון, הבצק יוצא רך מדי ולא ניתן לעבוד איתו בכלל. האם כמות הקמח שגויה? נא לעדכןתודה רבה
מדדת נכון? תוסיפי עוד קצת קמח
מדדתי בדיוק מה שכתבתם. משהו לא תקין בכמויות זה יוצא עיסה דביקה שמתפרקת בידיים 🙁
אבדוק