ביסקוטי בשתי קומות
כולם מכירים עוגיות ביסקוטי, אבל ביסקוטי בשתי קומות? עוגיות איטלקיות מפורסמות בתוספת אגוזים או שקדים שאופים בשני צבעים שונים שמייצרים 2 קומות
כולם מכירים עוגיות ביסקוטי, אבל ביסקוטי בשתי קומות? עוגיות איטלקיות מפורסמות בתוספת אגוזים או שקדים שאופים בשני צבעים שונים שמייצרים 2 קומות
- קרין גורן
-
מרכיבים10
-
הכנה 25 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
אפשר להכין גם כל שכבה בנפרד, או לוותר לגמרי על צבע שלא אוהבים, אבל אני בחורה לא החלטית אז תמיד מכינה את שני הצבעים.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק בהיר
-
500גרם או 3 1/2 כוסות קמח לבן
-
2 כפיות אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/2 כפית מלח דק
-
4 ביצים L
-
1 1/2כוסות או 300 גרם סוכר לבן
-
2 שקיות סוכר וניל
-
3 כפות ברנדי
-
3 1/2כוסות או 350 גרם אגוזי מלך
בצק כהה
-
1/4כוס או 35 גרם אבקת קקאו
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח.
- בקערה נפרדת טורפים ביצים, סוכר, סוכר וניל וברנדי. יוצקים את תערובת הביצים לקערה עם תערובת הקמח ולשים בידיים רק עד לקבלת בצק אחיד ודביק מאוד.
- מוסיפים שקדים ואגוזים ולשים קצרות לפיזורם האחיד בבצק. מחלקים את הבצק לשני חלקים
- לשים לחלק אחד את הקקאו.
- משמנים 3 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
- בידיים נקיות ורטובות משטחים את הבצק הלבן בשלוש התבניות. בידיים רטובות יוצרים שלושה “נקניקים” מהבצק הכהה ומשטחים מעל הבצק הבהיר בכל אחת מהתבניות.
- אופים כ- 35 דקות, עד שהכיכר זהובה, מוצקה למגע אך עדיין מעט רכה ללחיצה. מצננים לחלוטין.
- מחממים תנור ל-140 מעלות.
- בסכין ארוכה פורסים באלכסון ארוך ככל האפשר, לפרוסות בעובי 1 ס”מ. מניחים את הפרוסות על רשת התנור (משתדלים לשמור על סדר הפריסה, אם רוצים לארוז בחזרה בתבנית, למשלוח).
- אופים כ-20 דקות, עד שהעוגיות יבשות למגע. מצננים לחלוטין לפני שאורזים חזרה בתבנית ושולחים (או מגישים).
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח.
- בקערה נפרדת טורפים ביצים, סוכר, סוכר וניל וברנדי. יוצקים את תערובת הביצים לקערה עם תערובת הקמח ולשים בידיים רק עד לקבלת בצק אחיד ודביק מאוד.
- מוסיפים שקדים ואגוזים ולשים קצרות לפיזורם האחיד בבצק. מחלקים את הבצק לשני חלקים
- לשים לחלק אחד את הקקאו.
- משמנים 3 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
- בידיים נקיות ורטובות משטחים את הבצק הלבן בשלוש התבניות. בידיים רטובות יוצרים שלושה “נקניקים” מהבצק הכהה ומשטחים מעל הבצק הבהיר בכל אחת מהתבניות.
- אופים כ- 35 דקות, עד שהכיכר זהובה, מוצקה למגע אך עדיין מעט רכה ללחיצה. מצננים לחלוטין.
- מחממים תנור ל-140 מעלות.
- בסכין ארוכה פורסים באלכסון ארוך ככל האפשר, לפרוסות בעובי 1 ס”מ. מניחים את הפרוסות על רשת התנור (משתדלים לשמור על סדר הפריסה, אם רוצים לארוז בחזרה בתבנית, למשלוח).
- אופים כ-20 דקות, עד שהעוגיות יבשות למגע. מצננים לחלוטין לפני שאורזים חזרה בתבנית ושולחים (או מגישים).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)