בניצה

שמעתם פעם על בניצה, ואין לכם מושג מה זה? מדובר בפשטידה בולגרית עשירה במילוי יוגורט וגבינה מלוחה שמכינים בקלי קלות על בסיס דפי פילו מוכנים
שמעתם פעם על בניצה, ואין לכם מושג מה זה? מדובר בפשטידה בולגרית עשירה במילוי יוגורט וגבינה מלוחה שמכינים בקלי קלות על בסיס דפי פילו מוכנים
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
מתכונים לשבועות
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

מלית


אופן הכנה

  1. מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
  2. מערבבים את חומרי המלית, מלבד הגבינה הבולגרית. מפוררים את הגבינה בקערה נפרדת.
  3. משמנים תבנית אפייה. משאירים בצד לכיסוי המאפה שני דפי פילו יפים ושלמים. מרפדים את התבנית המשומנת בשני עלים כולל הדפנות. לוקחים דף פילו ומקמטים אותו כמו שמקמטים נייר. מניחים את הפילו המקומט על מצע הפילו בתבנית. חוזרים על הפעולה עם עוד שני עלים ומניחים לידו. יוצקים על העלים המקומטים חלק מהתערובת ומפזרים מעט גבינה בולגרית.
  4. חוזרים על הפעולות עד שנגמרת תערובת המילוי ונשארים שני העלים שהנחנו בצד. מורחים אותם בשמן ומכסים את המאפה.
  5. אופים בחום של 200 מעלות כ-20 דקות, עד שהמאפה יציב וזהוב. מצננים מעט, פורסים לריבועים ומגישים.

הערות

  • אפשר להחליף את החמאה ב-3/4 כוס שמן.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (15)

Avatar

    Avatar
    or

    היי, 200 גרם חמאה להכניס למלית? ובנוסף צריך חמאה לדפי פילו?

      Avatar
      קרין גורן

      היי אור, החמאה המומסת הולכת למלית (מערבבים הכל ביחד – עדכנתי בהנחיות המתכון כך שיהיה ברור), אין צורך בחמאה נוספת

    Avatar
    חנה

    האם הכוונה לגלון יוגורט או מיכל במאפה הבניצה דחוף בבקשה

      Foody team
      מערכת Foody

      כתוב חצי ליטר

הצג עוד

קטגוריות