בסבוסה סולת אוורירית כמו ענן
בסבוסה סולת אוורירית כמו ענן זו עוגת פרווה נוסטלגית, של סבתות כזו, סופר טעימה ומתוקה, שכל כך פשוט להכין בבית ולציף בסירופ מתוק מושלם
בסבוסה סולת אוורירית כמו ענן זו עוגת פרווה נוסטלגית, של סבתות כזו, סופר טעימה ומתוקה, שכל כך פשוט להכין בבית ולציף בסירופ מתוק מושלם
- קרין גורן
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
בסבוסה אוורירית כזאת עוד לא טעמתם. היא רכה ואוורירית ונמסה בפה כמו ענן. ושלא כמו מתכון הבסבוסה שפרסמתי בספר, היא גם מראש פרווה. אני כל כך אוהבת אותה שכופפתי למענה טיפה את החוקים, וכללתי אותה בפרויקט הזה אפילו שהיא מכילה טיפה יותר מ-5 רכיבים…
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
אופן הכנה
- במיקסר מקציפים ביצים וכוס סוכר במהירות גבוהה 10 דקות.
- מוסיפים שמן וכוס מים תוך כדי הקצפה. עוצרים את המיקסר, מוסיפים סולת וקמח תופח ומקציפים לאט לאיחוד.
- משטחים בתבנית משומנת בתרסיס שמן ואופים ב-180 מעלות 35 דקות, להשחמה.
- בינתיים מבשלים בסיר על אש בינונית ½1 כוסות סוכר ו-2 כוסות מים 10 דקות, לסירופ סמיך. אפשר לתבל בלימון/מי זהר. מצננים.
- מוזגים מעל העוגה החמה את כל הסירופ שהתקרר (זה בסדר גם אם הוא עדיין חם). מצננים שעה בטמפרטורת החדר, פורסים ומגישים.
אופן הכנה
- במיקסר מקציפים ביצים וכוס סוכר במהירות גבוהה 10 דקות.
- מוסיפים שמן וכוס מים תוך כדי הקצפה. עוצרים את המיקסר, מוסיפים סולת וקמח תופח ומקציפים לאט לאיחוד.
- משטחים בתבנית משומנת בתרסיס שמן ואופים ב-180 מעלות 35 דקות, להשחמה.
- בינתיים מבשלים בסיר על אש בינונית ½1 כוסות סוכר ו-2 כוסות מים 10 דקות, לסירופ סמיך. אפשר לתבל בלימון/מי זהר. מצננים.
- מוזגים מעל העוגה החמה את כל הסירופ שהתקרר (זה בסדר גם אם הוא עדיין חם). מצננים שעה בטמפרטורת החדר, פורסים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (29)
האם אפשר במקום מים, מיץ תפוזים?
יעבוד מושלם
הי, אפשר להחליף את הקנולה בשמן זית? או בשמן אחר שאינו מזוכך
בהחלט, יוסיף גם עומקים מעניינים לעוגה אם שמן הזית איכותי
שלום, את הנוזלים מוסיפים על מהירות הקצפה הכי חזקה? את הסירופ מבשלים עם מכסה, זה מצריך עירבוב בזמן הבישול שלא ישרף בגלל הסוכר או שאין צורך? תודה רבה רבה
היי רחל, את הנוזלים אכן מוסיפים על מהירות ההקצפה הכי חזקה. את הסירופ מבשלים ללא מכסה, לא נוגעים בעת הבישול