בצק שמרים לעוגות: מתכון בסיסי

כל כך קל ופשוט להכין לבד בצק שמרים: מתכון בסיסי שמתאים להכנת עוגות ומאפי שמרים מתוקים מכל סוג שאפשר למלא בכל מלית שאוהבים
כל כך קל ופשוט להכין לבד בצק שמרים: מתכון בסיסי שמתאים להכנת עוגות ומאפי שמרים מתוקים מכל סוג שאפשר למלא בכל מלית שאוהבים
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
עוגות שמרים
קרין גורן
X

מצרכים להכנת בצק שמרים

מצרכים להכנת בצק שמרים


plus minus

 

אופן הכנה

  1. בצק שמרים: במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית. ממיסים חמאה ומערבבים עם חלב קר לקבלת תערובת פושרת. מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, יחד עם ביצים וסוכר.
  2. מעבדים עד לקבלת בצק, ומוסיפים מלח.
  3. מעבדים 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק שמרים חלק ומבריק, ומעט דביק.
  4. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  5. מכיוון שהבצק רך ומעט דביק, עדיף להתפיח את הבצק התפחה חלקית בחוץ ואז להכניס אותו למקרר לשעתיים שלוש, להמשך תפיחה איטית, כדי שהבצק יתקרר ויהיה פחות דביק.

 

 

 

הערות

  • בצק שמרים אפשר להכין גם יום מראש ולהתפיח רק במקרר, למשך כל הלילה.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (205)

Avatar

      Avatar
      קרין גורן

      תודה דבורה

    Avatar
    סיגל בראל

    היי אני מכינה את הבצק הזה ויוצא מושלם צריכה גירסת פרווה אפשר להמיר את החמאה במרגרינה בטעם חמאה ואת החלה בחלב סויה?

      Avatar
      קרין גורן

      היי סיגל, בדיוק 🙂

הצג עוד

קטגוריות

אוהבים עוגות שמרים? קבלו מתכון נהדר ובסיסי לעוגות שמרים מושלמות בכל פעם - בצק שמרים בסיסי שמתאים להכנת כל סוגי עוגות ומאפי השמרים. זהו בצק שמרים קל מאוד להכנה, רך ונמס בפה. אפשר אפילו להכין אותו יום מראש ולהתפיח לילה במקרר לקבלת בצק שמרים קר ונוח עוד יותר לעבודה.