בראוניז ערמונים ושני שוקולדים

בראוניז ערמונים ושני שוקולדים זה קינוח פשוט להכנה ומאוד שווה בטעמים של שוקולד, קפה וערמונים, עם תוספות של שוקולד מריר ושוקולד לבן
בראוניז ערמונים ושני שוקולדים זה קינוח פשוט להכנה ומאוד שווה בטעמים של שוקולד, קפה וערמונים, עם תוספות של שוקולד מריר ושוקולד לבן
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

בראוניז בטעמים של שוקולד, קפה וערמונים, עם תוספות של שוקולד מריר ושוקולד לבן.

בראוניז וחיתוכיות
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


ציפוי

קישוט


אופן הכנה

  1. מכינים ואופים את הבראוניז: מחממים תנור ל-180 מעלות. ממיסים במיקרוגל שוקולד וחמאה. מוסיפים אספרסו פנימה. מערבבים פנימה ביצים וסוכר. מוסיפים קמח ומלח וטורפים היטב, עד לקבלת תערובת חלקה, אחידה ומבריקה. מערבבים פנימה את הערמונים ושברי השוקולד הלבן.
  2. משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  3. אופים כ-25 דקות, עד שמתחילים להופיע סדקים בהיקף החיצוני של המאפה בלבד, ושוליו יציבים ותפוחים (המרכז עדיין נמוך ורך). מוציאים מהתנור ומניחים לצינון לטמפ’ החדר (או שעתיים במקרר כדי להקל על החיתוך).
  4. מסיימים את ההרכבה עם ציפוי מושחת: בסיר קטן מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. מוזגים על השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה. מוזגים את התערובת על הבראוניז ומקפיאים 5 דקות להתייצבות.
  5. בינתיים ממיסים שוקולד לבן ומעבירים לשקית קטנה. גוזרים לשקית את השפיץ ומזלפים פסים על ציפוי השוקולד. מקפיאים עוד 5 דקות להתייצבות הקישוט ופורסים בסכין טבולה במים רותחים.

הערות

  • אפשר להחליף את האספרסו ב-2 כפות מים חמים + 1 כפית אבקת נס קפה.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    חיים

    הערמונים לא היו דבר מוצלח בעוגה. לדעתי עדיף בלי.

      Avatar
      קרין גורן

      בהחלט עניין של טעם, תודה חיים

    Avatar
    צילה

    אם החלפתי ועשיתי את הבראוניז בתבניות של מאפינס זה מקצר את הזמן בתנור?

      Avatar
      קרין גורן

      בהחלט, להוריד 5 דקות מזמן האפייה ולבדוק

    Avatar
    אמיר

    היי אני מנסה למצוא מתכון בראויניז רגיל לא בהכרח פרווה של קרין ללא ערמונים , פשוט בראוניז ולא מוצא באתר , אודה להכוונה , או שזה פשוט מתכון לבראוניז לכל דבר וניתן במקום הערמונים להוסיף אגוזי מלך ? אם יש גם לינק למתכון בראוניז רגיל של קרין אשמח לקבל , תודה מראש

קטגוריות

תגיות