-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
בראוניז בטעמים של שוקולד, קפה וערמונים, עם תוספות של שוקולד מריר ושוקולד לבן.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בראוניז
-
200 גרם שוקולד מריר
-
200 גרם חמאה
-
2 כפות אספרסו
-
4 ביצים L
-
300גרם או 1 1/2 כוסות סוכר לבן
-
140גרם או 1 כוס קמח לבן
-
1/4 כפית מלח דק
-
200 גרם ערמונים בוואקום
-
150 גרם שוקולד לבן
ציפוי
-
120מ"ל או 1/2 כוס שמנת מתוקה 38%
-
120 גרם שוקולד מריר
קישוט
-
50 גרם שוקולד לבן
אופן הכנה
- מכינים ואופים את הבראוניז: מחממים תנור ל-180 מעלות. ממיסים במיקרוגל שוקולד וחמאה. מוסיפים אספרסו פנימה. מערבבים פנימה ביצים וסוכר. מוסיפים קמח ומלח וטורפים היטב, עד לקבלת תערובת חלקה, אחידה ומבריקה. מערבבים פנימה את הערמונים ושברי השוקולד הלבן.
- משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים כ-25 דקות, עד שמתחילים להופיע סדקים בהיקף החיצוני של המאפה בלבד, ושוליו יציבים ותפוחים (המרכז עדיין נמוך ורך). מוציאים מהתנור ומניחים לצינון לטמפ’ החדר (או שעתיים במקרר כדי להקל על החיתוך).
- מסיימים את ההרכבה עם ציפוי מושחת: בסיר קטן מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. מוזגים על השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה. מוזגים את התערובת על הבראוניז ומקפיאים 5 דקות להתייצבות.
- בינתיים ממיסים שוקולד לבן ומעבירים לשקית קטנה. גוזרים לשקית את השפיץ ומזלפים פסים על ציפוי השוקולד. מקפיאים עוד 5 דקות להתייצבות הקישוט ופורסים בסכין טבולה במים רותחים.
אופן הכנה
- מכינים ואופים את הבראוניז: מחממים תנור ל-180 מעלות. ממיסים במיקרוגל שוקולד וחמאה. מוסיפים אספרסו פנימה. מערבבים פנימה ביצים וסוכר. מוסיפים קמח ומלח וטורפים היטב, עד לקבלת תערובת חלקה, אחידה ומבריקה. מערבבים פנימה את הערמונים ושברי השוקולד הלבן.
- משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים כ-25 דקות, עד שמתחילים להופיע סדקים בהיקף החיצוני של המאפה בלבד, ושוליו יציבים ותפוחים (המרכז עדיין נמוך ורך). מוציאים מהתנור ומניחים לצינון לטמפ’ החדר (או שעתיים במקרר כדי להקל על החיתוך).
- מסיימים את ההרכבה עם ציפוי מושחת: בסיר קטן מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. מוזגים על השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה. מוזגים את התערובת על הבראוניז ומקפיאים 5 דקות להתייצבות.
- בינתיים ממיסים שוקולד לבן ומעבירים לשקית קטנה. גוזרים לשקית את השפיץ ומזלפים פסים על ציפוי השוקולד. מקפיאים עוד 5 דקות להתייצבות הקישוט ופורסים בסכין טבולה במים רותחים.
הערות
- אפשר להחליף את האספרסו ב-2 כפות מים חמים + 1 כפית אבקת נס קפה.
הערות
- אפשר להחליף את האספרסו ב-2 כפות מים חמים + 1 כפית אבקת נס קפה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (6)
הערמונים לא היו דבר מוצלח בעוגה. לדעתי עדיף בלי.
בהחלט עניין של טעם, תודה חיים
אם החלפתי ועשיתי את הבראוניז בתבניות של מאפינס זה מקצר את הזמן בתנור?
בהחלט, להוריד 5 דקות מזמן האפייה ולבדוק
היי אני מנסה למצוא מתכון בראויניז רגיל לא בהכרח פרווה של קרין ללא ערמונים , פשוט בראוניז ולא מוצא באתר , אודה להכוונה , או שזה פשוט מתכון לבראוניז לכל דבר וניתן במקום הערמונים להוסיף אגוזי מלך ? אם יש גם לינק למתכון בראוניז רגיל של קרין אשמח לקבל , תודה מראש
יש כאן מתכון נהדר לבראוניז:
https://www.carine.co.il/foody_recipe/%d7%a4%d7%90%d7%93%d7%92-%d7%91%d7%a8%d7%90%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%96/
וכאן תוכל למצוא עוד מתכוני בראוניז:
https://www.carine.co.il/category/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%99%D7%A9%D7%99%D7%99%D7%9D/%D7%91%D7%A8%D7%90%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%96-%D7%95%D7%97%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%9B%D7%99%D7%95%D7%AA/
בהצלחה!